Hava Durumu

#Hastane

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Hastane haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hastane haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Felçli Geldiği Hastaneden Yürüyerek Çıktı Haber

Felçli Geldiği Hastaneden Yürüyerek Çıktı

Gaziantep’te yaşayan 18 yaşındaki Mecit Mustafa, 2 ay önce katıldığı fuarda beline demir düşmesi sonucu ağır yaralandı. Arkadaşları tarafından Gaziantep Özel Anka Hastanesi’ne getirilen Mustafa, Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir tarafından muayene edildi. Hastanın çekilen röntgen filminde belinde kırık tespit edilince hemen ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Mecit Mustafa, “Hastaneye nasıl getirildiğimi bile hatırlamıyorum. Belimde demir düşmesi sonucu inanılmaz bir ağrı vardı. Ayaklarımı hareket ettiremiyordum. Bundan sonra yürüyemeyeceğimi düşünüyordum. Çok şükür, şu an ayaktayım, yürüyebiliyorum ve ağrılarım dindi. Beni iyileştiren doktoruma ve sağlık personellerine ilgileri için çok teşekkür ederim” dedi. “Erken müdahale önemli” Başarılı geçen operasyonla ilgili bilgi veren Opr. Dr. Abdurrahman Özdemir, “Hastamız bize geldiğinde belinde ağrı her iki ayağında felçlik vardı. Ayaklarını hareket ettiremiyordu. Hastanın çekilen filmlerinde bel kemiğinde patlama şeklinde kırık ve omuriliğe bası mevcuttu. Acilen ameliyata aldık. Kırılan bölgeye ait kemik basılarının yükünü omurilik üzerinden kaldırdık ve bölgeyi rahatlattık. Hastanın beline 8 adet platin taktık. Stabil olmayan bölgeyi, stabil hale getirip vidalarla sabitledik. İlerleyen süreçte omur üzerinde bası kalkınca ayaklarında hareketlenmeler başladı. İki ayın sonunda hastamız yürür pozisyona geldi. Şu an hastamız ayaklarının üzerinde durabiliyor ve rahat yürüyebiliyor. Hastamızın fizik tedavi süreci devam ediyor. Hastanın bundan sonraki süreçte daha iyi olacağını söyleyebilirim” şeklinde konuştu. Bu gibi durumlarda acil müdahalenin ve doğru operasyonun çok önemli olduğunu söyleyen Dr. Özdemir, “Böyle bir olayla karşılaşıldığında hemen müdahale edilmeli. Çünkü bası ve omurilikte zedelenme arttıkça kalıcı felçlik durumu gelişebilir. Umarız kimse böyle bir durumla karşılaşmaz” diye konuştu.

Çelikten Yapılan Hastane, Mart Ayının Sonunda Teslim Edilecek Haber

Çelikten Yapılan Hastane, Mart Ayının Sonunda Teslim Edilecek

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden en çok etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde hastaneler de zarar gördü. Yetkililerin çalışmaları sonucu 2023 Eylül ayında inşasına başlanan ve 40’a 40 çelik konstrüksiyon üzerine kolon, 30’a 30 kirişlerin bir birine bağlanmasıyla yapılan Nurdağı Acil Durum Hastanesi, 72 yataklı olup, 3 adet ameliyathane ve 1 adet kadın doğum ameliyathanesi ile hizmet verecek. 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı şekilde inşa edilen Nurdağı Acil Durum Hastanesi’nde inşaat çalışmaları aralıksız devam ederken, mart ayının sonlarına doğru bitirilmesi ve teslim edilmesi hedefleniyor. “9 şiddetindeki depreme dayanıklı” 9 şiddetindeki depreme dayanıklı olduğunu aktaran İnşaat Mühendisi Yavuz Sertan Yıldırım, çelik konstrüksiyonlu hastanenin mart ayında tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti. Yıldırım, “9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı şekilde inşa edilen çelik konstrüksiyonlu Nurdağı Acil Durum Hastanemiz 40’a 40 çelik konstrüksiyon üzerine inşa edilmiş olup, 30’a 30 kirişlerin bağlanmasıyla yapılmaktadır. Toplamda 12 adet yatak yoğun bakımda olmak üzere toplam 72 yatak, 3 adet ameliyathane ve 1 adet kadın doğum ameliyathanesiyle Nurdağı vatandaşlarına hizmet verecektir. 2023 Eylül ayında yapımına başladığımız hastanemiz mart ayında tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor” dedi. “Nurdağı vatandaşı hastaneye kavuşacağı için mutlu olacak” Nurdağı’ndaki vatandaşların bu kapasitedeki hastaneye kavuşacakları için mutlu olacağını söyleyen İnşaat Mühendisi Yıldırım, “Burası 6 Şubat depremlerinden sonra Eylül ayında hızlı bir şekilde yapımına başlanan acil durum hastanesi, önceki hastanelere göre daha büyük. Nurdağı’ndaki vatandaşlar da bu kapasitedeki hastaneye kavuşacakları için mutlu olacak” diye konuştu.

Universal Acarsan’dan Irak’a Modern Bir Hastane Daha Haber

Universal Acarsan’dan Irak’a Modern Bir Hastane Daha

80 bin m2 alan üzerine inşa edilen ve yaklaşık 1.5 milyon insana hizmet verecek olan Meysan 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisle birlikte toplam 800 yatak kapasitesine sahip. Universal Acarsan tarafından Irak’ta inşa edilen sekizinci hastane olan Meysan 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Irak Başbakanı Muhammed Şiya El Sudani’nin katılımıyla düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Irak Sağlık Bakanı Dr. Saleh Mehdi, Irak Müsteşarlar Heyeti Başkanı, Irak Meysan Valisi, Irak Planlama Bakanı Vekili, Irak Sağlık Bakanlığı Üst Düzey Yetkilileriyle Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar ve çok sayıda davetli katıldı. Acar Irak Başbakanı Muhammed Şiya El Sudani’ye hastane hakkında bilgiler verdi. Irak Başbakanı Muhammed Şiya El Sudani Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selam Acar’ı Irak’a gerçekleştirdikleri yatırımlardan dolayı kutlayarak Irak halkı adına teşekkür etti. Açılış sonrası bir değerlendirme yapan Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar “Bugün Irak’ta inşa ettirdiğimiz sekizinci hastanemizin açılışını Irak Başbakanı Sayın Muhammed Şiya El Sudani’in katılımıyla yaptık. Irak’ta açılışı yapılan 8 hastanemizin dışında halen inşaatı devam eden üç ayrı hastanemiz daha bulunmakta. İnşaatı tamamlanan hastanelerimizle Irak ve çevre ülkelerden gelecek hastalara hizmet veriliyor” dedi. Meysan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Türk Mimar ve Mühendis İmzası  Meysan 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında da bilgiler veren Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selam Acar “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Meysan 600 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi kentin tek hastanesidir. Hastane yaklaşık 250 milyon dolara mal olurken hastanenin mimari çizimlerinden uygulamasına kadar bütün aşamalarında Türk mimar ve mühendislerle Türk işçiler görev aldı. Projesi Türkiye’de çizilen hastanemiz büyük bir itina ile inşa edilerek Irak’ın en önemli hastaneleri arasına girdi. Yaklaşık 1,5 milyon insanın yaşadığı bölgeye hizmet edecek olan hastane 80.000m2 alan üzerine inşa edildi. Hastanenin yatak kapasitesi 600 yatak olup acil durumlarda 800 yatak kapasiteye çıkabilmektedir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.