Hava Durumu

#Öğretmenler

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Öğretmenler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Öğretmenler haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Eğitim Emekçileri Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na İtirazlarını Dile Getirdi Haber

Eğitim Emekçileri Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na İtirazlarını Dile Getirdi

Eğitim alanında örgütlü sendikalar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan Öğretmenlik Mesleği Kanunu'na (ÖMK) yönelik itirazlarını kamuoyuyla paylaştı. TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlayan kanun, birçok eleştiri ve itiraza rağmen ilk 22 maddesi kabul edilmişti. Eğitim ve bilim emekçileri, kanunun mevcut haliyle mesleklerini itibarsızlaştırdığını ve ekonomik, sosyal sorunlarına çözüm sunmadığını vurguladı. Öğretmenlerin talepleri göz ardı ediliyor Toplantıda yapılan açıklamalarda, MEB'in eğitim bileşenlerinin görüşlerini almadan süreci sürdürmesinin kabul edilemez olduğu ifade edildi. Kanun teklifinin, öğretmenlerin mesleki haklarını güvence altına almak yerine onları daha zor şartlar altına sokacağı belirtilerek, öğretmenlerin taleplerinin göz ardı edildiği kaydedildi. Eğitim emekçileri, kanun teklifi ile ilgili temel itirazlarını şöyle sıraladı: Yanıltıcı Tanım: Kanun, öğretmenlik mesleğini tanımlamaktan uzak ve mesleki hakları içermiyor. Anayasa Mahkemesi Kararlarına Dikkat Edilmemesi: Daha önce iptal edilen hükümler, yeni düzenlemeler olmaksızın teklifte yer alıyor. Unvan Ayrımı: Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları, yetki farklılığı olmaksızın korunuyor. Ücret düzenlemesinin tüm öğretmenlere unvan şartı olmaksızın uygulanması gerektiği ifade edildi. Eğitim Fakültelerinin Suçlanması: Kanun, eğitim fakültelerini başarısız olarak nitelendiriyor, bu durumun öğretmen yetiştiren kurumların itibarını zedelediği vurgulandı. Öğretmenlik Mesleğinin Zayıflatılması: Kanun teklifi, öğretmenleri güçlendirmek yerine otoriteye uygun bir şekilde seçmeyi amaçlıyor. Güvencesiz İstihdam: Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi güvencesiz istihdam biçimlerinin yaygınlaşması tehlikesine dikkat çekildi. Öğretmen Yetiştirme Sürecindeki Sapma: Öğretmenlik lisans eğitimi üzerine kısa süreli eğitimle mesleği kazanmanın niteliği düşüreceği belirtildi. Öğretmen Haklarının Görmezden Gelinmesi: Öğretmenin sosyal hakları, dinlenme ve tatil hakları gibi konuların yok sayıldığı ifade edildi. Milli Eğitim Akademisi’ne Karşı Durum: Öğretmenlik mesleğinin, sadece MEB’in belirleyeceği eğitimle sınırlı olamayacağı ve bu anlayışın reddedilmesi gerektiği vurgulandı. Eğitim emekçileri, bu gerekçelerle yeniden TBMM gündemine getirilecek olan Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifi için itirazlarını sürdürmeye kararlı olduklarını ifade ettiler.

Öğretmenler Bir Kez Daha ''Yeter'' Diyecek Haber

Öğretmenler Bir Kez Daha ''Yeter'' Diyecek

Eğitimciler bugün yurt genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de eğitimde şiddet olaylarını protesto etmek için grev yapacak. Öğretmenler, eğitimde şiddet olaylarını protesto için Kırkayak Parkı’ndan Maarif Meydanına yürüyecek… Türkiye, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan özel bir lisenin müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan’ın öldürülmesi ile sarsıldı. Yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Oktugan’ın ölümünün ardından eğitimde şiddet olayları bir kez daha gündeme geldi. Grev Kararı Oktugan’ın katledilmesi olayının ardından yurt genelinde eğitim sendikaları grev kararı aldı. Gaziantep’te de öğretmenler, bugün iş bırakacak.  Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, öğretmenlere yönelik şiddet ve itibarsızlaştırma politikalarını protesto etmek için iş bırakacak. Kırkayak Parkı’nda toplanacak olan öğretmenler Maarif Meydanı’na yürüyecek. Birlikte Mücadele Çağrısı Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, eğitimde şiddet olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Parlakçı, ‘’ İstanbul'un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emekli öğretmen İbrahim Oktugan bir öğrencisi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetmiştir.  Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusunun uzun süredir okullarımızı da sarmalamış olması çok sayıda meslektaşımızın şiddetin hedefi haline gelmesine neden olmaktadır.Yaşanan bu şiddet olayları adeta bir bakanlık politikasına dönüştürülen eğitim emekçilerinin itibarsızlaştırılmasından ayrı düşünülemez. Bugün bir eğitim emekçisini hayattan koparan ne basit bir öfke krizi, ne failin öğrenci ya da veli oluşu, ne de öğrencinin uyruğu ile ilgilidir” dedi. Son Verilmeli Parlakçı, “Okullarda yaşanan şiddetin ve eğitim emekçilerine yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta eğitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir. Türkiye’nin her yerinde eğitim kurumlarında birbirine benzer şekillerde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir. Okulda şiddet olaylarının son bulması için MEB’i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz. Eğitim emekçilerinin, başta MEB olmak üzere eğitim sendikalarının ve tüm toplum kesimlerinin desteğini hissetmeye ihtiyaçları vardır. Eğitim kurumlarının tümünde, şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri, ne yapılacağını ve nasıl önleneceğini gösteren bir eylem planı olmalıdır. Eğitim emekçilerine yönelik şiddet konusunda Eğitim Sen olarak başta eğitim sendikaları olmak üzere, tüm demokratik kamuoyunu birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Yavuzeli Ve Araban’daki Öğretmenlere Bisiklet Dağıttı Haber

Yavuzeli Ve Araban’daki Öğretmenlere Bisiklet Dağıttı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Fatma Şahin’in öncülüğünde 7’den 70’e herkesin hayatında hareketli yaşamı sürdürülebilir kılmak ve çevre dostu bir kent oluşturmak amacıyla başlatılan bisiklet dağıtımı sürüyor. “Spor dostu Gaziantep” mottosundan hareket ederek, 40 bin öğretmene dağıtılacak olan bisikletten Yavuzeli’nde 360, Araban’da ise 600 bisiklet öğretmenlere hediye edildi. Şahin: Öğretmenlerimiz Çok Daha Güzel Yaşasın Diye Çalışıyoruz Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törenlerdeki konuşmasında öğrencilerin öğretmenleri örnek aldıklarını belirterek, “Öğretmenlerimiz çok daha güzel yaşasın diye çalışıyoruz. Bizim medeniyetimizde bir annenin bir babanın bir de hocanın eli öpülür. Beşikten mezara ilim denir. Siz merkezsiniz. Hocalık o kadar önemli, o kadar kıymetli ki. Bugün her birimizin hatırasında bize yön veren, bize pusula olan, bizi doğru yönlendiren canımız yandığında yanımızda olan, bize hedef belirleyen bir hoca var. O yüzden eğitim şehri Gaziantep’i merkeze aldığımızda şunu söyledik. Türkiye Yüzyılı Belediyeciliği; Eğitim şehri Gaziantep, Bilim şehri Gaziantep, Spor ve Kültür Sanat şehri, Tarım şehri Gaziantep hedefine ulaşılması için doğum ölüme herkesin yanında olabilmektir” diye konuştu. Şahin: Bisikletlerimizi Öğretmenlerimiz Kullansın Ki, Öğrenci De Artık Bunun Bir Spor Aracı Değil Bir Ulaşım Aracı Olduğunu Görsün Yeni dönemde yapacağımız çalışmalarla ilgili öğretmenlerin taleplerinin önemini vurgulayan Başkan Fatma Şahin, öğretmenlerin mutluluğunun öğrenciler üzerindeki etkisini vurgulayarak, “Öğretmen mutlu olsun ki öğrenci mutlu olsun. Okul mutlu olsun ki ilçe mutlu olsun. Tomurcuklar size emanet. Öğretmen binmeli ki öğrencide binsin. Siz kutup yıldızısınız, pusulasınız. Siz ne yaparsanız onu yapıyorlar. Sizin merkeze alındığınız bir çalışmayı başarmamız lazım. Bisiklet yolunu yaptık. Bisikletlerimizi öğretmenlerimiz kullansın ki, öğrenci de artık bunun bir spor aracı değil bir ulaşım aracı olduğunu görsün. Bu iş hocasız olmuyor. Hiçbir hedef hocasız kazanılmıyor. İşte o yüzden biz spor şehri Gaziantep diye yola çıktığımızda yüzüncü yıl dedik ve yüz bin bisiklet vereceğiz. Bisiklet deyip geçmeyin. Artık bu temiz ulaşım, akılı ulaşım, çevre dostu ulaşımda en önemli çalışmalardan bir tanesi.” dedi.

Spor yaparak eğlendiler Haber

Spor yaparak eğlendiler

Eğitime ve eğitim camiasına her zaman destek olan Şahinbey Belediyesi, öğretmenler arası birlik, beraberlik, iletişim ve motivasyonun artırılması, okullar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, iyi örneklerin paylaşılması için Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile dart ve ayak tenisi turnuvası düzenledi. Akkent Spor Köyü ve Yeşilvadi Spor Merkezi’nde düzenlenen organizasyonlarda dart turnuvasına 100 öğretmen, ayak tenisi turnuvasına ise 160 öğretmen katıldı. Düzenlenen organizasyonlarda öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi. “Öğretmenlerimizin her zaman yanındayız” Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Öğretmenlerimiz bizler için çok değerli. Gelecek nesilleri yetiştiren ve onları hazırlayan öğretmenlerimizin her zaman yanlarında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Ne kadar zor bir meslek yaptıklarının farkındayız. Bu nedenle öğretmenlerimiz için dart ve ayak tenisi turnuvası düzenledik. İki turnuvaya toplam 260 öğretmenimiz katıldı. Amacımız öğretmenlerimizin ve okullarımızın birbiri arasındaki diyaloğu arttırarak öğretmenlerimizin stres atmalarını sağlamak. Etkinliklerimize katılan tüm öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür ettiler Turnuvalara katılan öğretmenler ise etkinliklerden oldukça memnun kaldıklarını belirterek, “Şahinbey Belediye Başkanı Sayın Mehmet Tahmazoğlu’nun eğitime vermiş olduğu desteği yakinen gören ve bilenleriz. Sağ olsun bizlerin her zaman yanında olup dart ve ayak tenisi turnuvaları düzenlediler. Böylece hem eğlenme, hem de arkadaşlarımızla bir araya gelme fırsatı yakaladık. Bizim için güzel geçen bir zamandı. Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na ve Şahinbey Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.