Gaziantep haberleri, Gaziantep son dakika, Gaziantep gündemi, Gaziantep olay, Gaziantep gazeteleri,
Hava Durumu

Filistin’e destek eylemleri devam ediyor

Gaziantep Üniversitesi önünde, Filistin destekçileri, bir kahve zincirine karşı protesto düzenleyerek, Gazze'deki zulmü hatırlatmayı amaçlıyor. Protestocular, insani duygularla hareket ettiklerini ve bu eylemlerle uluslararası dayanışma çağrısında bulunduklarını belirtiyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 22:49
Kaynak: Haber Merkezi
allowfullscreen>

Gaziantep Üniversitesi’nin yakınlarında, bir süredir devam eden Filistin destekli protestolar dikkat çekiyor. Protestocular, ellerindeki pankartlarla İsrail’e karşı tepkilerini dile getiriyor. Kalabalık, "Filistin özgürdür!" ve "Zulme son!" gibi sloganlar atarak, Filistin halkının haklarına destek veriyor.

İnsani ve islami duygularımızla yola çıktık

Protestocular, sosyal medya aracılığıyla duyurulan etkinlikte, Filistin'in yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve uluslararası dayanışma çağrısında bulunmak amacıyla bir araya geldiklerini belirtiyor. Etkinlik sırasında, protestoya katılan bir vatandaşla yapılan röportajda, “Biz Gazze'de yaşanan zulmü görmezden gelmeyenleriz. Birer fert olarak, insani ve İslami duygularımızın bizi harekete geçirmesi sonucu buradaki insanlara orada yaşanan zulmü bir nebze olsa hatırlatmak istiyoruz. Başka bir içecek ya da yiyecek alternatifi olabilir; her insan gücünün yettiğinden sorumludur. Bizim gücümüz de buna yetiyor. Gazze’deki bebeklere, çocuklara yapılan zulmü nasıl engelleyebiliriz diye düşündük. Her birimiz birer birey olarak buna katılmaya karar verdik ve şu an burada İsrail destekçisi kahveyi protesto ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Gazze’nin sesi: Filistin Özgürüdür

Protestocular, desteklerini gösteren çeşitli pankartlarla, uluslararası toplumun dikkatini Filistin meselesine çekmeyi amaçlıyor. Eylemlerini sürdüren grup, güvenlik güçleri tarafından kontrol altında tutuluyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.