Bu haftaki mahalle gezimiz, Şehitkâmil ilçesi Boyno Mahallesi'ne... Tam bir karışık düzen yapılaşmanın yapıldığı mahallede, evler iç içe, sokaklar labirenti andırıyor.
Geçmişte vatandaşa satılan hisse tapular üzerine yapılan evlerin aynı parsel içinde olmadığının söylenmesi, evini yaptıran vatandaşa sıkıntı yaşatıyor.
07054 nolu sokak ile 62 nolu sokağın bir birine karışıp, sokağı iki taraftan duvarlarla çevirip sokağın kapanması ve arada kalan arsa veya sokağın toprak olmasından dolayı, asfalt yapılamıyor. Kışın yağan yağmur yazın diğer evlerden akıtılan suların, çamur olarak 51 nolu sokakta oturan insanları çamurlu ayaklarla evlerini berbat ettiğini söyleyen vatandaşlar belediyenin burada bir çözüm bulmasını bekliyor.
Zamanında gelişi güzel yapılaşmaya izin verilmesinden dolayı şimdi işin içinden çıkılamadığı için çözüm bulmakta da zorlanılıyor. Yeşil alan park ve pazaryeri olarak belirlenen yerlere vatandaşların binalar yapması ile birkaç sokağa doğalgaz çalışması yapılmadığı, geçmiş belediyelerin hatasını halka yüklüyorlar. Belediye buralarda ne çalışma yapacaksa bir an önce yapsın, diyen vatandaş isyan ediyor.
Ayrıca, Boyno mahallesindeki sosyal tesis ile Muhtarlık binası önündeki küçük park, ona benzer bir küçük parkın da aşağı tarafta olması, mahallenin gerekli ihtiyacı karşılamadığı gibi özellikle gençlerin, spor alanı ve halı saha istedikleri, çocukların sokak aralarında oynadığı ve araçların yoğunluğu ile tehlike arz ettiği açıkça görülüyor.
Tül Kahvesi kavşağının yapılması için her türlü çalışmanın yapılıp, bitmeden kaderine terk edildiği ve burada trafiğin yoğun olması dolayısıyla kazaların yaşanması, burada çalışmanın neden durduğuna akıl erdiremediklerini açıklayan mahalle sakinleri, “merkezle olan yolumuzu da kapadılar. Bundan dolayı, gereken çevre düzenlemesi için Belediye başkanımızı mahallemizin iç kesimlerinde gelip halkın sorunlarını görmeye davet ediyoruz.” diyorlar. Ayrıca önemli konulardan birisi de, geçmişte mahallede oturmuş, başka bir semte taşınmış, ancak gidip adres değişikliği yapmamış, yeni gelen kiracı adres değiştirmeye gittiğinde orada başkası oturuyor, gelsin o değişikliği yapsın seni kayıt yapalım. Veya adına kayıtlı elektrik, su veya telefon faturası yâda kira kontratı getir dendiğinde kiracının ev sahibi ile sorun yaşadığı bundan dolayı da mağdur olanların bu konuya bir çeki düzen verilmeli. "Bizler dar gelirli insanlarız istediklerini yerine getirmemiz zor oluyor, faturayı üzerimize almaya imkânımız yok ev sahibi kabul etmiyor. Telefona ihtiyacım yok, kira kontratı istediğimde ev sahibi evi boşalt." işte vatandaşın yaşantısı, buna benzer şikâyetlerini dile getiren vatandaşın yandaki söyleyişlerine göz atarak eksikliğin giderilmesi için, hangi kurumu ilgilendiriyorsa gerekeni yapmaya davet ediyorum.