Gaziantep haberleri, Gaziantep son dakika, Gaziantep gündemi, Gaziantep olay, Gaziantep gazeteleri,
Hava Durumu

CHP adayları basınla bir araya geldi

“14 Mayıs’ta sorunlar çözüm bulacak”

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2023 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2023 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
CHP adayları basınla bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziantep Milletvekili adayları Anadolu Basın Birliği’ni(ABB) ziyaret ederek, basın mensupları ile bir araya geldiler.  CHP Milletvekili adayları, 14 Mayıs’ta Millet İttifakı iktidarının başlaması ile birlikte sadece Gaziantep’in değil, bütün ülkede sorunların çözüme kavuşacağı dönemin başlayacağını dile getirdiler. 
ABB Gaziantep Başkanvekili M.Bora Zor ise adaylara başarı dileyerek, “ Gazeteciliğin doğasında eleştirel bakış vardır. Bu nedenle gazeteciler olarak her zaman muhalif olarak adlandırılırız. Aslında yanlış bir tanımlama da diyemeyeceğim. İktidar olmanız halinde doğal olarak size de muhalif olacağız.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gaziantep Milletvekili adayları, seçim çalışmalarına basın mensuplarını ziyaret ederek başladı. Basın kuruluşları ziyaretleri kapsamında Anadolu Basın Birliği’ni ziyaret CHP heyeti, basın mensupları ile bir araya geldi, seçim sürecini değerlendirdi.
YERELİN SORUNLARI YEREL BASINLA DİLE GELİYOR
Yerel basının sorunların dile getirilmesi konusunda en önemli aktörlerden birisi olduğunu belirten CHP 1. Sıra milletvekili adayı Hasan Öztürkmen ‘’ Yerel basınımız çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Ulusal basını besleyen de yerelin sorunlarını ulusal basına taşıyan da yerel basındır.  22 yıllık süreçte basının da ciddi sorunları oluştuğunu biliyoruz. İnşallah kısmet olurda Ankara’ya gidersek orada da sizlerin destekçisi olacağız’’ dedi. 
ADALETLİ OLARAK YANIMIZDA OLUN
14 Mayıs’ta ülkede çok önemli bir seçimin gerçekleştirileceğini belirten CHP Gaziantep Milletvekili Adayı melih Meriç ise, “Genel başkanımızın söylediği gibi ‘’hak, hukuk, adalet’’ arayışıyla çıktığımız bu yolda, basınımızın da adaletli olarak yanımızda durmasını rica ediyoruz. Bizler de bundan sonraki süreçte sizlerin yanında olacağız. Bu süreçte daha adaletli bir yolda birlikte olacağımızı umuyoruz.
Basın sektörünün mevcut iktidar döneminde yaşadığı sıkıntılara vakıf oluyoruz. Basının bu önemli görevi, çok zor altında yerine getirdiğini biliyoruz. 14 Mayıs’ta Millet İttifakı iktidarının başlaması ile birlikte sadece Gaziantep’in değil, bütün ülkede sorunların çözüme kavuşacağı dönem başlayacak.” şeklinde konuştu. 


BASININ SESİ ÇOK KISILDI
CHP Milletvekili adayı Vijdan Aktaş ‘Bu iktidar döneminde  basının sesi çok kısıldı. Eleştirmek, hakaret olarak algılandı. Eleştirel boyutta yapılan tüm çalışmalar suç niteliği olarak görüldü.  Benden değilsen zaten suçlusun mantığıyla bir mobbing yaratıldı. Eleştiri, muhalefet elbette olacak. Yapıcı eleştiriler her zaman olmak zorunda’’ dedi.
Aktaş dijitalleşen basından bahsederken ‘’Matbaalar, gazeteler çok kıymetli ancak bir dijitalleşme çağındayız, bir yenilenme mevcut. Bu yenilenme siyasette de olmalı’’ şeklinde konuştu.
CHP Milletvekili Adayı Gökhan Çeliktürk ise ‘’ Yerel medyanın özellikle Gaziantep’te ayakta kalması çok zor. Ekonomik olarak büyük zorluklar içerisinde görevlerini yerine getirdiklerini STK’lardaki görevlerimiz sırasında da görüyorduk. Yeni dönemde basında daha yenilikçi ve kolaylaştırıcı yasalar gerekiyor.’’ dedi. 

SİZE DE MUHALİF OLACAĞIZ
Anadolu Basın Birliği Başkanvekili M.Bora Zor da adaylara başarı dileyerek, ‘’ Gelişen dünya ile birlikte yerel basın da ciddi mesafe kat etti. Artık kendi şehrinde basılan gazeteler yok. Hatta şu konuda iddialı konuşayım; Dijital dünyada  siyasetçilerin yada herhangi bir kişinin mevcudiyeti, dijital dünyada görünür olması yerel basınla mümkün olabiliyor.  Siyasetçi, internet üzerinde ismi ile ilgili bir arama yaptığında çıkan sonuçların büyük çoğunluğunun, basın kuruluşlarında çıkan haberler olduğunu görecektir. O yüzden yerel basınla daha çok iletişim halinde olunması gerekiyor.’’ dedi. 
Son dönemde yandaş ve muhalif gazete tanımının sıklıkla kullanılmaya başladığını belirten Zor ‘’ Gazeteciliğin doğasında eleştirel bakış vardır. Bu nedenle gazeteciler olarak her zaman muhalif olarak adlandırılırız. Aslında yanlış bir tanımlama da diyemeyeceğim. İktidar olmanız halinde doğal olarak size de muhalif olacağız. Eğer siz de yanlış yaparsanız sizin de yanlışlarınızı yazacağız. İnşallah iktidar döneminizde de basına bu şekilde yaklaşırsınız’’ dedi. 
(E.KAVCI)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.