Hava Durumu

“Yüksek bir beklentimiz yok”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini bugün duyuracak. TÜİK tarafından yapılacak açıklamanın ardından kamu personellerine yapılacak maaş zammı oranı ortaya çıkacak. Konuya ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulunan Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, yüksek bir beklenti içerisinde olmadıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2020 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2020 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Yüksek bir beklentimiz yok”

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini bugün duyuracak. TÜİK tarafından yapılması beklenen açıklama ile memur ve memur emeklisi vatandaşların maaşlarına yapılacak zam oranı da belli olacak. Konuya ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulunan Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Kemal Kazak, TÜİK tarafından açıklanacak verilerin, reel rakamlara uygun olmayacağını söyledi.

“TÜİK’İN AÇIKLADIĞI GİBİ DEĞİL”

Açıklamalarda bulunan Kazak, “TÜİK tarafından açıklanan enflasyon, reel enflasyonu göstermiyor. Esnafa, memura, vatandaşa yansıyan enflasyon açıklanan rakamlardan çok daha yüksek. Enflasyon sepetinin bir an önce güncellenmesi, hayat şartlarına uygun hale gelmesi önemlidir. Vatandaşın hayatını bir kez dahi kullanamayacağı ürünlerin enflasyon sepetine konulması doğru değil. İnsanların temel ihtiyacı olan ulaşım, yakıt, sağlık, eğitim, gıda harcama ve kira oranlarının eklenmesi reel enflasyonu ortaya koyacaktır. Bunları koyduğumuz zaman enflasyon yüzde 20-25 bandında seyrediyor. TÜİK’in açıkladığı gibi değil.”

“BÜYÜMEDEN PAYIMIZI ALMALIYIZ”

Toplu Sözleşme Masasında zam oranlarının belirlendiğini söyleyen Kazak, “Yetkilendirilmiş sendika 4+4 zam oranına imza attı. Enflasyon rakamları bugün itibariyle açıklanacak. TÜİK’in açıklayacağı rakamlar üzerinden büyük bir beklentimiz yok. Asgari ücretli çalışanlar, açlık sınırının altında maaş alıyorlar. Kamu çalışanları ise yoksulluk sınırının altında bir oranla geçinmeye çalışıyorlar. Ülkede büyümeden bahsediliyor, ülke ekonomisinde bir büyüme varsa bizlerde bu büyümede katkısı olan kişiler olarak payımızı almalıyız” ifadelerini kullandı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.