Hava Durumu

“CHP, Neyi Bekliyor?”

31 Mart Seçimleri öncesi Gaziantep’te il ve iki metropol ilçe yönetimlerinin istifa ettiği CHP’de, hâlâ atama yönetimler görevlerine devam ediyor. Parti tüzüğüne göre 45 gün içerisinde seçime gitmesi gereken partide, seçime yönelik hiçbir hareketin olmaması, partililerce sorgulanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 20:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 20:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“CHP, Neyi Bekliyor?”

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesinde, ilk olarak Şahinbey İlçe Başkanı ve yönetimi görevinden istifa etmişti. Meclis üyesi listelerinin belirlenmesinin ardından da İl Başkanı Reis Reisoğlu ve Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım, listelere tepki olarak yönetimleri ile birlikte istifalarını sunmuştu.
Seçimler öncesi yaşanan bu gelişmenin ardından CHP Genel Merkezi, Şahinbey’de Zeki Gürsel’in atamasını yaparken, İlde Reis Reisoğlu’na, Şehitkamil’de ise Hurşit Yıldırım’a atama ile görevi teslim etmişti. Atanan bütün başkanlar yeni yönetimler oluşturarak, seçim öncesi yaşanan sıkıntılı süreci atlatmıştı. 

TÜZÜK MADDELERİ NET

Seçimlerin ardından atama yönetimlerin ne olacağı ile ilgili beklentiye geçen Gaziantep örgütü, henüz kongrelerle ilgili bir gelişme yaşanmamasına tepkili. Görüşlerini aldığımız partililer, “ Parti tüzüğü net ifadeler içeriyor. Atama ile göreve getirilen başkanların vazifesi, 45 gün içerisinde kongre şartlarını oluşturarak, yeni başkan ve yönetiminin belirlenmesini sağlamaktır. Seçim dönemlerinde bu şartlar yumuşatılabilir. Ancak önümüzde herhangi bir seçim durumu yok. Atama yönetimler, parti tüzüğüne göre kayyum olarak değerlendirilir. Tüzüğe göre zaman geçirmeden 45 gün içerisinde partiyi kongreye götürmeleri gerekirken, il ve ilçe yönetimlerinde en ufak bir hareket göremiyoruz. Seçimlerin üzerinden 2 ayı aşkın zaman geçti. 45 gün denilen süreyi seçimlerin hemen ardından başlatsak, 60 günü aştı.” şeklinde konuştular. 

ATAMA YÖNETİMLER TÜZÜĞÜ TAKMIYOR

Atama yönetimlerin parti tüzüğüne uymayarak, parti suşu işlediğini ileri süren partililer, “Atama yönetimler, il ve ilçe örgütlerini kongreye götürmek için neyi bekliyor? Atama yönetimler parti tüzüğüne aykırı hareket ettiklerinin farkında değil mi? CHP Genel Merkezi, Gaziantep örgütünde kongre sürecinin başlaması için neden gereken talimatları vermiyor? Yoksa Eylül’de gerçekleştirileceği konuşulan tüzük kurultayında mevcut delegeler ile gidilmesi mi hedefleniyor?” sözleri ile yaşananlara tepki gösteriyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.