Hava Durumu

Zabıta ekipleri görev başında…

Kurban Bayramına sayılı günler kala Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı zabıta ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelinde çalışmalar devam ederken, zabıta ekipleri bayram boyunca kurban satış noktaları ve kesimhanelerde vatandaşların mağduriyetini önlemek için görev başında olacaklar.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2019 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Zabıta ekipleri görev başında…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıt Daire Başkanı Cafer Yılmaz, zabıta ekiplerinin çalışmalarına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Zabıta bilindiği üzere 7/24 çalışan bir birimdir. Ekiplerimiz bayram süresi boyunca sahada olacaklar. Gerek çarşıda, hayvan pazarlarında, kesim alanlarında görev yapacaklar. Bu anlarda küpe denetimleri ve ölçü ayar denetimlerini yapıyorlar. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşlarımız sorun yaşamaları halinde görevli arkadaşlarımıza ulaşabilirler.”

“CEZAİ İŞLEM UYGLANIYOR”

Kurban kesimlerinin kesimhanelerde yapılması gerektiğini söyleyen Yılmaz, “Şehitkamil ve Şahinbey Bölgelerinde bulunan 13 noktada denetimlerimizi yapıyoruz. Kontrolsüz ve kayıtsız hayvan girişlerini önlüyoruz. Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluk kurban satış ve kesim noktalarında olacak. Vatandaşlarımızı kurban satış ve kesim noktalarına yönlendiriyoruz. Bu alanların dışında kalan yerler kurban kesimine uygun değil. Valiliğimizde yapılan toplantılarda bunu görüştük. Dışarıda yapılan kesimlere hem Kabahatler Kanunu hem de Çevre Kanununda bu konuda maddeler bulunuyor. Buralarda yapılan kesimler hijyenik ya da sağlıklı değil.”

“KESİM ALANLARINDA GÖREVLENDİRMELER YAPILDI”

Sözlerini sürdüren Yılmaz, “Kesimhanelerde Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, Müftülüğümüz görevlendirme yapıyorlar. Tüm kurumlarla toplantılar yapılarak kararlar alındı. Şehir genelinde denetimlerimizi yapıyoruz. Güzel bir bayram geçiririz hep birlikte. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Kurban Timi kuruldu. Vatandaşlarımız 153 nolu hattımızı arayarak, hayvanların kaçması durumunda timimizden yardım isteyebilirler.”

“TÜRKİYE’DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Gıda denetimlerinin sürdüğünü anlatan Yılmaz, “Gıda firmalarına yönelik denetim çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’de bu noktada bir ilki gerçekleştirdik, Tüketici Hakları ve Turizm Zabıtası birimlerini kurduk. Tüm lokantalar, şekerleme, lokum üreten yerler, odalarla birlikte denetimler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı ürünler tüketmesi için denetimlerimizi sürdürüyoruz. Bayram dolayısıyla bu denetimlerimiz daha da sıklaştı.”

“82 İŞ YERİ DENETLENDİ”

Son bir hafta içerisinde 82 iş yerinin denetlendiğini kaydeden Yılmaz, “20 Fırın, 17 Gastronomi denetimi, 32 ürün ise ekstra olarak denetlendi, 4 manavda da etiket denetimi yapıldı. Yeni dönemle birlikte denetimlerimizi yoğun şekilde yapacağız. Zabıta ekiplerimiz bayram süresi boyunca görev başında olacaklar” diye konuştu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.