Hava Durumu

#Adli Tıp Kurumu

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Adli Tıp Kurumu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Adli Tıp Kurumu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Tiktok Fenomeni Kübra Aykut'un Veda Mektubu ortaya çıktı Haber

Tiktok Fenomeni Kübra Aykut'un Veda Mektubu ortaya çıktı

"Kendime layık damat bulamıyorum" diyerek kendi kendine düğün yapan Tiktok fenomeni Kübra Aykut, yaşadığı dairenin 5'inci katından atlayarak intihar etti. Site güvenliği tarafından durumun polis ekiplerine bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, olay yeri inceleme ekibi ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından, Kübra Aykut'un hayatını kaybettiği belirlendi. Vefat eden Kübra Aykut'un naaşı özel bir hastanenin morguna kaldırıldı. Geriye veda mektubu bırakan Kübra Aykut'un 'kasten adam yaralama' suçunun olduğu ortaya çıktı. "Hayatımdaki herkese çok iyi geldim. Ama kendime iyi gelemedim." Aykut veda mektubunda,“Kendi hür irademle atladım. Çünkü artık yaşamak istemiyorum. Fıstığa çok iyi bakın. Hayatımdaki herkese çok iyi geldim. Ama kendime iyi gelemedim. İyi bir insan olarak yaşamak bana hiçbir şey kazandırmadı. Bu hayatta bencil olun. O zaman mutlu olursunuz. Günlerdir can çekişiyordum, kimse görmedi. Kendimi çok seven ben kendimi düşündüğüm için gidiyorum. Özür dilerim. Nasıl şaşırttım ama yine sizi.” ifadelerine yer verdi. Vefatından 5 saat önce attığı videoları var Öte yandan Kübra Aykut'un hayatını kaybetmeden sosyal medya üzerinden paylaştığı evini temizlediği görüntüler var. "Hayat dolu birisiydi" Kübra Aykut'un cenazesi ailesi tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Cenazeyi teslim almayı bekleyen kuzeni Aylin Sakoğlu, "Kübra melek gibi bir insandı. Hayat dolu birisiydi. Kendini çok severdi orada yazdığı gibi kendinden başka herkesle iyi olurdu. Bulunduğu ortamda gerçekten çok enerjik, hayat dolu birisiydi. Şaşkınlığımızı üzüntümüzün arkasında kaldı bunu nasıl yaptı. Kübra hayat dolu, Kübra hiçbir şeye üzülmez, Kübra hiçbir şeye kafayı takmaz, sadece hayvanlarla uğraşan birisi. Cevapları adli tıptan çıkan sonuçlar verecek. Şimdi ne konuşsak yanlış olur" şeklinde konuştu.  Cenazesi memleketi Bursa'ya gönderildi Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alınan Kübra Aykut'un cenazesi defnedilmek üzere memleketi Bursa'ya gönderildi.

Narin'in abisi Enes Güran’ın kolundaki ısırık izi kime ait? Rapor tamamlandı! Haber

Narin'in abisi Enes Güran’ın kolundaki ısırık izi kime ait? Rapor tamamlandı!

Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu, 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'ndeki dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ağabeyi Enes Güran'ın kolundaki ısırığa ilişkin raporu tamamladı. Raporda, 8 yaşındaki kızın ağabeyi Enes Güran (18) ile annesi Yüksel Güran'a (44) ait adli ve tıbbi belgeler, ağız ve diş ölçü modelleri ve kalıpları fotoğraf, video ve grafilerin birlikte değerlendirildiği belirtildi. Enes Güran'ın sağ ön kolunda tarif ve tespit edilen yumuşak doku lezyonlarının lokalizasyonu, travmatik etkileri, rengi dikkate alındığında kuruldaki muayene tarihi olan 27 Ağustos itibarıyla gerçekleşme zamanının 3-6 günle (21-24 Ağustos) uyumlu olduğu aktarılan raporda, anılan lezyonların mor renkli, ark (yarım daire/hilalvari) görünümlü, bütünlük arz eden kesintisiz lezyonlar olup tipik diş izlerine ait kesici kenar ve derinlik gibi belirgin morfolojik özellikler içermediği, bununla birlikte mevcut lezyonların görünümü itibarıyla insan ısırık iziyle uyumlu olabileceği ifade edildi. Söz konusu raporda, "Adli Tip Kurumu Adli Bilişim ihtisas Dairesi Ses ve Görüntü inceleme şubesinin raporu, Yüksel Güran'a ait olduğu bildirilen ağız ve diş ölçü modelleri, Enes Güran'ın diş ve çene muayenesi ile alınan diş izleri, Narin Güran'a ait panoramik grafi, otopsi verileri, skopi görüntüleri ve fotoğraflardan elde edilen diş ve çene bulguları hep birlikte değerlendirildiğinde Enes Güran'ın sağ ön kolundaki lezyonların Yüksel Güran, Enes Güran ve Narin Güran tarafından ısırılmak suretiyle meydana getirilmiş olabileceği ancak Cumhuriyet Başsavcılığınca sorulduğu üzere söz konusu lezyonların ABFO (American Board of Forensic Odontology) kriterlerine göre '5 sonuçsuz' kategorisinde olduğu, dolayısıyla diş izinden kimlik tespitine dönük özellikleri tanıya elverir ölçüde içermediği" tespitine yer verildi. Sonuç olarak eldeki tüm verilerle ağabeyinin kolundaki ısırığın "Yüksel Güran tarafından mı, Narin Güran tarafından mı yoksa kendisi tarafından mı ısırılmış olduğu" hususunda adli tıbbi açıdan kesin bir ayrım yapılamadığının oy birliğiyle mütalaa edildiği raporda kaydedildi.

Narin Güran'ın ölümündeki detaylar şok etti Haber

Narin Güran'ın ölümündeki detaylar şok etti

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan, 19 gün sonra dere yatağında çuval içerisinde ve üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış cesedi bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun, 8 yaşındaki Narin'in ölüm nedenini açıkladı. Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre, küçük Narin'in boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Boyun ön kas grubunda ve çene alt grubunda kanama görüldü. Narin Güran’ın Ön Otopsi sonucu çıktı İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun, 8 yaşındaki Narin'in ölüm nedenini açıkladı. Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre, küçük Narin'in boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Boyun ön kas grubunda ve çene alt grubunda kanama görüldü. Narin Güran'ın cansız bedeni üzerinde yapılan ön otopside 91 farklı doku örneği alındı. Raporda, çocuğun bedeninde herhangi bir kesici ya da delici alet izine rastlanmadığı, ayrıca iç kanama bulgusuna da ulaşılamadığı ifade edildi. Cesedin ileri derecede çürümüş olması, ölüm zamanının tespitini güçleştiriyor. , Soruşturma Derinleşiyor Narin'in ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken, amca Fuat Güran'ın eşi Hediye Güran gözaltına alındı. Hediye Güran'ın cinayet zanlısı olduğu düşünülen dakikalarda Narin'in evine giriş çıkış yaptığı HTS kayıtlarında görüldü. Olayla ilgili daha fazla detay, Diyarbakır ve İstanbul adli tıp kurumlarının yapacağı incelemeler sonucunda ortaya çıkacak. Yeni Gözaltılar Soruşturma sırasında Narin'in tutuklu annesi Yüksel Güran'ın ifadesinde olay sırasında Hediye Güran ile birlikte olduğunu belirtti. Ayrıca, iki akraba daha gözaltına alındı ve sahte ihbarlarla soruşturmayı saptırmaya çalıştıkları iddia edildi. İstanbul Adli Tıp Çalışmaları Devam Ediyor Narin'in annesinden alınan diş yapıları örnekleri ve Narin'in tutuklu abisi Enes Güran'ın kolundaki ısırık izleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından karşılaştırılacak. Bu arada, Narin'in başka bir abisi olan Baran Güran, kardeşinin ölümüyle ilgili destek için Diyarbakır Barosu'na başvurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.