Akaryakıt fiyatları artık birkaç ay önce tahmin dahi edemeyeceğim fiyatlara ulaştı...
Ülke genelinde taşıma yapılarak rafa ulaşan her ne ürün varsa bu akaryakıt zamlarından da nasibini aldı tabii.
Önce servisler, ardından toplu taşıma araçları en son da taksiler için zamlar gündeme geldi.
Toplu taşıma araçlarında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öğrenciler için elini taşın altına koydu ve zammı belediyenin karşılayacağını duyurdu. Bu gerçekten alkışlanacak bir davranış, öğrencinin halinden anlamak böyle olur...
Öte yandan taksici esnafı da zamlara yenildi, ücretlerinde artış talep etti. Çok haklı bir talep aslında bu, özellikle Gaziantep özelinde bahsetmek gerekirse. Çünkü kentte taksi kullanım kültürü yaygın değil. Geçtiğimiz günlerde konuştuğum bir taksici esnafı, taksiyi kentte yaşayan vatandaşlardan ziyade Suriyeli mültecilerin ve kenti ziyarete gelenlerin uzun mesafe için kullandıklarını belirtti.
Taksi kültürünün yaygın olmadığı kentte bir de akaryakıt zamları olunca taksimetreye zam isteği de kaçınılmaz oldu haliyle.
Fakat burada farklı bir durum da söz konusu; 7 TL’den 15 TL’ye yükselen bir taksimetre açılış ücreti...
Akaryakıta yüzde 200’den fazla zam geldi, taksici esnafının böylesi bir zam talebi yadırganamaz. Çünkü vatandaşlar olarak bizler dahi araçlarımızı garajlardan çıkarmamaya başladık.
Taksicilerin zam talebine ilişkin Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası önce onay verdi, sonrasında ise zammı fazla bulduklarını duyurdu. Son olarak gelen zam valilik talebiyle iptal edildi.
Taksici esnafı zam istemek de haklı değil mi peki?
Maliyetler böylesine artarken zam talebi geri çevrilmeli miydi? Cevabı sizde...
Sağlıklı günlere...