Hava Durumu

Yüz yüze eğitim başlıyor ama…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ilkokullar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocukların okullarında yüz yüze eğitimin 12 Ekim Pazartesi başlayacağını açıkladı. Bakan Selçuk’un yüz yüze eğitimin detaylarına ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendiren Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, kamuya ait okullarda yeterli önlemlerin alınamadığı, temizlik personeli görevlendirmelerinin yapılmadığını söyledi. Parlakçı, “Eksikliklerin olduğu bir ortamda eğitim nasıl yapılacak?” diye sordu.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2020 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2020 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yüz yüze eğitim başlıyor ama…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime aşamalı geçişte alınan yeni kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, yaptığı konuşmada, "Yüz yüze eğitimdeki ilk aşamada süreci planladığımız şekilde yönettiğimiz, iyi sonuçlar aldığımız için ikinci aşamaya geçmeye hazırız. Yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz haftanın iki günü okulda olacaklar. 12 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz için yüz yüze ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık. İsteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek, istemeyenlere esneklik tanınacak. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak." dedi.

Bakan Selçuk, İl hıfzıssıhha kurullarının koşullarını uygun görmediği köy okullarının yüz yüze eğitime devam edemeyeceğini bildirdi.

500 BİN TABLET VE BİLGİSAYAR DAĞITIMI YAPIALCAK…

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 500 bin tablet bilgisayar dağıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, "İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterler belirledik. Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak."

"Okulların ihtiyacına göre esneklik sağlanabilir"

Cumartesi günü de eğitim olabileceğini belirten Selçuk, "Bu tamamen okullarımızın ihtiyaçları ile ilgili bir konu. Okulların ihtiyacına göre esneklik sağlanabilir ancak bunun niye ihtiyaç olduğunun somutlaşması lazım." diye konuştu.

“YÜZ YÜZE EĞİTİMDEN YANAYIZ”

Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, söz konusu açıklamaları değerlendirdi. Yüz yüze eğitimin başlaması hususunda öneride bulunduklarını söyleyen Parlakçı, “Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasından yanayız. Ancak bu eğitimlerin bilimsel verilere dayanarak, okullarda gerekli önlemler alınarak yapılmasından yanayız. Gördüğümüz kadarıyla okullarda alınan önlemler yetersiz, gerekli önlemlerin alınması için ayrılan bütçe yetersiz. Söz konusu önlemlerin alınması için ek bütçe oluşturulmasını önerdik. Okullara sağlık personeli ve öğretmen ataması yapılması konusunda isteklerde bulunduk ancak halen bir değişiklik yok. Diğer yandan okullarımızda halen temizlik personeli görevlendirilmedi. Okullarda temizlik elemanlarının bulunmaması, salgın döneminde önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. İŞKUR halen atamaları yapmadı. Bu önlemler alınmadan yüz yüze alınması ciddi riskler yaratacaktır. Hiçbir önlem alınmadı ve Bakanlıktan bu yönlü bir açıklama göremedik.”

“EK BÜTÇE OLUŞTURULMALI”

Uzaktan eğitim konusunda ciddi sorun yaşandığını kaydeden Parlakçı, “Türkiye’de 18 milyon öğrencimiz var. 500 bin adet tablet dağıtılacak, bu oran yeterli değil. Halen internet alt yapısına sahip olmayan yerleşim yerleri var. Bakanlığın ek bütçe oluşturması, okullarda yeterli oranda idari personelin oluşturulması zor değil. Birçok özel okulda bu önlemlerin hepsinin alındığını, eğitim yapıldığını gördük. Önlemler buralarda dört dörtlük alındı ancak kamu okulların bu önlemlerin alınmadığını görüyoruz.”

“TEMİZLİK PERSONELİ YOK!”

Sözlerini sürdüren Parlakçı, “Gördüğümüz kadarıyla okullarda yeterli oranda önlem alınmadı. Okullarda yeterli oranda temizlik personeli bulunmalı, girişlerde ateş ölçümleri yapılmalı, düzenli olarak sınıflar dezenfekte edilmeli ve öğretmenlere haftalık ya da aylık olarak Covid-19 testleri uygulanmalı. Yüz yüze eğitime geçiyoruz ama bunun nasıl olacağını bilemiyoruz” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.