Hava Durumu

#Yaz Spor Okulları

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Yaz Spor Okulları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yaz Spor Okulları haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yaz Spor Okulları’na Rekor Katılım Haber

Yaz Spor Okulları’na Rekor Katılım

Belediye tarafından 29 farklı tesiste, 11 farklı branşta gerçekleştirilen sportif eğitimler, çocuk ve gençlerden büyük ilgi görüyor. Yüzme havuzlarında 11 bin 207, spor salonlarında 4 bin 347, futbol sahalarında ise 1 bin 133 kişi spor yapıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından yaz tatiline giren on binlerce öğrenci, basketbol, jimnastik, futbol, olimpik okçuluk, karate, tenis, masa tenisi, floor curling, tekvando, voleybol ve yüzme gibi branşlarda uzman antrenörler eşliğinde çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu etkinliklerde, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek amacıyla sporculara performans testleri, teorik eğitimler ve teknik-taktik antrenmanlar sunuluyor. 1-27 Temmuz 2024 ve 29 Temmuz-24 Ağustos tarihleri arasında iki farklı dönem halinde gerçekleştirilecek faaliyetlerde sporcu öğrenciler, yaz spor oyunları kapsamında düzenlenecek müsabaka ve şenliklerde yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak. Çocuklar Ve Gençler Verilen Eğitimlerden Memnun Futbol branşında Hasan Celal Güzel Futbol Sahası’nda eğitim alan 14 yaşındaki Cemal Yılmaz, 5 yıldır aktif bir şekilde futbol oynadığını belirterek, "Futbol maçlarında genellikle orta sahada oynuyorum. Antrenörlerimiz bizlerle birebir ilgileniyor ve performanslarımızı çeşitli antrenmanlarla daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne böylesine iyi bir sahada bize bu eğitimi sunduğu için teşekkür ederim." dedi. Büyükşehir’in yüzme kurslarından faydalanan Muhammet Batın, verilen eğitimlerden çok memnun olduğunu dile getirerek, "Büyükşehirin sunduğu bu okulda yüzme eğitimi veriliyor. Kendimizi test edebileceğimiz havuzda diğer arkadaşlarımızla yarışlar yapıyoruz. Hedefim, yüzme alanında ileride milli formayı giymek." dedi. Zübeyir Hamza Astekin ise, 3 yaşından beri büyükşehirin yüzme kurslarından faydalandığını aktararak, "5 yıldır yüzme alanında bu eğitimler sayesinde kendimi geliştirdim. Yüzmeyi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bize sunduğu eğitimler sayesinde öğrendim." ifadelerini kullandı.

Tahmazoğlu “Gençlerimiz En Az Bir Branşta Spor Yapmalı” Haber

Tahmazoğlu “Gençlerimiz En Az Bir Branşta Spor Yapmalı”

Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü okulların tatile girmesiyle beraber, öğrencilerin yaz aylarını spor yaparak geçirmelerini sağlamak amacıyla her yıl düzenlediği yaz spor okullarında 5.500 genç 12 ayrı spor branşında eğitim veriyor. Gençlere Spor Alanları Yaptık Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gençlere spor yapacakları alanlar yaptıklarını  belirterek, “Gençlerimizin eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında başarılı olmasını istiyoruz. Eğitimde verdiğimiz desteklerin yanı sıra spor alanında da gençlerimizin kendilerine uygun branşlarda spor yapmasını istiyoruz. Bunun içinde gençlerimizin spor yapabileceği alanlar yaptık. 86.500 m2 alana Akkent Spor Köyü’nü inşa ettik. 86.000 m2 alan üzerine yaptığımız Geleneksel Sporlar Merkezi’mizini de gençlerimizin hizmetine sunduk. Bunların yanı sıra gençlik merkezlerimizde fitness ve spor salonlarımız bulunuyor. Şu anda Yaz spor okullarımızda 5.500 öğrencimiz 12 ayrı branşta eğitim alıyorlar. Bunu sadece yazın değil tüm yıla yaydık ve yıl boyunca 12 ayrı branşta gençlerimize eğitim vermeye devam ediyoruz. Gençlerimize her yıl spor yapmaları için spor ayakkabısı hediye ediyoruz. Bugüne kadar 1.268.000 spor ayakkabısı hediye ettik. Forma eşofman, futbol, basketbol ve voleybol topları hediye ediyoruz. Takdir ve teşekkür alan öğrencilerimize bisiklet dağıtıyoruz. Amacımız gençlerimizin bedenen gelişmelerini sağlayarak, zinde sağlıklı bir birey olmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

Şahinbey Belediyesi Yaz Spor Okulları Başladı Haber

Şahinbey Belediyesi Yaz Spor Okulları Başladı

Şahinbey’e spor alanında yaptığı yatırım ve hizmetlerle yediden yetmişe tüm Şahinbeylilerin sporla iç içe yaşamasına büyük katkı sunan Şahinbey Belediyesi, geleceğin sporcularını yetiştirmeye devam ediyor. Futboldan basketbola, okçuluktan masa tenisine, karateden kick boks’a kadar birbirinden farklı branşların olduğu yaz okulunda, çocuklar yaz tatilini hem sporla geçiriyor, hem de yeteneklerini geliştirmeye fırsat buluyor. Sporu Hayatımızın Bir Parçası Haline Getirmeliyiz Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, herkesin mutlaka bir spor dalı ile uğraşması gerektiğini belirterek; “Şahinbey Belediyesi olarak gençlerimize spor yapma imkânı sunuyoruz. Spor yapmak insan hayatında çok önemli. Spor; yeme, içme ve uyku gibi günlük bir ihtiyaçtır. Günümüzün en az 1 saatini spora ayırmak zorundayız. Boş zamanlarımızı cep telefonu veya televizyon karşısında geçirmek yerine mutlaka en az bir dalda spor yapmamız gerekiyor. Özellikle anne ve babalar çocuklarını mutlaka spor yapmaya teşvik etmeli. Gençlerimizin spor yapabilmesi için Akkent Spor Köyü’nü yaptık. YeşilVadi Millet Bahçesi’nin içerisine Geleneksel Spor Merkezi kurduk. Her yıl karne hediyesi olarak spor ayakkabısı hediye ediyoruz. İki takdir alan öğrencilerimize bisiklet hediye ediyoruz. Tüm çocuklarımızın ve gençlerimizin bol bol spor yapmalarını istiyoruz” dedi.  

Bir ayda eğitime başlayan öğrenci sayısı 30 bine ulaştı Haber

Bir ayda eğitime başlayan öğrenci sayısı 30 bine ulaştı

1 ayda eğitime başlayan öğrenci sayısı 30 bine ulaştı! Spor dostu Gaziantep’te yaz tatiline giren öğrencilerin sporla olan bağını güçlendirmek ve gündelik hayatta hareketli yaşam kültürünü daimi kılmak amacıyla Gaziantep Büyükşehir, yaz spor okulları kursları için bünyesindeki 39 spor tesisinde 30 bin öğrenciye eğitim veriyor. Geçen sene tatil boyunca toplamda 76 bin öğreniciye eğitim verilen tesislerde, bu yıl 100 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaz spor okulları için kayıtların devam ettiği Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi Kamil Ocak Yüzme Havuzu ve futbol sahası ile Perilikaya ve İncilikaya spor salonlarını ziyaret etti. Başkan Fatma Şahin, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Gaziantep’i eğitim, spor ve bilim şehri yapma iddialarının olduğunu belirterek, “Gaziantep bir medeniyet şehri. Gaziantep’te aile dostu olmak gibi bir hedefimiz var. Bunu başarmanın yolu da çocuklardan geçiyor. Bilim dünyası artık 7 çok geç diyor. Çocuklarımızın doğuştan gelen yetenekleri var. Bu yetenek taramalarını yapıp kümeleştirme uygulamasıyla çocuklarımızı uygun spor dallarına yönlendiriyoruz” dedi. Kente Kazandırılan Madalya Sayısı Bin 217’ye Ulaştı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde kurulan Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı ile kent genelindeki sportif faaliyetlere ivme kazandırıldığını dile getiren Başkan Şahin, “Bu müstakil daire başkanlığını kurduğumuz dönemle kente kazandırılan madalya sayısı da bin 217’ye ulaştı. Bu başarı olağanüstü. Bu şehrin çocukları çok başarılı. Bize düşen şey, çocuklarımızı yönlendirmek. Okullar kapandı, yaz okulları başladı. Yaz tatili bitince ve okullar başlayınca bizim bu çocuklarımızı bu süre içerisinde iyi yetiştirmemiz lazım. Spor kadar okuma yapmak da çok önemli. Bunlar büyük alışkanlıklar. Bu bağlamda ailelerimizi de tebrik ediyorum. Ebeveynlerimiz de spor yapıyor, okuma yapıyor. Çocuklarımız ailelerimizi model alıyor. Bu da beraberinde tabi alışkanlıkların şekillenmesini sağlıyor” diye konuştu. Ziyarette, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay da yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.