Hava Durumu

Güvenilir Web Tarayıcısı: Google Chrome !

Google tarafından derlenen Chrome’un %65 civarlarında pazar payı olduğu düşünülmektedir.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2023 07:53
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2023 07:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Güvenilir Web Tarayıcısı: Google Chrome !

2008 yılında Mozilla Firefox web tarayıcısı indirme rekorları kırarken, C++ programlama dilinde Windows işletim sistemleri için geliştirilen Google Chrome, günümüzde en çok kullanılan bir web tarayıcısı haline gelmiştir. Açık kaynak kodlu Chromium’un temel alındığı Google Chrome kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmuştur.

Windows, Linux, MacOS, IOS ve Android işletim sistemleri ile uyumlu çalışan Google Chrome yazılımında, Türkçe’nin de dahil olduğu 40’tan fazla dilde hizmet sunulmuştur. Kullanıcı arayüzünde Windows Vista, Safari ve Internet Explorer esintileri olan Chrome tarayıcısının kullanımı oldukça kolaydır. Google tarafından derlenen Chrome’un %65 civarlarında pazar payı olduğu düşünülmektedir.

Yüksek hızlılıkla kullanılabilen Chrome’da çok sayıda sekme açarak, farklı sayfalara aynı anda erişebilirsiniz. 50 sekmeye kadar takılma sorunu olmadan hızlı şekilde çalıştığı profesyonel kullanıcıları tarafından belirtilmiştir. Özelleştirilebilir arayüzü sayesinde tarayıcınıza avatar atayabilir, temalar arasında seçim yapabilir ve tarayıcınızın standart görüntüsünü kişiselleştirebilirsiniz.

Dünyada milyonlarca kullanıcısı olan Google Chrome tarayıcısının kurulumu kolaydır. Büyük bir kullanıcı kitlesine hitap eden yazılımında en çok önem verilen konulardan biri de yüksek güvenlik önlemleridir. Malware ve Phishing olmak üzere 2 adet kara listesi olan Chrome kullanıcılarına zararlı siteleri ziyaretleri sırasında uyarılar göndermekte ve konu hakkında bilgilendirmektedir. Gizliliğe büyük önem verilen tarayıcı, Incognito modu özelliği ile cookie’leri depolamadan, kullanıcıların web siteleri ziyaret etmelerini sağlayarak önemli bir avantaj da sunmaktadır. Böylece tam gizlilik ile sitelere erişebilirsiniz.

İnternette güvenli ve hızlı sörfü sağlayan Google Chrome web’teki farklı standartları destekleyen fonksiyonel bir yazılımdır. Chrome’daki özelleştirilebilir araç çubuklarına sahip yazılım çok sayıda eklenti ile uyumlu çalışabilmektedir. Böylece daha işlevsel bir hale getirilerek, çok sayıda farklı işlemler tek tarayıcı üzerinden yapılabilinir. Firefox, Edge, Opera, Safari gibi popüler olarak kullanılan rakipleri arasında ön plana çıkan Chrome’un en büyük özelliklerinden birtanesi yüksek hızlı işlemleri sağlayabilmesidir.

Google Chrome’un bazı özellikleri şunlardır ;

• Hızlı ve güvenli

• Çok sayıda dil desteği

• Güncel teknolojilerin entegrasyonu

• Eklenti desteği

• Çeviri hizmetleri

• Gelişmiş özellik seçenekleri

• Özelleştirilebilir arayüz Firefox, Edge, Opera, Safari ve Google Chrome gibi popüler olarak tercih edilen tarayıcılar hakkında bilgi edinmek, güncel sürümlerini indirmek için www.indiriste.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.