Hava Durumu

#Gaün Güzel Sanatlar Fakültesi

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Gaün Güzel Sanatlar Fakültesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gaün Güzel Sanatlar Fakültesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

GAÜN'de Mezuniyet Heyecanı Haber

GAÜN'de Mezuniyet Heyecanı

GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninin açılışında konuşan GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek, sanatın ve kültürün önemine değindi. Prof. Dr. Atalay, ”Sanat insanlığın en nadide hazinelerinden biridir. Sadece estetik bir tatmin kaynağı değil aynı zamanda toplumda değişimi teşvik eden, dünyayı daha iyi hale getiren güçlü bir araçtır. Sizler bu ülkenin zengin kültürel mirasından ve çeşitliliğinden ilham alarak sanatınızla dünyayı daha iyi bir yer haline getirebilecek güce sahipsiniz. Eserlerinizle sınırları aşabilir, insanları birleştirebilir ve yepyeni dünyalara ilham kaynağı olabilirsiniz” diye konuştu. Programda ayrıca Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Çoruh, Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayhan Özer ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özer Özkantar mezun öğrencilere seslenerek başarılar dilediler. Mezunlar adına konuşan Fakülte Birincisi Beyza Yıldırım ise, “Hepimizin farklı hikayeleri, hedefleri ve hayalleri var, ancak bugün burada, bu sahnede hepimiz biriz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirasım dediği bilimin yolunda başarıyla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi. Açılış konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere ve mezunlara belgeleri takdim edildi. Tören mezun öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.

GAÜN’ de Erasmus Etkinliği  Haber

GAÜN’ de Erasmus Etkinliği 

GAÜN Erasmus Ofisi ve GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle gerçekleşen etkinliklerde, St. Petersburg Stieglitz Devlet Sanat ve Tasarım Akademisi Öğretim Elemanı Anastasia Yudina, akademisyen ve öğrencilerle bir araya geldi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan GAÜN Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Aliyev, uluslararası bir organizasyona rehberlik etmekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, Petersburg Stieglitz Devlet Sanat ve Tasarım Akademisi Öğretim Elemanı Anastasia Yudina’nın öğrencileri farklı bir sanat anlayışı ile tanıştıracağını dile getirdi. Yağlı boya teknikleri, portre çizimi, Rusya'da uygulanan baskı teknikleri üzerine çalıştaylar ve GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda konferans gerçekleştiren Yudina, Rusya Federasyonu'nda yürütülen sanat çalışmaları ve sanat anlayışı hakkında bilgiler vererek, kişisel sanat kariyeri ile ilgili deneyimlerini paylaştı.  Etkinliğin iki ülke ve iki kurum arasında işbirliği olanağı sağlarken aynı zamanda sanat alanında kültürler arası bir bilgi paylaşımı ortamı oluşturduğunu belirten GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, “Bu işbirliği, iki kurum arasında iletişim başlatmakta ve gelecekte öğrenci ve akademik personel değişimini vaat eden bir ortaklığın başlangıcı niteliğini taşımaktadır. Ayrıca, sanat sergileri gibi etkinlikler de gelecekteki ortaklıklar için bir başlangıçtır. Erasmus Ofisi’ne ve organizasyona tercümanlık eden Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Aliyev’e teşekkürlerimi iletirim” diye konuştu.

Videografi Ve Fotoğrafçılık Üzerine Workshop Düzenlendi Haber

Videografi Ve Fotoğrafçılık Üzerine Workshop Düzenlendi

Video ve Fotoğraf alanında yaptıkları çalışmalar ve verdiği eğitimlerle adından sıkça söz ettiren Digitalartpvstudio Reklam Ajansı, Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) “Fotoğrafçılık ve Videografi” workshopu düzenledi. Fotoğrafçılık ve videografi alanlarında sektörel deneyime sahip Erkan Karataş ve Alptuğ Özyurt tarafından verilen eğitimlerle videografi ve fotoğrafçılık ile ilgilenen öğrencilere teorik bilgilerin sunulması ve bu bilgilerin uygulama alanına taşınması amaçlandı.   Etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi M. Özer Özkantar, sinemanın teoriğin yanı sıra pratik imkânlarının da anlaşılması, deneyimlenmesi ve özümsenmesinin sinema okuyan öğrencilerin kişisel ve bilişsel yetkinlikleri açısından kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Dr. Özkantar, “Bu noktada, iki gün boyunca sürecek videografi ve fotoğrafçılık çalıştayının, öğrencilerimizin akademik çıktıları yorumlama ve yeni çıktılar üretebilme yetkinliklerini etkin bir şekilde arttıracağına inanmaktayım. Bu değerli deneyim için desteklerini esirgemeyen ve bu fırsatı bize sunan Rektörümüz Prof. Dr. Arif Özaydın’a, Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay'a ve şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde konuştu.  Etkinliğin ilk gününde Erkan Karataş ve Alptuğ Özyurt tarafından öğrencilere teorik ve pratik eğitimler verilerek, sinema ve videografi üzerine temel yetkinlikler kazandırıldı. Öğrencilere profesyonel film ekipmanları tahsis edilerek, bu ekipmanlarla uygulama yapma şansı tanındı. İlk günün sonunda etkinliğe katılan öğrenciler, kamera ve diğer temel video araçlarının kullanımı ve ışıklandırma gibi temel videografi bilgilerini uygulayarak deneyim edindi.    Etkinliğin ikinci gününde ise portre fotoğrafçılığı ve endüstriyel fotoğrafçılık konularında teorik eğitimler düzenlendi. Uzman eğitmenler tarafından öğrencilere portre ve ürün fotoğrafları çekme teknikleri öğretildi. Ayrıca, etkinlik alanında bir fotoğraf stüdyosu kurularak öğrencilere bu konularda kendi projelerini gerçekleştirmeleri için uygulama alanı sağlandı. Eğitimin sonunda etkinliğe katılan öğrenciler, portre ve ürün fotoğrafçılığı alanlarında kendi eserlerini üretti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.