Gaziantep haberleri, Gaziantep son dakika, Gaziantep gündemi, Gaziantep olay, Gaziantep gazeteleri,
Hava Durumu

Emeklinin Huzuru Kalmadı

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, emeklilerin sorunlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Emeklinin huzuru kalmadığını söyleyen Meriç, ‘’Mevcut iktidar ise emekliyi sırtında yük olarak görmeye devam ediyor. Emekli bunu elbet unutmayacak’’ dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Emeklinin Huzuru Kalmadı

Türkiye’de emeklilerin gözü, emekli maaşlarına yapılacak zamma çevrildi. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olduğu ülkemizde, emekli maaşlarına enflasyon farkı ve seyyanen zam yapılması talepler arasında yer aldı. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, emekli vatandaşların sıkıntılarını gündeme taşıdı.

Emekli Bunu Unutmayacak

‘’Emeklinin huzuru kalmadı’’ diyen Meriç, ‘’Yıllarca bu ülkede yaşayan, vergisini veren, tüm sorumluluklarını yerine getiren emeklilerimize; reva görülen bu maaşı, huzurevi bile kabul etmiyor. Mevcut iktidar ise emekliyi sırtında yük olarak görmeye devam ediyor. Emekli bunu elbet unutmayacak!’’

Enflasyon Farkı Ve Seyannen Zam Şart

2008 yılında değiştirilen Emekli Maaş Hesaplama sistemi ile Emeklilerin sefalet hayatına mahkûm edildiğini söyleyen Meriç, ‘’2002 yılı ve öncesinde Asgari Ücretin altında aylık alan emekli sayısı sıfır idi.  2024 yılı Asgari Ücretin altında aylık alan emekli sayısı ise 8 Milyon 500 Bin. Sabahattin Ali’nin dediği gibi; “Biz istiyoruz ki, bu memlekette yapılan her iş, üç beş kişinin çıkarına değil, bu toprakları dolduran milyonların yararına olsun!” Ancak Emekli yüzyılın en ağır dramını yaşıyor. Yüksek enflasyon karşısında anında eriyen maaşlar ve verilen minimum zamlarla çaresizliğe, yokluğa ve sefalete sürüklenmiş, ekonomik ve sosyal çöküşe sevk edilmiştir. Emeklinin Refahı için Kök maaşa Enflasyon Farkı ve Seyyanen Zam yapılması Şarttır.’’ 

İnsanca Yaşayacak Bir Ücret Talep Ediyorlar

Emeklilerin içinde bulunduğu kötü durumu anlatan Meriç, ‘’Açlık sınırı 14 bin iken 7 bin 500 TL alan emekliye "Geçinebiliyor musun?" diye sormak trajikomik bir vaka olarak devam ediyor. Emeklilerimize geçinebileceği maaş verilmeli. Emekli sadaka değil; yıllarca verdiği emeğin karşılığı olarak, insanca yaşayabileceği bir maaş istiyor’’ diyerek sözlerini noktaladı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.