Hava Durumu

#Adliye

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Adliye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adliye haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Öldü denilen Cem Garipoğlu yaşıyor mu? Haber

Öldü denilen Cem Garipoğlu yaşıyor mu?

2009 yılında Bahçeşehir’de bir villada katledilen Münevver Karabulut’un cinayeti ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Sırlarla dolu cinayet Türkiye'de infial uyandırmıştı.Katil Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut’un cansız bedenini gitar kutusuna koymuş ve Etilerdeki bir çöp konteynırına atmıştı. Karabulut'un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynırında parçalanmış bir halde bulunmuştu.Cem Garipoğlu, 17 Eylül 2009 yılında yakalanıp cezaevine gönderilmişti. Şüpheli ölüm için fethi kabir yapılıyor Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı Silivri 5 nolu L tipi kapalı cezaevindeki koğuşunda ölü bulundu.Garipoğlu'nun ölümü şüpheli bulunmuş ve Karabulut ailesi , Cem Garipoğlu'nun ölmediğini iddia etmişti. Cem Garipoğlu’nun yaşamına son vermesiyle ortaya çıkan bu tartışmalar bugün fethi kabir işlemi ile sonuçlanıyor. Garipoğlu’nun mezarı açıldı. Alınan örnekler aile bireyleri ile dna eşleştirmesi yapılacak.Cumhuriyet Savcısı,olay yeri inceleme ekipleri ve mezarı kazmak için görevlendirilen kişiler mezarlığa geldi ve kazı çalışması sıırasında olay yeri polisleri mezarın etrafını perde ile kapatarak çalışmayı kayda aldı. Polisler güvenliği sağlamak amacıyla 7-24 nöbet tutmuştu İstanbul'da öldürüldükten sonra cansız bedeni Etiler'de bir çöp konteynerine atılan 17 yaşındaki Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te cezaevinde yaşamına son vermişti. Aradan geçen yıllara rağmen başta Karabulut Ailesi olmak üzere tüm kamuoyu intiharı şüpheli buldu ve mezarın açılmasını talep etti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezarın açılıp açılmamasıyla ilgili son kararını geçtiğimiz günlerde vermişti. Savcılık, Garipoğlu'nun mezarının bulunduğu Üsküdar'da bulunan Karacaahmet mezarlığında fethi kabir işlemi gerçekleştirilmesine karar verdi. Kazı işlemi için mezar etrafındaki ağaçların söküldüğü görüldü. Görevli polis ekipleri de mezarlık başında fotoğraflar çekerek çalışmaları kayda aldı. İstanbul adli tıp kurumuna götürülecek  Kazıda görevli polis memurları mezarın etrafına perde çekerek çıkarılan naaşın görüntülenmesini engelledi. Olay yeri polisleri çalışma sırasında orada bulunan herkesi kayıt altına aldı. Garipoğlu'nun cesedi tabuta konarak cenaze aracıyla adli tıp kurumuna götürülecek. Öte yandan, polis ekiplerinin açılmasına karar verilen Cem Garipoğlu'nun kabrinin bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı'nda kazı öncesi güvenliği sağlamak amacıyla 7-24 nöbet tuttuğu görülmüştü. Mezardan çıkarılacak ceset incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na belediye ekipleri tarafından götürülecek. Feth-i kabir işlemi boyunca kamera ve fotoğraf çekimi de yapılarak, olay yeri inceleme ekibi veya bu işlerde uzman kişilerin de mezarlıkta hazır edilmesi bekleniyor. Garipoğlu'ndan alınan DNA örnekleri, ailesiyle eşleştirilecek ve mezardaki kişinin Garipoğlu olup olmadığı netlik kazanacak. Kabrin açılması esnasında ayrıca nöbetçi adli tabibin de hazır bulunacak.  

Sinan Ateş ailesine saldırı Haber

Sinan Ateş ailesine saldırı

30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesinde suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in davasında bugün karar beklenirken, duruşmanın yapıldığı alandaki bahçede gergin anlar yaşandı. Sanık yakınlarından bir kişi, Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e saldırdı. Selma Ateş: “Biz Söylemiştik” Halk TV’ye konuşan Selma Ateş, olayın önceden tahmin edilebileceğini vurgulayarak, “Biz bunun yaşanacağını söyledik. Bize saldıracaklarını söyledik. Bir genel başkanın yanında saldırdılar bize” dedi. Saldırı sonrasında büyük bir panik yaşanırken, Sinan Ateş’in annesi olayın etkisiyle fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Ailenin bu zor gününde yaşanan olay, adalet arayışının önünde engeller oluştururken, duruşmanın gergin atmosferini de artırdı. Saldırgan göz altına alındı Saldırganın gözaltına alındığı bildirilirken, olayın ardından güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği vurgulandı. Sinan Ateş'in ailesi, adaletin bir an önce yerini bulması için mücadele ederken, yaşanan bu saldırının da duruşma sürecine olumsuz etki etmesi bekleniyor. Aile yakınları, saldırının siyasi bir provokasyon olabileceği yönünde endişelerini dile getirirken, davanın takipçileri ve kamuoyunda bu tür saldırıların önüne geçilmesi adına daha etkin tedbirler alınması gerektiği konusunda çağrılarda bulunuldu. Bu olay Sinan Ateş davasının önemini vurguluyor Sinan Ateş’in davası, yalnızca ailenin değil, aynı zamanda toplumun geniş kesimlerinin de dikkatle takip ettiği bir süreç olarak öne çıkıyor. Adaletin yerini bulması için herkesin gösterdiği hassasiyetin artması gerektiği vurgulanırken, olayın getirdiği gerginlik, bu davanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

VİDEO- Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti, çöp poşetiyle adliye götürüldü! Haber

VİDEO- Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti, çöp poşetiyle adliye götürüldü!

İki kadın polis tarafından çöp poşeti içinde adliyeye sevk edildi İstanbul Ümraniye’de yakalama sırasında çıkan arbede esnasında polis memurunun silahını alarak kadın polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit olmasına neden olan şüpheli Yunus Emre Geçti adliyeye sevk edildi.  Zanlı adliyeye, iki kadın polis tarafından, siyah çöp poşeti geçirilmiş halde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nin aracıyla adliyeye götürüldü. Ne olmuştu? Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri dün akşam saatlerinde "motosiklet hırsızlığı" suçundan aranan ve firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Aranan şahıs 26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti Ihlamurkuyu Mahallesi’nde polis tarafından yakalanmak istendi. Yakalama sırasında çıkan arbedede şüpheli, polis memurunun silahını alarak etrafa ve polis memurlarına ateş açtı. Kadın polis memuru Şeyda Yılmaz (27), şüpheliye karşılık verdi ancak açılan ateşte ağır yaralandı. Şüpheli Yunus Emre Geçti annesi P.G. (43) ve polis memuru K.H.S. de olayda yaralandı.  Yaralılar ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Ancak polis memuru Şeyda Yılmaz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı polis Kürşat K.H.S. ve P.G.'nin hastanedeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. Adliyeye Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nin aracıyla götürüldü Polis ekipleri tarafından olaydan kısa bir süre sonra yakalanan Yunus Emre Geçti hakkında kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından soruşturma başlatıldı. Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki tamamlanan işlemlerinin ardından siyah çöp poşeti geçirilmiş halde kadın polis memurları tarafından Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nin aracına bindirilerek Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.