Hava Durumu

“Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz”

Koronavirüs Salgını ile mücadelede dünya ikinci dalga tehdidi ile karşı karşıya. Son haftalarda vaka sayılarında ve salgına bağlı ölümlerde meydana gelen artışlar üzerine Türk Tabipler Birliği harekete geçti. 14 Eylül – 18 Eylül “Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz” Haftası olarak ilan edildi. Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşe Ateş Tarla, pandemi ile mücadelede son bir hafta içerisinde 8 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini, pandemiye dair bilgilerin Tabip Odaları ile paylaşılmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2020 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2020 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz”

Türkiye’de Koronavirüs ile mücadele de ön saflarda mücadele eden hekimler ve sağlık çalışanlarının kaybı üzerine Türk Tabipler Birliği harekete geçti. 14 Eylül – 18 Eylül “Yönetemiyorsunuz Tükeniyoruz”  Haftası olarak ilan edildi.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşe Ateş Tarla, “14-18 Eylül Haftasını “Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz” başlığı altında değerlendireceğiz. Bu hafta içerisinde hem vefat eden vatandaşlarımız hem de sağlık çalışanları için siyah kurdeleler takacağız. 15 Eylül’de(bugün) Balıklı Parkı’nda “Yönetemiyoruz, Tükeniyoruz” başlıklı basın açıklamamız olacak. Burada yapacağımız basın açıklamasında sosyal mesafe, maske kurallarına uyarak, beyaz önlüklerimiz ile bulunacağız. 17 Eylül Perşembe günü ise, Koronavirüs Salgını nedeniyle hayatını kaybedenler anısında tüm sağlık kurumlarımızda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunmayı planlıyoruz.”

“BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILMIYOR”

Sözlerini sürdüren Tarla, “Pandemi Süreci’nde Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu iyi uygulamalar var. Bunların hiçbirini yadsımıyoruz. Ancak pandemiye dair herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmıyor. Tabip Odası Başkanı olarak, pandemi ile ilgili toplam vaka sayısını bilmiyorum, bu rakamlar bizimle paylaşılmıyor. Enfekte olan sağlık çalışanı sayısını bilmiyoruz. Pandemi Kuruluna dahiliz ancak herhangi bir bilgi paylaşımı yok. Pandemi ile ilgili bilgiler insanlığa dairdir, herhangi bilgi paylaşımı bilim ve insanlığa dairdir.”

“BİR HAFTA İÇERİSİNDE 8 SAĞLIK ÇALIŞANIMIZI KAYBETTİK”

Gaziantep’teki vaka sayılarına dair resmi bilgi bulunmadığını kaydeden Tarla, “Temmuz ayına kıyasla Gaziantep’te vaka sayıları azalmış durumda ancak yoğun bakım doluluk oranlarımız yüksek seyrediyor. Hekimler olarak, pandemi ile mücadelede ön saflarda bulunuyoruz. Bir hekim olarak ben bile bunu bilemezken, vatandaşın bilmemesi kabul edilebilir değil. O nedenle biz yönetemiyoruz ve tükeniyoruz. Her gün bir sağlık çalışanı hayatını kaybediyor. Son bir hafta içerisinde 8 sağlık çalışanımızı kaybettik. Hem Covid-19 meslek hastalığı olmalı hem de Tabip Odaları ve meslek odaları bu sürece dahil edilmeli.”

“TABİP ODASI HALEN SÜRECE DAHİL EDİLMEDİ”

Pandemi Toplantılarına katıldıklarını söyleyen Tarla, “Toplantıda bizimle herhangi bir veri paylaşımı yapılmadı. İl Hıfzıssıhha Kuruluna da dahil edildik ancak bir toplantı olmadı. Bu süreçte yalnızca İçişleri Bakanlığı Genelgeleri uygulanıyor. Tabip Odası olarak halen sürece dahil edilmedi, dahil olabilmemiz için sözlerimizin de dikkate alınması gerekli. Bir sağlık çalışanı olarak sürece ilişkin net bir veri bizimle paylaşılmıyor” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.