Hava Durumu

#Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Emekli memura yeni müjde Haber

Emekli memura yeni müjde

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, ilk kabine toplantısı sonrası emekli memurların maaşlarıyla ilgili bir müjde vereceklerini de açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti; "İŞÇİ, MEMUR VE EMEKLİLERİMİZE YENİ MÜJDELER VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ'' Bu ülkenin her bir vatandaşının, doğumundan ölümüne kadar “adalet, güvenlik, eğitim ve sağlık” başta olmak üzere her türlü hizmetten en üst düzeyde yararlanabilmesini sağlayacağız. Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini, gereken her türlü tedbiri alarak çözmekte kararlıyız. Asgari ücreti 184 liradan 11 bin 402 liraya, en düşük emekli maaşını 64 liradan 7 bin 500 liraya çıkardığımızı, istihdamı 32 milyona yaklaştırdığımızı, çalışma şartlarını iyileştirdiğimizi görecekler. Velhasıl hangi alana baksalar; büyüyen, güçlenen, itibarı artan, refahı yükselen, huzuru ve güvenliği tahkim olan bir Türkiye görecekler. Kaderini ülkesinin ve milletinin kaderiyle bütünleştirmiş bir partiye, bir kadroya ve bir ittifaka yakışan da budur. Bize düşen hak ve hakikat mücadelesini son nefesimize kadar sabırla sürdürmektir. Bugün buradaki birlikteliğimizi, işte bu ahdin ve azmin sembolü olarak görüyoruz. Rabbim bu kutlu mücadelede yolumuzu, bahtımızı açık eylesin… Rabbim bu meşakkatli yolda istikametini kaybedenleri de ıslah eylesin… Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız.

17 milyon emeklinin gözü bu toplantı da... Haber

17 milyon emeklinin gözü bu toplantı da...

Yaklaşık 17 milyon emekli, emeklilik maaşlarındaki artışa ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyor. Emekliler, en düşük memur maaşının  22 bin lirayı aşmasının ardından  yeni bir zam bekliyor. Işık. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye ve Maliye Bakanlığı bir araya gelecek. Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarında iyileştirmelerin devam ettiğini söyledi. 2023 yılı yaş ödeneği artışına ilişkin son gelişmeleri burada bulacaksınız...   BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ'DAN AÇIKLAMA!    Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun toplumun geniş kesimlerine verdiği olumsuz hasarı ortadan kaldırmak için çok ciddi önlemler aldığını ve emeklilere yönelik ek avantajlar getirdiğini belirterek, şunları kaydetti: "Orantılı artışlar olacak ve emeklilere yönelik enflasyonda farklılıklar var. .” Çalışanlar, Bağ Kur emeklileri ve asgari emekli maaşı alan kişiler. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu kesimleri dengelemeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Emeklilerimize yıl sonuna kadar işlerini tamamlayarak destek olmaya devam edeceğiz. "    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN EMEKLİ MAAŞININ ARTTIRILMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA!    Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Türkiye Temsilciler Meclisi'nde yaptığı konuşmada, emekli maaşlarına ilişkin şunları söyledi: “Emeklilerimizin sorunlarını biliyoruz, düzeltici tedbirleri alacağız ve alacağız. Bu tür kararların 2024 yılına girmesini umuyoruz” dedi.     BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİLİK ARTIŞINA İLİŞKİN KRİTİK AÇIKLAMA!    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarının artırılmasıyla ilgili şunları söyledi: “Emeklilik çalışmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda devam edeceğini kaydeden Işıkhan, şunları söyledi: “Çalışma tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Görev süremiz boyunca emeklilerimizi, çalışanlarımızı ve memurlarımızı enflasyona maruz bırakmadık. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.