Hava Durumu

#Chp Genel Merkezi

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Chp Genel Merkezi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Chp Genel Merkezi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

“CHP, Neyi Bekliyor?” Haber

“CHP, Neyi Bekliyor?”

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesinde, ilk olarak Şahinbey İlçe Başkanı ve yönetimi görevinden istifa etmişti. Meclis üyesi listelerinin belirlenmesinin ardından da İl Başkanı Reis Reisoğlu ve Şehitkamil İlçe Başkanı Hurşit Yıldırım, listelere tepki olarak yönetimleri ile birlikte istifalarını sunmuştu. Seçimler öncesi yaşanan bu gelişmenin ardından CHP Genel Merkezi, Şahinbey’de Zeki Gürsel’in atamasını yaparken, İlde Reis Reisoğlu’na, Şehitkamil’de ise Hurşit Yıldırım’a atama ile görevi teslim etmişti. Atanan bütün başkanlar yeni yönetimler oluşturarak, seçim öncesi yaşanan sıkıntılı süreci atlatmıştı.  TÜZÜK MADDELERİ NET Seçimlerin ardından atama yönetimlerin ne olacağı ile ilgili beklentiye geçen Gaziantep örgütü, henüz kongrelerle ilgili bir gelişme yaşanmamasına tepkili. Görüşlerini aldığımız partililer, “ Parti tüzüğü net ifadeler içeriyor. Atama ile göreve getirilen başkanların vazifesi, 45 gün içerisinde kongre şartlarını oluşturarak, yeni başkan ve yönetiminin belirlenmesini sağlamaktır. Seçim dönemlerinde bu şartlar yumuşatılabilir. Ancak önümüzde herhangi bir seçim durumu yok. Atama yönetimler, parti tüzüğüne göre kayyum olarak değerlendirilir. Tüzüğe göre zaman geçirmeden 45 gün içerisinde partiyi kongreye götürmeleri gerekirken, il ve ilçe yönetimlerinde en ufak bir hareket göremiyoruz. Seçimlerin üzerinden 2 ayı aşkın zaman geçti. 45 gün denilen süreyi seçimlerin hemen ardından başlatsak, 60 günü aştı.” şeklinde konuştular.  ATAMA YÖNETİMLER TÜZÜĞÜ TAKMIYOR Atama yönetimlerin parti tüzüğüne uymayarak, parti suşu işlediğini ileri süren partililer, “Atama yönetimler, il ve ilçe örgütlerini kongreye götürmek için neyi bekliyor? Atama yönetimler parti tüzüğüne aykırı hareket ettiklerinin farkında değil mi? CHP Genel Merkezi, Gaziantep örgütünde kongre sürecinin başlaması için neden gereken talimatları vermiyor? Yoksa Eylül’de gerçekleştirileceği konuşulan tüzük kurultayında mevcut delegeler ile gidilmesi mi hedefleniyor?” sözleri ile yaşananlara tepki gösteriyorlar.

CHP’de İhraç Süreci Başladı! Haber

CHP’de İhraç Süreci Başladı!

İlgili yazıda bu isimlerin disiplin kurullarına sevk edilmesi ve aleyhte yapılan çalışmalara ilişkin delilerin 29 Nisan tarihine kadar CHP Genel Merkezine iletilmesi istenirken, CHP Gaziantep İl Başkanlığı da çalışmalara başladı.  CHP Genel merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kritik bir karar imza attı. Genel merkez geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda, yerel seçimlerde başka partinin adaylarına açık ve gizli destek veren CHP’li isimlerin partiden ihraç edilmesine karar verilmişti. 29 NİSAN’A KADAR GENEL MERKEZE BİLDİRİLECEK Edinilen bilgiye göre, Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Genel Başkan Yardımcısı M.Gül Çiftçi Binici ve Genel Başkan Selin Sayek Böke imzasıyla genel merkezin aldığı kararlar il başkanlıklarına bildirildi.  Alınan kararda, “Tüzüğün 68/1-e maddesi uyarınca “parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açım ve gizli çalışmak fiilinin kesin ihraç cezasıyla cezalandırılması gerektiği düzenlenmiştir. Bu hükme göre partimiz aleyhine gizli ve açık çalışma yürüten üyelerimizle ilgili disiplin süreci MYK tarafından başlatılacaktır. Yerel seçimlerde partimiz aleyhine, başka parti veya adayı lehine çalışan üyelerin disiplin kurullarına sevkinin yapılması için bu kişilerin isim ve partideki görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin 29 Nisan tarihine kadar genel merkeze bildirilecek.’’ İfadeleri yer almıştı. GAZİANTEP’TE ÇALIŞMA BAŞLATILDI Genel Merkezden 81 İl Başkanlıklarına gönderilen yazının ardından Gaziantep İl Başkanlığı tarafından da çalışma başlatıldığı öğrenildi.   CHP’DE İŞLER KARIŞTI Genel Merkezden gelen yazının ardından CHP Gaziantep’te işler karıştı. CHP’li bazı isimler üstü kapalı olarak farklı gruplara çalışan partililer olduğunu ifade etti. NASIL MECLİS ÜYELİĞİ YAPACAKSINIZ? Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan GBB Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, ‘’Geçen dönem Meclis Üyeliğinde oy vermeyin diye gezenler, şimdi nasıl meclis üyeliği yapacaksınız?’’ ifadelerini kullandı. SUCU’DAN DESTEK Kireç’in paylaşımına GBB Meclis Üyesi Mehmet Sucu’dan destek geldi. Sucu, ‘’ Hain her zaman haindir. Bu dönemde de partili olup da oy vermeyen namussuz hainler var. Gururları olsa bir gün durmazlar bu partide istifa ederler’’ dedi. İLÇE BAŞKANI YAZIYI PAYLAŞTI CHP Oğuzeli İlçe Başkanı Seydi Ahmet Keleş ise, ‘’CHP’li olmak ayrıca adalet, onurlu duruş sergilemek ve demokrasiye inanmak demektir’’ ifadelerini kullandı. HEPİNİZİ BİLİYORUZ Geçen dönem CHP Gaziantep İl Başkan Adayı olan Ulaş Şarklı da sert açıklamalarda bulunan isimlerden oldu. Şarklı, ‘’CHP’nin koltuklarını işgal edip de kendi çıkarları için AKP’ye hizmet edenlerin maskelerini düşürmek de bizim boynumuzun borcu olsun. Hepinizi biliyoruz’’ yorumunda bulundu. KİMLER İHRAÇ EDİLECEK? Genel Merkez tarafından gönderilen yazı sonrasında yaşananlar, CHP Gaziantep’te önümüzdeki günlerde çok sayıda ismin partiden ihraç edileceği yönünde yorumlara neden oldu.

Gözler CHP'nin Adaylarına Çevrildi Haber

Gözler CHP'nin Adaylarına Çevrildi

Yerel Seçimlere 69 Gün Kala… Gaziantep Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli Belediye Başkan adaylarının da aralarında bulunduğu isimlerin, bu hafta yapılacak Parti Meclisinde görüşülmesi bekleniyor. CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu ve Gaziantep Milletvekilleri Hasan Öztürkmen ve Melih Meriç’in CHP Lideri Özgür Özel ile adayları belirlemek üzere görüşeceği öğrenildi. Görüşme merakla beklenirken kulislere yansıyan bilgilere göre, CHP’nin Büyükşehir Adayı Mustafa Sarıgül olacak. CHP Gaziantep’te heyecan dorukta. Gaziantep Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli Belediye Başkan Adaylarını belirlemek üzere çalışmaların devam ettiği CHP Genel Merkezinde, GBB adayı ile ilgili yapılan anket sonuçlandı. 4 İsim Gazianteplilere Soruldu Edinilen bilgilere göre Gazianteplilere, ‘’Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kimi görmek istersiniz?’’ sorusu soruldu. Ankette CHP Gaziantep 27.Dönem Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Uzm. Dr. Muzaffer Ertürk, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için tek resmi başvuru yapan isim olan Dr. Cengiz Bayram’ın sorulduğu ileri sürüldü. Sorulan 4.ismin CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu olduğu ileri sürüldü. Ankara’da Kritik Görüşme Perşembe günü yapılacak Parti Meclisi toplantısı öncesi CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu’nun bugün Ankara’ya gideceği öğrenildi. Reisoğlu ve Gaziantep Milletvekilleri Hasan Öztürkmen ve Melih Meriç’in CHP Genel Başkan Özgür Özel ile görüşeceği öğrenildi. Anketten çıkan ismin aday gösterileceğini daha önce duyurulduğu CHP’de bir yandan da AK Parti’nin İlçe Belediye Başkan Adayları bekleniyor. Pm’de Sonuç Çıkacak Mı? Gaziantep heyetinin yapacağı görüşme sonunda Parti Meclisi Toplantısında Gaziantepli adayların da belirlenmesi bekleniyor. Bu isimlerin Gaziantep Büyükşehir ya da Oğuzeli Belediye Başkan adayı olabileceği de ihtimaller arasında. CHP’de en büyük merak ise AK Parti’nin Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkan adayları oluyor. Bomba İddia… CHP Kulislerine yansıyan bilgilere göre CHP’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül olacak. CHP Erzincan Milletvekili olan Sarıgül, daha önce Şişli Belediye Başkanlığı yapmıştı. Sarıgül ile ilgili iddianın önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Son Kararı Parti Meclisi Verecek Haber

Son Kararı Parti Meclisi Verecek

Gaziantep’te Nizip, Karkamış, Araban, İslâhiye, Nurdağı ve Yavuzeli İlçe Belediye Başkan adaylarının kamuoyuna açıklandı. Büyükşehir ve üç ilçe belediye başkan adaylarının durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, AK Parti’nin adaylarını beklediklerini söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) dün toplanan MYK’da 240 seçim bölgesinde belediye başkan adayları belirlendi. Gaziantep’te de 6 ilçe belediye başkan adayı belli oldu. Buna göre, Araban Belediye Başkan Adayı Hüseyin Kılıç, İslâhiye Belediye Başkan Adayı Okan Öztürk, Karkamış Belediye Başkan Adayı Mustafa Güzel, Nizip Belediye Başkan Adayı Ali Doğan, Nurdağı Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin ve Yavuzeli Belediye Başkan Adayı Bekir Sakar oldu. Aday Belirleme Çalışmaları Devam Ediyor CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, Gaziantep’in 6 ilçesinde belirlenen Belediye Başkan adayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İlçe Belediye Başkan adaylarının Gaziantep’e hayırlı olması temennisinde bulunan Reisoğlu, Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli ilçeleri ile ilgili aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Ak Parti’nin Adaylarını Görmek İstiyoruz Parti içinde devam eden aday belirleme çalışmalarına değinen Reisoğlu, ‘’Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayımızın belirlenmesi ile ilgili Genel Merkezimiz tarafından anket çalışmaları yürütülüyor. Oğuzeli ilçesi de merkez ilçemiz olması nedeniyle bizim için önemli. Öte yandan AK Parti’nin Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylarını görmek istiyoruz.’’ Kararı PM Verecek Gaziantep Büyükşehir, Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli adaylarının önümüzdeki haftalarda Parti Meclisinde görüşülmesini beklediklerini söyleyen Reisoğlu, ‘’Adayların AK Parti’nin adaylarını görmekten yanayım. Tabi ki son kararı Parti Meclisimiz verecek’’ ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.