Hava Durumu

Yüzlerce gence bisiklet hediye edildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “Avrupa Hareketlilik Haftası” kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hareketli yaşama teşvikin merkeze alındığı programda, Başkan Fatma Şahin ve AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut, tramvayla Fıstık Park’a giderek vatandaşlarla birlikte yürüyüş yaptı, gençlere bisiklet hediye etti, farkındalık oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2021 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2021 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yüzlerce gence bisiklet hediye edildi

Ulaşımı planlamak ve toplu ulaşım sistemini geliştirmek, bisiklet ve yaya yollarını artırmak, vatandaşları bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahate teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Avrupa Hareketlilik Haftası” kutlama programı, Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) ulusal koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un, TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etmesiyle başladı. Büyükşehir Belediye önünde yapılan basın açıklaması sonrasında Başkan Şahin ve protokol, bando ekibinin çaldığı müzik ve bisiklet sürücüleri eşliğinde Vilayet durağından tramvayla Fıstık Park’a hareket etti. “Sağlık için birlikte yürüyelim” yazılı el dövizlerini taşıyan halkla yürüyüş yapan Şahin, parkurun sonunda aynı alanda bulunan bisiklet istasyonun tanıtımı yaptı, 400 gence bisiklet hediye etti.

Kutlama programının son etabında ise protokol, vücut kitle indeksi ölçümleri ile diyetisyen ve spor etkinliklerinin yapıldığı etkinlik çadırlarını ziyaret etti.

Program, Başkan Fatma Şahin ve protokol üyelerinin günün anısına çektirdiği toplu fotoğraf ile sonlandı.

Etkinliklerde TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut’un yanı sıra Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Derya Bakbak da yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.