Hava Durumu

#Gaün İlahiyat Fakültesi

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Gaün İlahiyat Fakültesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gaün İlahiyat Fakültesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

GAÜN İlahiyat Fakültesinde Mezuniyet Çoşkusu Haber

GAÜN İlahiyat Fakültesinde Mezuniyet Çoşkusu

GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen mezuniyet programı, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Halil İbrahim Şahan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin hem nitelik hem de nicelik bakımından önemli bir yer teşkil ettiğini vurguladı. “İlmin başı acıdır, sonu tatlıdır” diyen Prof. Dr. Sarıbıyık konuşmasının devamında şunları belirtti: “Biz ilmin sonuna henüz ulaşmadık. İlim, irfan ve ahlak yolculuğumuz devam ediyor. İslam’ın genel ilkeleri doğrultusunda inanç, ibadet ve ahlak prensipleriyle hareket ederek, ahlakı yeryüzünde yeniden hakim kılma düşüncesiyle ruhu ve bedeni bütünleştirerek dengeli bir şekilde hem kendi değerlerimizi yaşayacak hem de toplumu örnek hareketlerimizle örnek olmaya çağırmaya devam edeceğiz.” Mezun öğrencileri yepyeni bir dönemin beklediğini ifade eden Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar konuşmasında öğrencilere şu şekilde seslendi: “Mezun olsanız da ilim ve hizmet yolculuğunuz devam edecek. Toplumda aklıselim ile doğrunun, kalbiselim ile iyilik peşinde koşacağız. Güzelliğin, adaletin, iyiliğin ve merhametin yaygınlaşması için gayret edeceğiz. Değişmeyen bir görevimiz var; toplumda iyiliğin öncüleri olmaya devam edeceğiz.” Eğitim öğretim sürecini başarı ile tamamlamış mezunları tebrik eden GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hasırcı ise konuşmasında şunları söyledi: “İlahiyatlı olduğunuzu ve bir temsil makamında bulunduğunuzu unutmayınız. Bu medeniyeti insanlığa sunmak gibi bir misyona sahipsiniz. Bunun için daha çok çalışmalı, daha çok öğrenmeli ve düşüncelerinizle, inancınızla, yaşayışınızla insanlara örnek olmalısınız. Bilgi birikiminizi diri tutmanız, üzerine koyarak gitmeniz, düzenli kitap okumanız lazım. Bunun için de sevdiğiniz bir alanda mutlaka yüksek lisans yapınız.” Mezuniyet programında konuşan Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Çınar; Suriye ve Türkiye halklarının aynı inancı, medeniyeti ve coğrafyayı paylaşan iki değil bir halk olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Çınar, “Kırmızı kanlarımızla boyanmış bayrağımızın rengi sadece Türkiyeli kardeşlerimizin değil aynı zamanda Suriyeli kardeşlerimizin kanını da taşımaktadır. Bir arada yaşayarak, kardeşliği bütün boyutlarıyla tecrübe etmiş olan bizler, bulunduğumuz her yerde barışın ve güvenin teminatı olmak zorundayız.” diye konuştu. Açılış konuşmaları sonrasında İlahiyat Fakültesinden derece ile mezun olan öğrencilere plaketleri verildi. Mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve öğrencilere diplomalarının verilmesi ile devam eden program kep atmayla son buldu.

GAÜN’de Dünden Bugüne İslam Ümmetinin Durumu Konferansı Haber

GAÜN’de Dünden Bugüne İslam Ümmetinin Durumu Konferansı

GAÜN İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hasırcı, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hasırcı, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın ülkemizde İslam tarihi alanında duayen olduğunun altını çizerek,  “Hocamız birçok üniversitenin ilahiyat fakültesinde, yurt içinde ve yurt dışında görev yapmıştır. Yazdığı kitaplardan sadece ilahiyat fakültesi hocaları ve öğrencileri değil, İslam’ı öğrenmek isteyen herkes istifade etmiştir. Onun bilgisinden faydalanmak amacıyla üniversitemize davet ettik, kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konferansta geçmişten günümüze İslam ümmetinin durumunu değerlendiren Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, “Bugünlerimiz çok sıkıntılı günler, Müslümanların doğru hareket etmesi gerek, nasıl doğru hareket edecekler, bunun yolunu Allah bizim için çizmiştir. Allah, ‘Sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı ümit eden ve Allah'ı çok zikreden kimseler için Allah Resulü'nde güzel örnek vardır’ ayetinde bunu görüyoruz. Müslümanlar günümüzde Peygamberimizi örnek alsalardı bugün Filistin’de yaşananlar olmazdı” diye konuştu.  Müslümanların çözüm reçetesinin Kur’an ve sünnet olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sırma, “Ümmetin yeniden bir araya gelebilmesi için Kur’an ve sünnete ihtiyacımız var. Müslüman devletler olarak hepimiz birlik olmalıyız” ifadelerini kullandı. Konferansta İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliama da değinen Prof. Dr. Sırma, “Müslüman devletler olarak İsrail’i kınamadan öteye geçmeliyiz. Hiç olmazsa İsrail ürünlerini almayalım, bu kadarını yapabiliriz” dedi. Konferans sonunda GAÜN İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Hasırcı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'ya günün anısına plaket takdim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.