Hava Durumu

Yoğun bakımlar doldu!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İzmir, Adana, Samsun, Bursa, Ordu, Gaziantep ve Konya İl Sağlık Müdürleri ile video konferans sistemi üzerinden düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, kentin durumunu Bakan Koca’ya aktardı. Sağlık İl Müdürlüğü kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, kentte hasta yoğunluğu nedeniyle kamu ve özel hastanelerde yeni yoğun bakım alanları oluşturulduğu, İl Müdürü Tiryaki tarafından Bakanlıktan talep edilen malzemelerin gelmesi ile birlikte Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde ve yapılacak tadilatın ardından Mücahitler Ek Binasında yeni yoğun bakım servislerinin açılacağı öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2020 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2020 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yoğun bakımlar doldu!

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İzmir, Adana, Samsun, Bursa, Ordu, Gaziantep ve Konya İl Sağlık Müdürleri ile video konferans sistemi üzerinden toplantı düzenledi. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü kaynaklarından elde edilen bilgilere göre toplantıda, İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, kentte son 10 gündür vaka sayılarının artmadığı, durumun stabil olduğu bilgisini Bakan Koca’ya sundu.

BAKAN KOCA’DAN TALİMAT

Gaziantep Sağlık İl Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki tarafından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya verilen bilgide, kentin durumu masaya yatırıldı.  İl Müdürü Dr. Tiryaki tarafından sunulan bilgide, Gaziantep’te son 10 günden bu yana vaka sayılarının artmadığı, stabil boyutta olduğu ifade edildi.  Bakan Koca, kentin öneminden dolayı Gaziantep’teki vaka sayılarının daha da aşağılara çekilmesi için çalışma yapılması isteğinde bulundu. Kentte yönelik taleplerin de sıralandığı toplantıda İl Müdürü Dr. Tiryaki, malzeme desteği ve yoğun bakımlar için ventilatör isteğinde bulundu. Bakan Koca’nın söz konusu taleplerin yerine getirilmesi için talimat verdiği öğrenildi.  

HASTANEDE TADİLAT YAPILACAK!

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgilere göre kent genelinde yeni yoğun bakım alanları oluşturulduğu öğrenildi. Özel hastanelerle yapılan görüşmeler sonunda hastanelerde yeni yoğun bakım yatakları açıldığı, yoğun bakım ventilatörlerinin gelmesi ile birlikte Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’ne ve Mücahitler Ek Binasında yapılacak tadilat projesinin ardından yeni yoğun bakımlar oluşturulacağı öğrenildi.

YOĞUN BAKIM SAYISI ARTIRILDI

Öte yandan kent genelinde yeni yoğun bakımlar açılarak hastaların yatak ihtiyacının Sağlık İl Müdürlüğü tarafından karşılanmaya çalışıldığı, ucu ucuna yoğun bakım taleplerine yetişilebildiği kaydedildi. Kentte korkunç bir vaka sayısının kentte olmadığı, yoğun bakım servislerinde yüzde 85 oranında doluluk oranlarına ulaşıldığı ifade edildi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.