Hava Durumu

#Cinayet

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Cinayet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Cinayet haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İkbal Uzuner'in Katli: Baba Hasan Uzuner'in Acı İfadesi Ortaya Çıktı Haber

İkbal Uzuner'in Katli: Baba Hasan Uzuner'in Acı İfadesi Ortaya Çıktı

İstanbul Fatih'te Semih Çelik tarafından vahşice katledilen İkbal Uzuner'in babası Hasan Uzuner'in emniyetteki ifadeleri, olayın trajedisini bir kez daha gözler önüne serdi. Hasan Uzuner, kızının Semih Çelik ile olan geçmişine dair çarpıcı detaylar paylaştı. Uzun süre rahatsızlık veriyormuş Uzuner, kızının lisede tanıştığı Semih Çelik'in 3. sınıfta rahatsızlık vermeye başladığını belirtti. Uzun süren bu rahatsızlık nedeniyle İkbal’in okulunu değiştirmek zorunda kaldığını ve psikolojik sorunlar yaşadığını ifade etti. Kızının durumunu iyileştirmek için ona bir kedi aldıklarını söyleyen baba, “Son 1,5 yıldır gayet iyiydi ve Semih ile hiçbir teması yoktu” dedi. Kalabalığa doğru yürüdüğümüzde gördüklerimiz.. Olay günü, Hasan Uzuner, eşinin kızını aradığını ancak telefonu bir erkeğin açarak, "Kızınız emin ellerde" dediğini aktardı. Daha sonra başka bir kişinin telefonu açarak, telefonun surlardan düştüğünü söylediğini belirten Uzuner, olay yerinde kalabalık bir grup gördüklerini ifade etti. Kızını aramak için kalabalığa doğru yürüdüklerinde, "Kızımın kafasını fark ettim" sözleriyle yaşadığı acıyı dile getirdi. Olay infial yarattı Bu trajik olay, toplumda büyük bir üzüntü ve infiale yol açarken, İkbal Uzuner’in hayatına son veren Semih Çelik’in yargılanması bekleniyor. Aile, kızlarının yaşadığı bu korkunç duruma dair adaletin yerini bulmasını talep ediyor.

Kasiyer Merve cinayetinde tahliye Haber

Kasiyer Merve cinayetinde tahliye

Pamukkale'deki Cinayet Davasında Duruşma Devam Etti Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Merve Acar'ın (28) pompalı tüfekle öldürülmesiyle ilgili yargılanan 7 sanığın duruşması devam etti. Olay, 20 Ağustos 2023'te Kayhan Mahallesi'nde yaşandı. Yusuf Söylemez (26) ve amcasının oğlu Hasan Söylemez (25) arasında kız arkadaşı nedeniyle çıkan tartışma, kavgaya dönüşerek kanlı bir sona ulaştı. Olay günü, Yusuf Söylemez ve yanındakiler, Hasan Söylemez’in peşinden markete girdi. Burada önce Merve Acar’ı, ardından Hasan Söylemez’i vurarak kaçtı. Merve Acar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası yakalanan 7 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Güvenlik Kamerası Görüntüleri Olayı Ortaya Çıkardı Marketin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Hasan Söylemez’in markete sığındığı, Yusuf Söylemez’in ise pompalı tüfekle içeri girdiği anlar kaydedildi. Olay sonrası, Acar’a yardım eden vatandaşların görüntüleri de dikkat çekti. Ağırlaştırılmış Müebbet İstemi Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Yusuf Söylemez için ‘kadına karşı kasten öldürme’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Diğer sanıklar için de benzer talepler ile dava devam ediyor. Sanığın annesi:"İyi yapmışlar,ellerine kollarına sağlık" dedi Duruşma sırasında sanıkların ve mağdurun yakınlarının bulunduğu salonda gergin anlar yaşandı. Yusuf Söylemez’in babası Liyadin Söylemez, "Adalet yerini bulacak" derken, annesi Kamile Söylemez ise "İyi ki yapmışlar ellerine kollarına sağlık" şeklinde bağırdı. Bu durum salonda gerilimi artırdı ve güvenlik önlemleri artırıldı. Serbest bırakıldı Duruşma, Tolga Gök’ün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasıyla sona erdi. Diğer sanıkların tutukluluk halleri ise devam ediyor ve duruşma pazartesi gününe ertelendi.

Edirnekapı'da Kan donduran cinayet 2 kadını katletti Haber

Edirnekapı'da Kan donduran cinayet 2 kadını katletti

İki kadını yarım saat arayla vahşice katletti İstanbul Fatih’te mesleğinin kasap olduğu öğrenilen 19 yaşındaki Semih Çelik, sevgilisi olduğu iddia edilen 19 yaşındaki  İkbal Uzunerle birlikte Edirnekapı’daki surlara çıktı. Bir süre sonra bıçakla Uzuner’e saldıran Çelik genç kızı oracıkta vahşice katletti. Uzuner’in başını ve çeşitli uzuvlarını kesip surlardan aşağı atan Çelik, sonrasında kendisinide surlardan atarak intahar etti. Çelik’in olaydan yarım saat öncede eski sevgilisi olduğu iddia edilen Ayşenur Halil’i de Eyüpsultan’daki evinde boğazını keserek öldürdüğü ortaya çıktı. Kendisinide surlardan aşağı bıraktı Olay bugün saat 16.00 sıralarında Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi’nde meydana geldi.İkbal Uzuner ile birlikte Edirnekapı Surlarına çıkan Semih Çelik, İkbal Uzuner’i canavarca katledip kendisini de surlardan boşluğa bırakarak intahar etti. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri geldi Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Semih Çelik ambulansla hastaneye kaldırıldı.  Semih Çelik hastanede hayatını kaybetti. Babasının ifadesi ortaya çıktı Semih Çelik’in babası ise ifadesinde Çelik’in 5 defa psikolojik tedavi gördüğünü,2 kez kaybolduğunu ve daha önce intahar girişiminde bulunduğunu belirtiği öğrenildi. Evinde yapılan aramada çizdiği resim bulundu Polis ekiplerini yaptığı inceleme sonucunda Çelik’in eski sevgilisi Ayşenur Halil’i de saat 15.30 civarında Eyüpsultan’daki evinde boğazını keserek öldürdüğü belirlendi. Evde yapılan aramada, kendi çizdiği karakalem resmi bulundu. Resimde çıplak halde bir kadının vücudunun parçalara ayrıldığı görüldü. Çelik’in evinde bulunan karakalem resminde olduğu gibi İkbal Uzuner’i parçalara ayırdığı belirlendi. Polis ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından İkbal Uzuner’in ve Ayşenur Halil’in cenazeleri Adli tıp’a götürüldü Polis olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Maganda Cinayetinin Görüntüleri Ortaya Çıktı Haber

Maganda Cinayetinin Görüntüleri Ortaya Çıktı

Gaziantep’te sokakta iki grup arasında çıkan kavgada ateşlenen silahtan çıkan kurşun, dükkanının önünde bekleyen Selçuk Dayan’ın şah damarına isabet etti. Ağır yaralanan Selçuk Dayan, tedavi gördüğü hastanede verdiği 7 günlük yaşam savaşını kaybederken olay anına ait görüntüler oraya çıktı. Olay, 11 Kasım 2023 günü akşam saatlerinde Şahinbey ilçesi Gaziler Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, kentte alışverişin yoğun olduğu caddede iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Kısa sürede büyüyen kavgada silahlar da kullanıldı. Silahlardan çıkan kurşunlardan biri ise kavga esnasında dükkanının önünde bekleyen ve olayla hiçbir ilgisi olmayan Selçuk Dayan’ın (29) şah damarına isabet etti. Ağır yaralanan Selçuk Dayan, tedavi gördüğü hastanede verdiği 7 günlük yaşam savaşını kaybederken olay anına ait görüntüler ortaya çıktı. Vurulma anı saniye saniye kamerada Dayan, olay sonrası ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınırken maganda kurşunuyla vurulduğu anlara ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, Selçuk Dayan, iş yerinin önünde arkadaşlarıyla beraber otururken çevredeki vatandaşların bir anda sağa sola kaçışması ve bu sırada Dayan’ın vurulma anları yer aldı. Dayan’ın vurulduktan sonra boğazını tutarak acıyla kıvranma anları, çevredeki vatandaşların yardıma koşması ve yerdeki kanlar da İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) ulaştığı güvenlik kamerasına anbean yansıdı. 7 günlük yaşam mücadelesini kaybetti Olay sonrası Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Selçuk Dayan, 7 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

150 TL için işlenen cinayette şok detay Haber

150 TL için işlenen cinayette şok detay

Yazışmaların son bölümünde zanlı Bayram S.'nin "Ben sokağın başındayım ne olacak" mesajına, Eyüp S.'nin "Çık mahallenin başına" şeklinde cevap verdiği görüldü. Gaziantep'in Şahinbey’in Karayılan Mahallesi'nde 12 Ağustos 2022 tarihinde meydana gelen olayda 150 TL para nedeniyle tartışan 2 arkadaştan biri olan 22 yaşındaki Eyüp S. pompalı tüfekle öldürülürken, Bayram S. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında Eyüp S.'nin kardeşi Adem S. tanık sıfatıyla dinlendi. Olay gecesini anlatan Adem S., "Benim bildiğim kadarıyla Bayram S.’ye telefon satmasından dolayı alacağı vardı. Bu alacağını da zaman zaman isterdi. Olay günü, ağabeyimle Bayram S. mesajlaştılar, bunun üzerine sanık ağabeyime dışarı çık şeklinde mesaj attı. Ağabeyim de dışarı çıktı. 2-3 adım atınca hatırladığım kadarıyla bir ya da iki el silah sesi duydum, hemen dışarı çıktım. Baktığımda iki şahıs gördüm ancak yüzlerini seçemedim, karanlıktı daha sonra bu şahıslar kaçtılar bir tanesinin elinde pompalı tüfek gördüm, dışarı çıkınca bahsettiğim iki şahıs dışında başkaca kimseyi görmedim. Sonra ağabeyim vurulduğu için etraf kalabalıklaştı. Vurulduktan sonra ağabeyimin yanına gidince sadece Bayram S. ismini sayıklıyordu” dedi. Çelişkili ifadeler kullandı Çelişkili ifadesi nedeniyle mahkeme heyetinin alacak mevzusunun tekrar sorulması üzerine ise Adem S. ifadesinin devamında, "Önceki ifadeler, doğrudur bana aittir. Ancak ağabeyimi kaybetmenin etkisi altında bazı hususları yanlış söylemiş olabilirim, ağabeyimin alacağının sebebinin telefonu olduğunu daha sonra sanık ile mesajlaşmalarından öğrendim. Hazırlık ifademden farklı olarak ben olay gecesi uyumuyordum, ağabeyimin evden çıktığı ana bizzat şahit oldum" diye konuştu. Saatler öncesindeki yazışmalar ortaya çıktı Adem S. ifadesinin son bölümünde ise, "Ayrıca ağabeyimin telefonu şu an bendedir. Sanıkla yaptığı mesajlar mevcuttur incelenmesi için rızamla sunuyorum” diyerek, ölen ağabeyinin cep telefonunu mahkemeye sundu. Adem S.'nin mahkemeye sunduğu cep telefonundaki mesajlar da mahkeme heyeti tarafından incelendi. Olaydan saatler önce ölen Eyüp S. ve katil zanlısı Bayram S. arasındaki mesajlaşmalar da ortaya çıktı. Olay öncesindeki yazışmaların da yer aldığı mesajlarda ise Eyüp S.'nin, "Benim 100 getir ağabey uzatma. Avanta mı vereyim sana her mal satımında" ifadeleri yer alırken, Bayram S.'nin ise, "Sen benim eşyamı getir" şeklinde cevap verdiği görüldü. Görüşmelerin devamında ise Bayram S.'nin, "Ben sokağın başındayım ne olacak" şeklinde mesaj atması ve Eyüp S.'nin ise, "Çık mahallenin başına" cevap vermesi dikkat çekti. Alacaklı olanın Bayram S., olduğunu söyledi Olayın görgü tanıklarından Bayram S.'nin ağabeyi Ümit S. ise kardeşinin alacaklı olduğunu belirterek, kendisinin de konuştuğu Eyüp S.'nin küfür ettiğini söyledi. Ümit S., "Daha evvel, Bayram S. uyuşturucu almak için ölen Eyüp’e para verdiğini ancak uyuşturucu alamadığını bundan dolayı alacaklı olduğunu biliyorum, bu konuyu konuşmak için olaydan bir hafta kadar önce Eyüp ile görüştüm, kendisi benimle üst perdeden konuştu ve bana küfürler etti. Ben büyük olduğum için onu sakinleştirmeye çalıştım, bir an vurmak için elimi kaldırdım ancak 'değmezsin' diyerek yanından ayrıldım. Olaydan bir iki gün evvel de Eyüp S. elinde silahla kardeşimi kovalamış olaydan sonra aynı gün akşam bunu Bayram’ın anlatması ile öğrendim. Herhangi bir tanığım yoktur. Silahla kovalama olayından sonra Eyüp’ü tekrar gördüm, böyle olmaz şeklinde aramızda konuşma geçti. Bu kez bana, 'Sana ne, sen ne karışıyorsun, sıra sana da gelmesin' tarzında cevaplar verdi. Ben umursamadım, Bayram S.'ye de umursamamasını söyledim ancak Bayram durumdan rahatsızdı. Eyüp’ün sürekli kendisine tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu söylüyordu" dedi. Kardeşini karakola teslim etti Olayın ardından kardeşini bularak, karakola teslim ettiğini de anlatan Ümit S., "Olaydan sonra, durumdan haberdar olunca Bayram S.’yi buldum ve karakolda teslim ettim. Ben Eyüp’ü olay tarihinden 1-1,5 ay önce tanıdım, sürekli olarak kardeşime uyuşturucu satıyordu. 'Yapmayın' diyerek ikisini de uyarmıştım” dedi. "Silahla kovaladı" Ümit S.'ye olayda hayatını kaybeden Eyüp S.'nin kardeşi Bayram S.'yi silahla kovaladığı yönündeki iddiasını soran mahkeme heyetine, "Silahla kovalama olayını kardeşim bana yaşandığı gece anlattı. Gece saat 12.00'de servisten inip eve giderken bir araçla kendisini sıkıştırdıklarını ve kendini eve zor attığını söylemişti. Araçta Halil S.’nin de olduğunu, Eyüp’ün ise aracın sağ ön koltukta olduğunu söylemişti. Ayrıca aracın camından tüfek namlusu doğrultmuşlar. Bana sorduğunuz üzere Bayram’ın bana anlattığına göre gösterilen pompalı tüfekmiş. Mahalledeki gençlerin söylediğine göre Eyüp silah taşırmış ancak ben bizzat görmedim. Kardeşim Bayram’da silah taşımaz olayda kullanılan silahın ne şekilde ele geçtiğini bilmiyorum” cevabını verdi. Hakaret ve tehdit iddiası Duruşmaya jandarma eşliğinde getirilen Bayram S., tanık beyanlarındaki aleyhine söylemleri kabul etmediğini belirterek, "Eyüp S. sürekli olarak benim önümü kesip hakaret ve tehditlerde bulunuyordu. Artık ben de dayanamayacak hale geldim, amacım kesinlikle öldürmek değildi. Korkutmak amacıyla hareket ettim. Bana sorduğunuz üzere çok bunalmama rağmen vazgeçer diyerek herhangi bir resmi merciye müracaatta bulunmadım" diye konuştu Bayram S.'nin avukatı Ramazan Hakan Urul ise, öldürülen Eyüp S.'nin kardeşi olan ve tanık olarak dinlenen Adem S.'nin ifadelerindeki çelişkilere dikkat çekerek, yalan tanıklıktan yargılanması talebinde bulundu. Avukat Urul, "Dinlenen tanık Adem S.'nin beyanları oluşa uygun olmadığı gibi hayatın olağan akışına da aykırıdır. Müteveffadan atış artığı bulunamaması, tanığın beyanlarının yönlendirilmiş olduğunun ve açıkça yalan söylediğini göstermektedir. Bu nedenle yalan tanıklıktan suç duyurusunda bulunulmasını talep ederiz" şeklinde konuştu. Sanık Bayram S.'nin tutukluk halinin devamına ve bir sonraki celsede devam edilmesine karar verilen mahkemede, öldürülen Eyüp S.'nin babası müşteki Duran S.'nin de davalara katılım talebinin kabulüne, haklarında zorla getirme kararı çıkarılan ve mahkemeye gelmeyen tanıklar Sibel S. ile Halil S., hakkında yeniden zorla getirme emri çıkarılması, sanık Bayram S.'nin müdafiinin yalan tanıklıktan dolayı suç duyurusunda bulunmakta muhtariyetine ve tanık Adem S.'nin mahkemeye sunduğu öldürülen kardeşi Eyüp S'ye ait telefonda yer alan mesajların dosya arasına alınması kararları da yer aldı. Alacaklı olduğu halde silahla takip edildi Duruşma sonrasında dava ile ilgili bilgi veren sanık Avukatı Hakan Urul, 12 Ağustos 2022 tarhinde gerçekleşen cinayette öldürülen Eyüp S.'nin, kendisini öldüren Bayram S.'ye borcu olduğunu ve daha önceden maktulün elinde silahla ve araçla zaman zaman takip edip, ateş açtığını ileri sürdü. Eyüp S'nin, alacağını vermediği gibi Bayram S.'ye, küfür, tehdit ve hakaretlerde bulunarak öldürmek istediğini iddia eden Avukat Urul, Bayram S. ile Eyüp S. arasındaki mesajlarda yer alan küfürleşmelere de dikkat çekerek, "12 Ağustos tarihinde Müvekkil Bayram Sönmez tarafından Eyüp Subaşı isimli şahsın, alacağını istediği ve Bayram Sönmez’in de o alacağını vermediği ve üstüne de pompalı tüfekle öldürdüğüne ilişkin bir takım haberlere rast geldik. Medyaya yansıyanın aksine olayların hiçbir suretle göründüğü gibi olmadığı ortaya çıktı. Meğer alacaklı olan kişi maktul değil benim müvekkilimmiş. Müvekkilimin alacaklı olduğunun ispatı, duruşmada dinlenen tanıklar, Emre K., Ümit S., Uğur S., Fahri B. ve Mehmet S. tarafından sübuta ermiş alacaklı olan Bayram S.'nin defalarca talep etmesine rağmen maktul tarafından kendisine atılan tehdit ve hakaret içerikli birçok mesaj da ortaya çıkarılmıştır. Olayın vahim tarafı ise müvekkilimle yapmış olduğum müzakerelerden sonra olayın işlendiği mahallin etrafını çok detaylı incelediğimde birçok şehir güvenlik kamerasını tespit ettim ve tespitini yaptığım kameralarının görüntülerinin celbini istedim. Nitekim gelen görüntü inceleme tutanaklarıyla sabit oldu ki, maktul müvekkilimi olaydan önce Tempra bir araçla takip etmekte, ateş etmekte, öldüresiye ardı sıra gitmekte bu takip eylemi defalarca gerçekleşmekte. Müvekkilimin dosyasında maktul öldükten sonra, maktulle alakalı elinde atış artıkları tespit edildiğine dair bir rapor geldi. Sormak lazım öldürülen kişinin kanında uyuşturucu, elinde barut ve atış artıkları var. Bu duruşmada dinlenen tanıklar, maktulün ailesi, 'Eyüp S., o gün hiçbir suretle evden çıkmadı, hayatı boyunca silaha dokunmamıştır, silah kullanmasını da bilmez' dedi. O zaman bu görüntü inceleme tutanaklarıyla sabit olan, elinde silahla, Tempra marka aracı içerisinden müvekkili öldüresiye takip eden görüntü, inceleme tutanakları mı yalan. Yoksa bu çıkan atış artıkları mı yalan. Bunun izahatını da yapamadılar. Yargılama şunu gösterdi: Borçlu olan kişi de maktul, alacağını hukuki yoldan isteyen müvekkil, hukuka aykırı vaziyette takip edilen, tehdit dilen, hakaret edilen öldürmek istenilen kişi de müvekkil. Haksız tahrik alanında tasvip etmediğimiz, gerçekleşen eylemin yargılaması devam etmekte. Fakat gerçek şu ki, benim müvekkilim hiçbir suretle bir başkasını haksız ve sebepsiz bir şekilde, medyaya yansıtılan şekilde öldürmemiştir. Nitekim bütün tutanaklarda da esasen bizim bütün savunmalarımızı da doğrulamaktadır. Biz inanıyor ve biliyoruz ki yargılama sonunda müvekkilimin de işlediği fiilin hukuki karşılığını 5. Ağır Ceza Mahkemesi verecektir” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.