Gaziantep haberleri, Gaziantep son dakika, Gaziantep gündemi, Gaziantep olay, Gaziantep gazeteleri,
Hava Durumu

Karaca’dan Eylemdeki İşçilere Destek

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Akcanlar Tekstil işçilerinin yürüttüğü mücadeleye destek vermek üzere işçileri ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2024 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Karaca’dan Eylemdeki İşçilere Destek

Milletvekili Karaca, Akcanlar işçilerinin fabrikada yaşadığı sorunlardan bahsederek, ''Bu fabrikada işçiler ülkenin dört bir yanındaki işçiler gibi vergi dilimi zulmü altında eziliyorlar. Bu fabrikada işçilere kölelik düzeninin başka bir adı olan yedili sistem dayatılıyor. İşte Başpınar patronlarının işçilere reva gördüğü çalışma düzeni bu. Biz  bunu Eruslu'dan, Şireci'den, Milat Halı'dan ve daha birçok fabrikada gördük yaşadık'' dedi.

İŞÇİNİN VERGİSİ VERGİ VERMEYEN PATRONA TEŞVİK OLARAK DÖNÜYOR

Vergi düzeninin adaletsizliğinden bahseden Karaca, ''Başpınar'da patronlar, milyarlık servetleri olanlar, ihracat rekorları kıranlar işçinin ödediği verginin yanında devede kulak değil tüy bile olmayan vergiler ödemişler. İşçinin daha cebine girmeden gitmiş vergi hazineye. İşçinin cebinden hazineye giden paralardan patronlara teşvik verilmiş, KDV indirimi verilmiş, yatırım destekleri verilmiş. Bu ülkede işte Başpınar işçilerinin ve patronlarının vergi konusunda karşı karşıya gelişi işçi sınıfı ile sermayenin karşı karşıya gelişinin bir örneği. Burada açık bir savaş var. Talancılara karşı emeğinin hakkını isteyenlerin savaşı. Bu savaşı kazanmak zorundayız. Geleceğimiz için kazanmak zorundayız. Vergisini ödemeyen, işçinin cebinden elini çekmeyen, işçiye zulmeden patronların yakasından biz de elimizi çekmeyeceğiz'' ifadelerine yer verdi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.