Hava Durumu

#Emekli

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Emekli haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Emekli haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Emekliye Toplu Ulaşım Da Dert Haber

Emekliye Toplu Ulaşım Da Dert

Gaziantep'te 65 yaş üstü emekliler, şehir içi otobüslerde karşılaştıkları muameleden dolayı sıkıntılı. Serbest kart sahibi yaşlı vatandaşlar, otobüs şoförlerinin kendilerini görmezden gelerek duraklarda durmadığını söylediler. Emekliler, özellikle ara duraklarda bu durumun daha sık yaşandığını belirterek, şoförlerin yanlarından durmadan geçtiğini belirterek, bu duruma çözüm bulunmasını istediler. Toplu Taşıma Araçlarını Kullanamıyoruz Toplu Taşıma konusunda şikayetini dile getiren emekli vatandaşlar, “Hükümet nasıl emeklilere üvey evlat muamelesi yapıyorsa otobüs şoförleri de bize öyle davranıyorlar. Özellikle ara duraklarda bizim beklediğimizi görünce bizi almadan gidiyorlar. Müşterisini ise bizden daha ileride indiriyor. Merkezi duraklarda bu sorunu yaşamıyoruz. Ama ara yerlerde yanımızdan durmadan geçiyorlar. Bu ülkenin, bu şehrin vatandaşı olarak, toplu taşıma hizmetinden faydalanamıyoruz ” dediler. Bu Soruna Kim Çözüm Bulacak? Sahipsiz kaldıklarını dile getiren emekli vatandaşlar, “Sesimizi kim duyuracak, bize kim sahip çıkacak. Biz bir yere gidip gelmeyecek miyiz? Çarşıda ne işin var, neden gidiyorsun? diye bizi azarlıyorlar. Ben otobüs şoförüne hesap vermek zorunda mıyım? Devlet emekliye, düzgün maaş versin, şoförlerle de böyle karşı karşıya getirmesin. Biz de bu durumdan çok memnun değiliz. Ancak yıllarca da bu ülkeye hizmet verdik. Gördüğümüz muameleyi hak etmiyoruz.” Şeklinde konuştular.

Emeklinin Huzuru Kalmadı Haber

Emeklinin Huzuru Kalmadı

Türkiye’de emeklilerin gözü, emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrildi. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olduğu ülkemizde, emekli maaşlarına enflasyon farkı ve seyyanen zam yapılması talepler arasında yer aldı. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, emekli vatandaşların sıkıntılarını gündeme taşıdı. Emekli Bunu Unutmayacak ‘’Emeklinin huzuru kalmadı’’ diyen Meriç, ‘’Yıllarca bu ülkede yaşayan, vergisini veren, tüm sorumluluklarını yerine getiren emeklilerimize; reva görülen bu maaşı, huzurevi bile kabul etmiyor. Mevcut iktidar ise emekliyi sırtında yük olarak görmeye devam ediyor. Emekli bunu elbet unutmayacak!’’ Enflasyon Farkı Ve Seyannen Zam Şart 2008 yılında değiştirilen Emekli Maaş Hesaplama sistemi ile Emeklilerin sefalet hayatına mahkûm edildiğini söyleyen Meriç, ‘’2002 yılı ve öncesinde Asgari Ücretin altında aylık alan emekli sayısı sıfır idi.  2024 yılı Asgari Ücretin altında aylık alan emekli sayısı ise 8 Milyon 500 Bin. Sabahattin Ali’nin dediği gibi; “Biz istiyoruz ki, bu memlekette yapılan her iş, üç beş kişinin çıkarına değil, bu toprakları dolduran milyonların yararına olsun!” Ancak Emekli yüzyılın en ağır dramını yaşıyor. Yüksek enflasyon karşısında anında eriyen maaşlar ve verilen minimum zamlarla çaresizliğe, yokluğa ve sefalete sürüklenmiş, ekonomik ve sosyal çöküşe sevk edilmiştir. Emeklinin Refahı için Kök maaşa Enflasyon Farkı ve Seyyanen Zam yapılması Şarttır.’’  İnsanca Yaşayacak Bir Ücret Talep Ediyorlar Emeklilerin içinde bulunduğu kötü durumu anlatan Meriç, ‘’Açlık sınırı 14 bin iken 7 bin 500 TL alan emekliye "Geçinebiliyor musun?" diye sormak trajikomik bir vaka olarak devam ediyor. Emeklilerimize geçinebileceği maaş verilmeli. Emekli sadaka değil; yıllarca verdiği emeğin karşılığı olarak, insanca yaşayabileceği bir maaş istiyor’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Emekli memura yeni müjde Haber

Emekli memura yeni müjde

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, ilk kabine toplantısı sonrası emekli memurların maaşlarıyla ilgili bir müjde vereceklerini de açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti; "İŞÇİ, MEMUR VE EMEKLİLERİMİZE YENİ MÜJDELER VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ'' Bu ülkenin her bir vatandaşının, doğumundan ölümüne kadar “adalet, güvenlik, eğitim ve sağlık” başta olmak üzere her türlü hizmetten en üst düzeyde yararlanabilmesini sağlayacağız. Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini, gereken her türlü tedbiri alarak çözmekte kararlıyız. Asgari ücreti 184 liradan 11 bin 402 liraya, en düşük emekli maaşını 64 liradan 7 bin 500 liraya çıkardığımızı, istihdamı 32 milyona yaklaştırdığımızı, çalışma şartlarını iyileştirdiğimizi görecekler. Velhasıl hangi alana baksalar; büyüyen, güçlenen, itibarı artan, refahı yükselen, huzuru ve güvenliği tahkim olan bir Türkiye görecekler. Kaderini ülkesinin ve milletinin kaderiyle bütünleştirmiş bir partiye, bir kadroya ve bir ittifaka yakışan da budur. Bize düşen hak ve hakikat mücadelesini son nefesimize kadar sabırla sürdürmektir. Bugün buradaki birlikteliğimizi, işte bu ahdin ve azmin sembolü olarak görüyoruz. Rabbim bu kutlu mücadelede yolumuzu, bahtımızı açık eylesin… Rabbim bu meşakkatli yolda istikametini kaybedenleri de ıslah eylesin… Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız.

17 milyon emeklinin gözü bu toplantı da... Haber

17 milyon emeklinin gözü bu toplantı da...

Yaklaşık 17 milyon emekli, emeklilik maaşlarındaki artışa ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyor. Emekliler, en düşük memur maaşının  22 bin lirayı aşmasının ardından  yeni bir zam bekliyor. Işık. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye ve Maliye Bakanlığı bir araya gelecek. Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarında iyileştirmelerin devam ettiğini söyledi. 2023 yılı yaş ödeneği artışına ilişkin son gelişmeleri burada bulacaksınız...   BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ'DAN AÇIKLAMA!    Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun toplumun geniş kesimlerine verdiği olumsuz hasarı ortadan kaldırmak için çok ciddi önlemler aldığını ve emeklilere yönelik ek avantajlar getirdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Orantılı artışlar olacak ve emeklilere yönelik enflasyonda farklılıklar var. .” Çalışanlar, Bağ Kur emeklileri ve asgari emekli maaşı alan kişiler. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu kesimleri dengelemeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Emeklilerimize yıl sonuna kadar işlerini tamamlayarak destek olmaya devam edeceğiz. "    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN EMEKLİ MAAŞININ ARTTIRILMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA!    Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Türkiye Temsilciler Meclisi'nde yaptığı konuşmada, emekli maaşlarına ilişkin şunları söyledi: “Emeklilerimizin sorunlarını biliyoruz, düzeltici tedbirleri alacağız ve alacağız. Bu tür kararların 2024 yılına girmesini umuyoruz” dedi.     BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİLİK ARTIŞINA İLİŞKİN KRİTİK AÇIKLAMA!    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarının artırılmasıyla ilgili şunları söyledi: “Emeklilik çalışmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda devam edeceğini kaydeden Işıkhan, şunları söyledi: “Çalışma tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Görev süremiz boyunca emeklilerimizi, çalışanlarımızı ve memurlarımızı enflasyona maruz bırakmadık. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz” dedi.

Emekliler yeni zam teklifine odaklandı Haber

Emekliler yeni zam teklifine odaklandı

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan süreç Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde devam ediyor. Hizmet kollarına ait taleplerin tasnifi ve müzakeresi, kamu görevlilerinin geneline ilişkin taleplerin ön müzakeresiyle ilerleyen görüşmelerde, Kamu İşveren Heyetinin 14 Ağustos'ta ilk zam teklifini sunmasıyla pazarlık aşamasına geçilmişti. 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5'ten oluşan zam teklifini yeterli bulmayan sendikalar, Kamu İşveren Heyetine yeni teklif çağrısında bulunmuştu. Bir yandan memur ve memur emeklisi yapılacak yeni zam teklifine odaklanmışken, diğer yandan hizmet kollarının talepleriyle ilgili müzakerelere de devam ediliyor. Müzakereler kapsamında bugün 6 hizmet kolunun taleplerinin görüşüleceği öğrenilirken, bu görüşmelere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın da katılması bekleniyor. "Yeni teklif vakit kaybetmeden bugün de sunulabilir" Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamu İşveren Heyetinin zam teklifinin beklentilerinin çok uzağında olduğunu belirterek, yapılan teklifin ekonomik gerçeklerle örtüşmediğini söyledi. Beklentilerin altında kalan düşük zam teklifinin masanın motivasyonunu düşürdüğünü ifade eden Tonbul, şöyle konuştu: "Toplu sözleşme görüşmelerinde müzakereler 22 Ağustos'ta sona erecek. Bu bakımdan önümüzde sayılı günler var. Kamu İşverenin yeni teklifini yarın sunması gerekiyor ama hiç vakit kaybetmeden bugün de sunabilir. Sahip olduğumuz sınırlı süreyi çok verimli kullanmalıyız. Kamu İşvereni, müzakere takvimindeki son 6 günü göz önünde bulundurarak, beklentileri karşılayacak bir teklifle masaya gelmeli. Sözleşmenin mutabakatla imzalanmasının yolunu açmalı." Memur-Sen 2024 yılı için yüzde 70 zam talep etmişti Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen, 2024 için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti. Konfederasyon, 2025 için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

“Emekliliğe yansımayan zam kabul edilemez” Haber

“Emekliliğe yansımayan zam kabul edilemez”

Akmaz, Kamu görevlilerine 2023 yılının ikinci yarısı için yapılacak artış rakamlarına ilişkin kanun teklifinin de TBMM’ye sunulduğunu söyledi. 2023’ün ilk 6 ayında ortaya çıkan yüzde 11,77 oranındaki enflasyon farkı ve 2021 yılı toplu sözleşmesinde yer alan yüzde 6’lık artışın (kümülatif yüzde 17,55) üzerine 8 bin 77 liralık seyyanen zamla birlikte en düşük dereceli memur maaşı 22 bin lira seviyesine yükseltildi. Zammın emekliliğe yansıyacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akmaz, Kamu görevlilerine 2023 yılının ikinci yarısı için yapılacak artış rakamlarına ilişkin kanun teklifinin de TBMM’ye sunulduğunu dile getirdi.  ARTIŞ TABAN AYLIĞA YAPILMALI Akmaz konuyla ilgili olarak yaptğı açıklamada, “Verilen 8 bin 77 liralık seyyanen artışın taban aylığa yapılmak yerine, ilave ek ödeme adı altında olması ve emekli maaşlarına yansıtılmaması, çalışırken alınan maaşla emekli maaşları arasındaki uçurumu daha da büyütecek, emeklilerimizi yaşadıkları dar boğaza mahkûm edecek bir uygulama olmuştur. Yaşanan ekonomik gelişmeler ve memurların alım gücündeki erime dikkate alındığında; ilave ek ödemenin emekliliğe yansımayacağı hesaba katıldığında yapılan bu artışı olumlu bulmamız ve kabul etmemiz mümkün değildir. Bunun yanında en düşük memur maaşının 22 bin lira seviyesine yükseltilmesi için belirlenen kriter, en düşük işçi maaşı olmuştur. Halbuki işçi maaşlarına yapılan artış Ocak 2023’ten itibaren geçerlidir ve bütün ödemeleri emekliliklerine de yansımaktadır” ifadelerine yer verdi.  MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ Akmaz, “Temmuz itibarı ile 22 bin lira olacak olan en düşük dereceli memur maaşının 11 bin 128 liralık kısmı emekli aylığı ve ikramiye hesabında dikkate alınmayacaktır.  Doğurduğu adaletsizlikler çerçevesinde Türkiye Kamu-Sen olarak böyle bir uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Yol yakınken bu yanlıştan dönülmelidir. Kanun teklifi TBMM’de revize edilmeli, en düşük dereceli memur maaşı 22 bin liraya yükseltildikten sonra enflasyon farkı ve yüzde 6’lık ikinci yarı yıl artışı üzerine eklenmelidir. Teklifte yapılacak düzeltme ile 8 bin 77 liralık ilave ek ödemenin emekliliğe de yansıtılması sağlanmalıdır. Türkiye Kamu-Sen olarak bu aksaklığın düzeltilmesi için gerek teklifin TBMM’de görüşülmesi sürecinde gerekse 1 Ağustos’ta yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde her türlü girişimde bulunacak, her platformda mücadelemiz sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.