Yaşam

Hangi ürünler fazla keratin içerir? 

Keratin  tırnaklarda, saçta, dişlerde ve hatta cildimizde bulunan bir protein türüdür. Keratin eksikliği varsa en ufak bir darbe  bile tırnakların kırılmasına, saç dökülmesine veya ciltte hasara neden olabilir. Hangi besinler keratin içerir?Tüm detayları burada bulabilirsiniz. 
 Keratin ve diğer besinler açısından zengin bir diyetle vücuttaki keratin seviyesini doğal yollarla kolayca artırabiliriz. 
 
 HANGİ GIDALAR KERATİN İÇERİR? 
 Saçın iyi durumda olmamasının, kırılgan olmasının, dökülmesinin ve uçlarının kırılmasının birçok nedeni vardır. En yaygın olanları şunlardır: hormonal bozukluklar, sigara kullanımı, kötü beslenme, stres ve mineral eksiklikleri.Ayrıca sık kurutma, özellikle  açık renklerle boyama ve doğal saç yapısındaki keratin ve renk katmanlarının tahrip olması saçları sağlıksız  hale getirir. Keratin 
 esas olarak lahana, soğan, brokoli, pırasa ve sarımsak gibi çeşitli sebzelerde bulunur. Vücudunuzdaki keratin miktarını arttırmak için bu besinleri tüketmeniz gerekmektedir. Ayrıca karaciğer, yoğurt, balık, süt ve keratin içeren diğer besin kaynakları. 
 
  HANGİ GIDALAR EN FAZLA KERATİN İÇERİR?
 Keratin üretimini en çok artıran besinler meyve ve sebzelerdir. İçeriğinden dolayı A vitamini açısından zengin olan meyve ve sebzeler aynı zamanda keratin üretiminde de vücuda önemli ölçüde destek olur. Meyve ve sebzelerin besin değerinin en iyi göstergesi renkleridir. Portakal, havuç, mango ve patates gibi besinler de keratin üretimi için oldukça faydalıdır. Keratin 
 ayrıca yeşil biber, ıspanak ve kabakta da bulunur.Demir açısından zengin proteinler vücutta keratin üretimini artırarak saç, tırnak ve cilt sağlığını iyileştirir. Karaciğer, yağsız et ve balık vücudumuzda keratin oluşmasında en büyük yardımcılarımızdandır. Demir 
, kırmızı kan hücrelerinin saç köklerine oksijen taşımasına yardımcı olur. Hayvansal proteinlerin vücutta daha kolay  emilmesini sağlar ve kandaki demir düzeyini artırır. Demir açısından zengin hayvansal proteinler arasında ördek, hindi, tavuk, yumurta, karides, yağsız dana eti ve kuzu eti bulunur.
 Protein içeren ve demir açısından zengin olan bitkisel besinler arasında fasulye, bezelye, ıspanak, mercimek ve soya yer alır. C vitamini açısından zengin besinler arasında brokoli, lahana, Brüksel lahanası, biber, greyfurt, ananas, portakal, çilek ve limon bulunur.
KERATİN FAYDALARI NELERDİR?

Tırnaklar, saç ve vücut kılı ile birlikte deri konusunda da çok sağlıklı bir hayat sürmek için keratin kesinlikle vücutta yeteri kadar bulunması gerekir. Bu konularda oldukça koruyucu bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda ultraviyole ışınlarına karşı da vücudu korumaya yardımcı olur.
Tırnakların da saç kökleri ile birlikte derinin güçlü olabilmesi için, içinde keratin olan besin kaynaklarının düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekir. Düzenli keratin tüketen kişilerin saç ve tırnakları sağlıklı bir şekilde uzar.