Hava Durumu

Zamların sorumlusu esnaf değil!

Dünya piyasalarında döviz kurunda meydana gelen dalgalanma sonrası pahalılık iyiden iyiye artıyor. Gaziantep’te de artan hayat pahalılığı, vatandaşın olduğu kadar esnafında belini büküyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, A’dan Z’ye tüm ürünlerin fiyatlarını etkilerken esnaf, zamların sorumlusu olarak görülmekten şikayetçi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2021 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2021 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Zamların sorumlusu esnaf değil!

Türkiye’de hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Döviz kurundaki yükseliş ve dışa bağımlılık sonrası akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, vatandaşın olduğu kadar esnafın da belini büküyor. Artan maliyetler sonrası ulaşım, taşıma gibi sektörlerde yaşanan fiyat artışlarının ürün fiyatlarına yansıması sonrası A’dan Z’ye tüm ürünlerde fiyatlar arttı.

BENZİN VE MAZOTA ZAM BEKLENTİSİ

Dolar/TL kuru ile petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarında da zamları beraberinde getiriyor. Bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorine 41 kuruş zam geliyor. Benzindeki artışın bir kısmı ÖTV'den karşılanacak. Benzindeki artışın pompaya 18 kuruş olarak yansıması beklenirken, motorine ise zammın tamamının yansıması bekleniyor.

PALANDÖKEN’DEN ZAM YAPMAYIN UYARISI…

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “Akaryakıta gelen zamlar A’dan Z’ye tüm ürünlerin fiyatını olumsuz etkiliyor. Bu da beraberinde enflasyon artışını getiriyor. En önemlisi zamların sorumlusu olarak esnafımız görülmektedir. Kesinlikle zamların ve piyasalardaki dalgalanmaların sorumlusu esnaf değil. Soğuk kış günlerinin yaklaştığı bu günlerde dolar kurundaki yükselişin akaryakıt ürünlerine zam olarak yansıtılması piyasaları olumsuz etkiler. Bunun için yapılması gereken başta akaryakıt, elektrik ve doğalgaz olmak üzere ana kalem ürünlere zam yapılmasından kaçınılmalı” ifadelerini kullandı.

ZAMLAR, MALİYET ARTIŞLARININ SONUCU

Palandöken’in bu açıklamaları esnaftan destek gördü. Açıklamalarda bulunan esnaf, “Akaryakıt, elektrik, doğalgaz gibi enerji maliyetlerine gelen zamlar, bizleri olumsuz etkiliyor. Hemen her noktada kullanılan bu enerjilerdeki fiyat artışları, bizleri olumsuz etkiliyor. Bu noktada ürün ve hizmetlere zam yapılması kaçınılmaz hale geliyor. Bu durumda ise suçlu esnaf oluyor. Fiyat artışlarının sorumlusu esnaf değil. Bu nedenle zamların sebebi olarak görülmemeliyiz” diye konuştular.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.