Hava Durumu

#Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Başkan Yılmaz'dan Kayseri maçının önemine dikkat çekti Haber

Başkan Yılmaz'dan Kayseri maçının önemine dikkat çekti

Ligin 8. haftasında oynanan Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklama ile hakemler hakkında konuşan başkan Memik Yılmaz, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sadece adaletli kararların verilmesini ve hiç kimseden ayrılacalık beklemediklerini ifade etti. Yeni takım olduklarını, zaman, zaman sakatlıkların ve eksikliklerin olduğunu belirten başkan Yılmaz, bunların artık mezaret olmadığını ve bu takımın artık puan kaybetme tahammülü olmadığını söyledi. Takımımız Bu Maça Çok İyi Hazırlanıyor Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz, Kayserispor maçının kendileri açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Bize puanlar lazım, bu maç tabii her iki takım için çok önemli ama biz daha çok istiyoruz. Takımımız bu maça çok iyi hazırlanıyor. 6 maçtır kazanamıyoruz ama Beşiktaş maçıyla birlikte takım iyi oyun ortaya koyarak yavaş, yavaş ritmini yakaladığını düşünüyorum. Kayseri deplasmanında kazanıp ligde artık yavaş, yavaş üst sıralara çıkmalıyız." Biz Türk Hakemlerine Güveniyoruz Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklama ile dikkat çeken başkan Memik Yılmaz, Türk hakemlerine güvendiklerini, adaletli kararlar vermelerini istediklerini ve kimseden ayrıcalık beklediklerini söyledi. Yılmaz; "Beşiktaş maçında herkes gördü. Artık bu maçın üzerinde durmak istemiyorum ama hakemlerimizin biraz daha dikkatli olması gerekiyor. Biz Türk hakemlerine güveniyoruz. Biz ayrıcalık istemiyoruz, sadece adaletli kararlar versinler, hak eden kazansın" diye konuştu.

"Bizim İçin Lig Bu Maçla Başladı" Haber

"Bizim İçin Lig Bu Maçla Başladı"

Gaziantep Futbol Kulübü, Trendyol Süper Lig 6. haftasında konuk ettiği Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından konuşan Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, lige zorluk derecesi yüksek maçlarla giriş yaptıklarını ve ligin kendileri için bugün itibariyle başladığını söyledi. Maç sonu basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, "Aslında bizim için lig bu maçla başladı. Geçen yıldan yaklaşık 15 tane oyuncumuzla yollarımız ayrıldı. Yeni bir takım olduk. Bir Anadolu kulübü olarak 17 tane transfer yaptık. Çok şükür bütün oyuncularımız bu maçta kendilerine hazır hisseden ve oynama isteği olan oyuncularımızla sahaya çıktık. Biliyorsunuz ki takım olmak futbolda çok önemli. Takım olma yolundayız. Bireysel bir oyuncu iyi olduğu bir günde gelir size bir maç kazanır. Ama takım olursanız her maçı kazanma ve yenilmeme şansınız vardır. Biz de takım olma yolunda bu maçta yeni başladık" dedi. "Gönül isterdi ki buradan 3 puanla ayrılalım ama olmadı" Maçla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Memik Yılmaz, "Ben bugün oyuncularımı, teknik heyetimi, seyircimizi ve Gazi Şehir'imizin halkını canı yürekten kutluyorum. Tabii gönül isterdi ki 3 puan alalım ama futbolda şu da var. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Trabzon'u da kutluyorum bu arada. Hakem konusuna değinmek istemiyorum. Tabii ki canımız yanıyor. Onlar da insan. Beşer şaşar insanoğlu. Ama bundan sonra adı üstünde hakem, hak edileni, hakemlerimizin de vereceğine inanıyorum. Güzel bir maç oldu" ifadelerini kullandı. "Transfer döneminde çok zorlandık" Yaz transfer dönemi ve kadrolarına kattıkları oyuncularla ilgili soruyu da cevap veren Yılmaz, "Gaziantep'te sınıra yakın olmamız, deprem olması gibi durumlar nedeniyle yabancı oyuncularla ilgili transferde çok zorlandık. Örneğin bizim işte atıyorum 100 bin euro verdiğimiz bir oyuncu 50 bin euroya gidip başka takımlarda oynayabiliyor. Böyle de bir sıkıntımız vardı. Ama çok şükür iyi bir takım olacağız. Biraz önceki dediğim gibi. Bizim birazcık zamana ihtiyacımız var. Bu adaptasyon sürecini de inşallah kazasız belasız geçiririz diye düşünüyorum. Aslında kanayan yarası bir an önce de özümüze dönüp Kendi çocuklarımızı kendi evlatlarımızı yetiştirmemiz lazım" şeklinde konuştu. Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, konuşmasının devamında altyapıya yönelik çalışmalara yoğunluk vereceklerini ve hedeflerinin takıma öz kaynaktan yıldız adayı futbolcular yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Memik Yılmaz’dan Rahatlatan Açıklama Haber

Memik Yılmaz’dan Rahatlatan Açıklama

Yeni sezon hazırlıklarını Topuk Yaylasında yaptığı kamp çalışmasıyla sürdüren Gaziantep Futbol Kulübü'nde başkan Memik Yılmaz, takımını da yalnız bırakmazken yaptığı değerlendirmede transferin büyük bir kısmını bitirdiklerini ve bazı isimlerlerde görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Her şeyin yolunda gittiğini ve taraftarların sabırlı olması gerektiğini belirten Yılmaz, Gaziantep FK'nın yeni sezonda başarılı olması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Antrenmanlar Çok İyi Geçiyor Sürekli takımın yanında olduğunu belirten başkan Yılmaz, "Kamp iyi ve yararlı geçiyor. Her şey yolunda. Ben ve yönetici arkadaşlarımız takımımızı yalnız bırakmıyoruz. Antrenmanlar çok iyi geçiyor ve Selçuk hocamızla birlikte iyi hazırlık dönemi geçirip sezona hazır gireceğimizi düşünüyorum. Önemli isimleri kadromuza kattığımızı düşünüyorum. İnşallah devamı gelecek." Taraftarlarımız Sabırlı Olsun Başkan Yılmaz, golcü isminde kısa sürede belli olacağını belirterek, "Hocamızın istediği mevkilere transferlerimizi yaptık. Sırada forvet var ve bunu da kısa sürede halledeceğiz inşalah. Taraftarlarımız sabırlı olsun, inşallah bir kaç güne transferlerimizi tamamlayıp yeni sezona sorunsuz gireceğiz. Bununla birlikte tüm şehirden, tüm taraftarlarımızdan yeni sezonda daha çok destek bekliyorum. Bu takım taraftarlarla daha güçlü ve bunu geçen sezonun son haftalarında gördük" ifadelerini kullandı.  

"Taraftarın Gurur Duyacağı Takım Yaratacağız" Haber

"Taraftarın Gurur Duyacağı Takım Yaratacağız"

Memik Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıldır sürdürdüğü onur verici görevi büyük fedakarlıklarla birlikte bu günlere taşıdıklarını belirtti. Deprem sonrası Gaziantep'in çok zor günlerden geçtiğini, kulüp olarak ekonomik sıkıntılarla da yüzleşip birçok konuda önemli çözümler yaratmayı başardıklarını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti: "Mütevazı imkanlarımızla depremin ardından lige devam edip, geçtiğimiz sezon ise Gaziantep şehrinin el ele vermesiyle Süper Lig mücadelemizi sürdürmeye devam etmekteyiz. Geride kalan sezonda ligde kalmanın değerinin farkındayız ve geçtiğimiz sezon için de hedefimiz bunu gerçekleştirmekti. İlk gün yaptığımız planlamada geçtiğimiz sezonu ligde kalarak devam etmemiz halinde bir sonraki sezonda çok daha güzel günlerin başlangıcına imza atacağımıza olan inancımız vardı. Taraftarlarımızın, şehrimizin desteğiyle bu ilk adımı atmayı başardık. Şimdi ise önümüzde daha güzel günlerin başlangıcı var. Yeni sezonda taraftarlarımızın hayalini kurduğu bir takım yaratma amacıyla çalışmalarımıza ligin son düdüğü çaldığı andan itibaren başladık." "Taraftarın gurur duyacağı takım yaratacağız" Birçok önemli isimle görüşmelere devam ettiklerini aktaran Yılmaz, bütçe doğrultusunda taraftarların gurur duyacağı takımı yaratmak adına gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Yılmaz, yeni sezonda da kırmızı-siyahlı armaya hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, "Geçmişten bugüne hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık, bugünden itibaren de elimizden gelenin her zaman en iyisini yaparak devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Geçtiğimiz sezon özlenen Gaziantep taraftarını bir kez daha Türkiye'ye göstermiş bir kulüp olarak, yeni sezonda da bu birlikteliği göstermemiz gerektiği yadsınamaz bir gerçektir. Maddi manevi desteğe yeni sezonda da büyük ihtiyacımız olacaktır. Ancak bizler Gaziantep şehrindeki her bireyin bizlere desteğinin artarak devam edeceğine gönülden inanıyoruz." ifadelerini kullandı.  

Yeni Sezonda Hedef Avrupa! Haber

Yeni Sezonda Hedef Avrupa!

Kulüp başkanı Memik Yılmaz: "Zamanında Avrupa'da oynamış bir takıma sahibiz. Birçok önemli futbolcu çıkarmış bir şehirden bahsediyoruz. Doğal olarak insanların beklentisi yüksek. Gaziantep halkı aslında hak ediyor. Neden olmasın Avrupa" Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonunu değerlendiren başkan Yılmaz, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli yüzyılın depremini yaşadıklarını hatırlattı. Depremin ardından ligden çekildiklerini anımsatan Yılmaz, 15 futbolcuyu diğer takımlara kiralık olarak gönderdiklerini ifade etti. Geçen sezonu zor geçireceklerini tahmin ettiklerini belirten Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu: "Bu sezonun bizim için zor geçeceği belliydi çünkü ağır hasarlı bir binayı tamir edecektik. Baştan yapmak kolaydır ama tamir etmek daha zordur. Onun gibi düşünün durumumuzu. Çocuklarımızın çoğu gittikleri yerlerde forma şansı bulamadı. Birçok olumsuzluğa rağmen taraftarımız, sanayicimiz, şehrin idarecileri bizim arkamızda durdu. Herkes elinden geldiği kadar destek verdi. Biz de futbolcularımızı motive etmeye çalıştık. Bunu yaparken gerçekten çok çalıştık. Şimdi bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Çok sancılı bir sezon geçirdik. Takımı ligde tuttuğumuz için mutluyuz. Ben arkadaşlara 'Bu sene ligde kalırsak kendimizi şampiyon ilan edeceğiz.' diyordum, onun mutluluğunu yaşıyoruz. Elimizdeki kadroyla en fazla bunu yapabildik." "Neden Avrupa olmasın" Memik Yılmaz, yönetim ve teknik ekibin yeni sezona ilişkin çalışmalara başladığını dile getirdi. Kadrodaki birçok ismin kontratının bittiğini hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Tabii ki gelenler ve gidenler olacak. Bu, futbolun doğasında var. Geçen yıldan eksikliklerimiz var. Onları tamamlamaya çalışıyoruz. İnşallah yeni sezonda güzel şeyler yapıp şehir ve takım olarak yolumuza devam ederiz. Zamanında Avrupa'da oynamış bir takıma sahibiz. Birçok önemli futbolcu çıkarmış bir şehirden bahsediyoruz. Doğal olarak insanların beklentisi yüksek. Gaziantep halkı aslında hak ediyor. Neden olmasın Avrupa. Ona göre bir takım kurulsa yapılabilir. Kısmet diyelim. Öncelikle bütçemizi ne kadar, ne yaparız ona göre hareket edeceğiz." "Seyirci ortalamasında 9. sıradayız" Takımın en zor zamanlarında bile taraftarın kendilerine büyük destek verdiğini belirten Yılmaz, onlara her zaman minnettar olduklarını ifade etti. Futbolun seyir işi olduğunu aktaran Yılmaz, "Seyirci ortalamasında 9. sıradayız. 16-17'nci sıralardan geldik. 8 bin 272 ortalamamız var. Bu, şehrimiz ve bizim için çok sevindirici. Bu kolay değil gerçekten. Onun için bu şehir Avrupa'yı hak ediyor. Bunun için iyi ekonomiye sahip olmak lazım." ifadelerini kullandı. Futbol akademisi kuruluyor Yılmaz, Gaziantep kentinin her zaman her alanda sporun içinde olduğunu ve spora değer verdiğini kaydetti. Yeni dönemde futbol akademisini kurma çalışmalarının olduğunu dile getiren Yılmaz, "Altyapıya önem vermemiz lazım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in çalışmaları var. Bir akademi adı altında bize bir tesis yapmayı planlıyoruz. İnşallah kısmet olursa memlekete onu kazandırmış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.