Hava Durumu

#Bisiklet

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Bisiklet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bisiklet haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Büyükşehir Belediyesi Bin 100 Personele Bisiklet Dağıttı Haber

Büyükşehir Belediyesi Bin 100 Personele Bisiklet Dağıttı

Kentteki bireylerin sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak, hareketli yaşama günlük yaşamda kalıcı bir nitelik kazandırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin başta çocuklar ve gençler olmak üzere çeşitli meslek kollarına yönelik bisiklet dağıtımı devam ediyor. Bu kapsamda 26 Şubat-3 Mart tarihlerini kapsayan Vergi Haftası münasebetiyle Vergi Dairesi Başkanlığı, Defterdarlık ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nda görevli bin 100 personel için bisiklet dağıtım töreni düzenlendi. Vergi Dairesi Başkanlığı’nda düzenlenen törende, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra, TBMM İdari Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Tarık Törer, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Vergi Dairesi Başkanlığı, Defterdarlık ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bağlı kurum amirleri ve personelleri bulundu. Şahin: Yeni Bir Dünya Var Artık Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin burada yaptığı konuşmada personellerin Vergi Haftası’nı kutlayarak, şunları söyledi: “Hepimiz zamanın ve mekanın şahitleriyiz. Artık kas dönemi bitti. Kasa dönemi de bitti. Biz kafa dönemindeyiz. Kafa dönemi dediğimizde yetişmiş insan gücüdür, beşeri sermayedir. Artık zenginliğin tanımı da değişiyor. Ne kadar petrolün ya da ne kadar doğalgazının olduğunun artık bir önemi yok. Bu kıstasları baz alan dönem eski dünya idi. Bilgi ekonomisinde bilgiyi üreten, bilgiyi kullanan, bilgiyi yaşam kalitesine entegre eden yeni bir dünya var artık.” Konuşmasının ardından Başkan Şahin, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri sunum eşliğinde anlattı. Atay: Başkan Şahin, İnce Ve Naif Düşüncelidir TBMM İdari amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ise, bu haftanın vergi dairesi ve başkanlığında çalışan personeller için özel bir hafta olduğunu ifade ederek, “Devletin yürütebilmesi ve muktedir olabilmesi toplayabildiği güce bağlıdır. Bu güç, siz değerli personellerin topladığı verdilerden kaynaklanıyor. Devlet vatandaşa götürdüğü hizmeti topladığı vergilerle gerçekleştiriyor. Siz de bu işin aracısısınız. Bu anlamda her birinize teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ince ve naif düşüncelidir. Başkanımızın dağıttığı bisikletlerle vatandaşımız hem sağlıklı yaşayacak hem de istenmeyen kilolarından kurtulacaktır” dedi. Törer: Teknolojinin En Önemli Dezavantajı Hareketsiz Yaşam Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Tarık Törer de gelişen dünyada teknolojinin hızla ilerlediğini aktararak, “Bu teknolojilerin avantajı olduğu kadar maalesef dezavantajları da var. En önemli dezavantajı da sunduğu hareketsiz yaşam. Dünyanın en sağlıklı yeşil ulaşım aracı olan bisikletin yaygınlaştırılması için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, öncülüğünde başlatılan kampanyada Vergi Dairesi Başkanlığı, Defterdarlık ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı personellerine bisiklet dağıtımı talebimize olumlu dönüş yapan Başkan Fatma Şahin’e ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu

Yavuzeli Ve Araban’daki Öğretmenlere Bisiklet Dağıttı Haber

Yavuzeli Ve Araban’daki Öğretmenlere Bisiklet Dağıttı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Fatma Şahin’in öncülüğünde 7’den 70’e herkesin hayatında hareketli yaşamı sürdürülebilir kılmak ve çevre dostu bir kent oluşturmak amacıyla başlatılan bisiklet dağıtımı sürüyor. “Spor dostu Gaziantep” mottosundan hareket ederek, 40 bin öğretmene dağıtılacak olan bisikletten Yavuzeli’nde 360, Araban’da ise 600 bisiklet öğretmenlere hediye edildi. Şahin: Öğretmenlerimiz Çok Daha Güzel Yaşasın Diye Çalışıyoruz Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törenlerdeki konuşmasında öğrencilerin öğretmenleri örnek aldıklarını belirterek, “Öğretmenlerimiz çok daha güzel yaşasın diye çalışıyoruz. Bizim medeniyetimizde bir annenin bir babanın bir de hocanın eli öpülür. Beşikten mezara ilim denir. Siz merkezsiniz. Hocalık o kadar önemli, o kadar kıymetli ki. Bugün her birimizin hatırasında bize yön veren, bize pusula olan, bizi doğru yönlendiren canımız yandığında yanımızda olan, bize hedef belirleyen bir hoca var. O yüzden eğitim şehri Gaziantep’i merkeze aldığımızda şunu söyledik. Türkiye Yüzyılı Belediyeciliği; Eğitim şehri Gaziantep, Bilim şehri Gaziantep, Spor ve Kültür Sanat şehri, Tarım şehri Gaziantep hedefine ulaşılması için doğum ölüme herkesin yanında olabilmektir” diye konuştu. Şahin: Bisikletlerimizi Öğretmenlerimiz Kullansın Ki, Öğrenci De Artık Bunun Bir Spor Aracı Değil Bir Ulaşım Aracı Olduğunu Görsün Yeni dönemde yapacağımız çalışmalarla ilgili öğretmenlerin taleplerinin önemini vurgulayan Başkan Fatma Şahin, öğretmenlerin mutluluğunun öğrenciler üzerindeki etkisini vurgulayarak, “Öğretmen mutlu olsun ki öğrenci mutlu olsun. Okul mutlu olsun ki ilçe mutlu olsun. Tomurcuklar size emanet. Öğretmen binmeli ki öğrencide binsin. Siz kutup yıldızısınız, pusulasınız. Siz ne yaparsanız onu yapıyorlar. Sizin merkeze alındığınız bir çalışmayı başarmamız lazım. Bisiklet yolunu yaptık. Bisikletlerimizi öğretmenlerimiz kullansın ki, öğrenci de artık bunun bir spor aracı değil bir ulaşım aracı olduğunu görsün. Bu iş hocasız olmuyor. Hiçbir hedef hocasız kazanılmıyor. İşte o yüzden biz spor şehri Gaziantep diye yola çıktığımızda yüzüncü yıl dedik ve yüz bin bisiklet vereceğiz. Bisiklet deyip geçmeyin. Artık bu temiz ulaşım, akılı ulaşım, çevre dostu ulaşımda en önemli çalışmalardan bir tanesi.” dedi.

Bisiklet Kullanım Oranı Her Geçen Gün Artıyor Haber

Bisiklet Kullanım Oranı Her Geçen Gün Artıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin çevre dostu ve sağlıklı yaşam kültürünü geliştirerek, geleceğe daha iyi bir dünya bırakmak için Türkiye’deki örnek projelerini ilerletmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda bisiklet yolları ve bisiklet dağıtımı üzerine yoğun bir çalışma yürüten Gaziantep Büyükşehir, kentteki yüzde 1’lik bisiklet kullanım oranını yüzde 5’e çıkarmak için Dünya Bankası ile masaya oturdu. Dünya Bankası sorumluları; Erdem Ovacık, Blanca Maria Domine Chust, Lorena Sierra Valdivieso, Ali Bugra Barçin belediyedeki daire başkanlıklarının katılımıyla “Gaziantep Bisiklet Stratejisi Teknik Çalışması Çalıştayı”nı gerçekleştirdi. Çalıştayda, bisiklet paylaşım sistemi geliştirilmesi üzerine yerleştirilmiş istasyonlar, sanal istasyonlar, pedallı bisikletler, elektrikli bisikletler için fayda maliyet analizi ve saha incelemesi yapıldı. Bisiklet kullanımını il genelinde yaygınlaştırma için bisiklet şeridi iyileştirmeleri, bisiklet park etme iyileştirmeleri ve turistler için bisiklet binme konularına eğilen Dünya Bankası ve Gaziantep Büyükşehir, kentteki bisiklet kullanım oranını yüzde 5’e çıkarmayı amaçlıyor. Dağıtılan Bisikletlerin Sayısı 120 Bini Geçti Bisiklet yollarının kullanımını artırmak için her açılış merasiminde bisiklet kullanımının önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirdeki kanaat önderlerinin gençlere ve çocuklara örnek olmasının öneminin sık sık altını çiziyor. Bu doğrultuda kent genelindeki araç kullanımında bisikleti popüler bir ulaşım aracı kılmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi, öğretmenler, din yetkilileri, muhtarlar, polisler ve şehirdeki esnaflar başta olmak üzere düzenli aralıklarla gençlere ve çocuklara bugüne kadar toplamda 120 bin bisiklet dağıttı. Başkan Fatma Şahin, hareketli yaşamın modern dünyada gün geçtikçe azaldığına dikkati çekerek, “Hayatımızdaki hareketliliği artırmak adına bisiklet kullanmak çok önemli. Bisiklet yollarının kullanımını artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biliyorum, öğrencilerimiz aile büyüklerini ve öğretmenlerini örnek alıyor. Bu nedenle biz çeşitli meslek kollarına da bisiklet dağıtıyoruz. Büyüklerimize bisiklet kullanmalarını rica ediyorum. Çünkü toplumdaki kanaat önderlerimiz bu konuda ne kadar yapıcı olursa gençlerimiz ve çocuklarımız da bisikleti o kadar tercih eder.” diye konuştu.

534 başarılı öğrenciye bisiklet dağıtıldı Haber

534 başarılı öğrenciye bisiklet dağıtıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla LGS sınavında dereceye giren 299 üniversite, 235 de lise öğrencisi olmak üzere toplam 534 öğrenciye Erikçe Macera Parkı'nda bisiklet dağıtımı gerçekleşti. Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Bir dizi ziyaret için Gaziantep’teyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sizlere selamlarını ve tebriklerini iletmek istiyorum. Bu güzel organizasyonda bizleri bir araya getiren büyükşehir belediye başkanımız Fatma Şahin’e de teşekkür ederim, kutluyorum ekibini. Tabi ki bu organizasyonu valilik ile birlikte yaptılar, valimizi ve tüm ekibini de kutluyorum. Birlikten güç doğar, birlikten bereket olur. Şunun altını çizmek istiyorum, gençlerimiz bizlerin en büyük değerleridir. En büyük sermayemiz ne doğalgaz ne kömür ne altın ne mücevher. Bir ülkenin gerçek değeri insanı ve gençleridir. Bu gençleri iyi yetiştirirsek gerisini zaten onlar yaparlar. Doğalgazı da çıkarırlar, petrolü de bulurlar, madenleri de işlerler, sanayiyi de kurarlar. Her türlü işi en güzel şekilde gençlerimiz, çocuklarımız yapar. Dolayısıyla temel görevimiz insan yetiştirmek. Bu anlamda yapılan bu çalışmayı gerçekten büyük bir takdirle takip ettiğimizi belirtmek isterim. Bu çocuklarımız LGS’de derece yapmış. Hem de burs aldılar. Gidecekler, yetişecekler. Ben de şunu söylemek istiyorum, ben de geçmişte okulda fena değildim. ODTÜ’yü de birincilikle bitirdim. Ama başarı tuzağı diye bir şey var, ben nasıl olsa başardım. Bak ne güzel herkes takdir ediyor, artık yatabilirim gibi modada girmeyin. Her ulaştığınız başarı yeni bir başlangıçtır. Başarı çok güzel, takdir edeceğiz, alkışlayacağız ama yetmez. Biz bunu Cumhurbaşkanımızdan da öğrendik. Hangi hedefi gerçekleştirirseniz gerçekleştirin daha iyi bir hedef mutlaka vardır. Dolayısıyla daha ileriye gitmek istiyorsak, hedeflerimizi güncelleyeceğiz. Daha ileriye hedefler koyacağız. Ülke olarak da hedefimiz Türkiye Yüzyılı diyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı da insanımızla, gençlerimizle inşa edeceğiz. Bu çocuklarımız inşallah hem Türkiye Yüzyılı'nı inşa edecekler hem de onun nimetlerinden istifade edecekler.” diye konuştu. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevd*et Yılmaz'ın yanı sıra Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Gaziantep milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları, il protokolü üyeleri ve öğrenciler katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.