Gaziantep haberleri, Gaziantep son dakika, Gaziantep gündemi, Gaziantep olay, Gaziantep gazeteleri,
Hava Durumu

Emekliye Toplu Ulaşım Da Dert

Ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşayan emekliler, toplu taşıma araçlarından da faydalanamıyor. Otobüs şoförlerinin bilinçli olarak emeklileri gördüğünde durmadığını belirten emekliler, bu soruna çözüm bulunmasını istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Emekliye Toplu Ulaşım Da Dert

Gaziantep'te 65 yaş üstü emekliler, şehir içi otobüslerde karşılaştıkları muameleden dolayı sıkıntılı. Serbest kart sahibi yaşlı vatandaşlar, otobüs şoförlerinin kendilerini görmezden gelerek duraklarda durmadığını söylediler. Emekliler, özellikle ara duraklarda bu durumun daha sık yaşandığını belirterek, şoförlerin yanlarından durmadan geçtiğini belirterek, bu duruma çözüm bulunmasını istediler.

Toplu Taşıma Araçlarını Kullanamıyoruz

Toplu Taşıma konusunda şikayetini dile getiren emekli vatandaşlar, “Hükümet nasıl emeklilere üvey evlat muamelesi yapıyorsa otobüs şoförleri de bize öyle davranıyorlar. Özellikle ara duraklarda bizim beklediğimizi görünce bizi almadan gidiyorlar. Müşterisini ise bizden daha ileride indiriyor. Merkezi duraklarda bu sorunu yaşamıyoruz. Ama ara yerlerde yanımızdan durmadan geçiyorlar. Bu ülkenin, bu şehrin vatandaşı olarak, toplu taşıma hizmetinden faydalanamıyoruz ” dediler.

Bu Soruna Kim Çözüm Bulacak?

Sahipsiz kaldıklarını dile getiren emekli vatandaşlar, “Sesimizi kim duyuracak, bize kim sahip çıkacak. Biz bir yere gidip gelmeyecek miyiz? Çarşıda ne işin var, neden gidiyorsun? diye bizi azarlıyorlar. Ben otobüs şoförüne hesap vermek zorunda mıyım? Devlet emekliye, düzgün maaş versin, şoförlerle de böyle karşı karşıya getirmesin. Biz de bu durumdan çok memnun değiliz. Ancak yıllarca da bu ülkeye hizmet verdik. Gördüğümüz muameleyi hak etmiyoruz.” Şeklinde konuştular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.