Hava Durumu

Yılmazkaya’dan cemaat uyarısı

Milli Savunma Bakanlığının, bütçe görüşmelerine katılan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Bakan Hulusi Akar’ı Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yeni cemaat ve tarikat yapılanmaları konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2019 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2019 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yılmazkaya’dan cemaat uyarısı

Milli Savunma Bakanlığının, bütçe görüşmelerine katılan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Bakan Hulusi Akar’ı Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yeni cemaat ve tarikat yapılanmaları konusunda uyardı.

Aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Üyesi olan Yılmazkaya komisyonda yaptığı konuşmada, “Silahlı Kuvvetlerin cumhuriyetin kuruluşundan terörle mücadeleye kadar çok önemli görevlerde bulunduğunu” belirterek, 2020 yılı bütçesinin ülkemize, Silahlı Kuvvetleri personeline ve Mehmetçiğe hayırlı uğurlu olmasını diledi.

20 Milyar Dolarlık Askeri Fabrika Katarlılara Verilirken Siz Neredeydiniz?

MSB’nin, Plan ve Bütçe Komisyonundaki 2020 yılı bütçesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Yılmazkaya şu ifadelere yer verdi;

“Silahlı Kuvvetlerimiz bizler için çok önemli bir kurumdur, adı üstünde "Peygamber Ocağı" cumhuriyetin kuruluş aşamasından tutun da bulunduğumuz sıkıntılı coğrafyadaki tüm tehditlere karşı ve terörle mücadeleye kadar çok önemli görevler üstlenmiş en değerli yapımızdır.
2018 yılında "Dışa bağımlılığımızın azaltılması için çok ciddi bir çalışma var." dediniz. Ancak millî ve yerli olan 20 milyar dolarlık, ülkemiz için çok önemli stratejik fabrika olan tank palet fabrikasını gizli bir kararnameyle Katar ortaklı BMC firmasına yirmi beş yıllığına verilmesine yeterince karşı çıktınız mı ya da bunu engellemek için ne yaptınız veya yapamadınız, doğrusu merak ediyoruz. Bence bizden önce bu ihalesi ve veriliş şekli belli olmayan yapılan işleme en başta sizin dur demeniz gerekirdi diye düşünüyorum” dedi.

S-400 Sorunu Ne Olacak?

“S-400’lerle ilgili bir sürü karmaşık sorular var” diyen Yılmazkaya, “Anlamsız bir Suriye batağında dengeleri kurmak için ya da ABD'ye blöf olsun diye bir S-400 füze savunma sistemi içine attınız ülkeyi. Madem kısa, orta vadede kendi hava savunma sistemlerimiz olan HİSAR ve SİPER yapılacaktı bu S-400 sistemi nereden çıktı? Yok, geldi, gelecek; yok, kuruldu, kurulacak; yok, yeri neresi; yok, aktif edilecek, yok, edilmeyecek; bir sürü karmaşık sorular var önümüzde. Eğer ABD Patriot sistemi vermediyse Avrupa sistemleri acil alınsaydı da bu karmaşaya uğramasaydık. O alım zamanında sizin öneriniz hangisiydi doğrusu merak ediyorum tecrübeli bir komutan olarak” Bakan Akar’dan bu konularla ilgili cevap istedi.

F35 Süreci Ne Olacak?

Bakana uçak projesini de soran Yılmazkaya, “Bakın, hiç sunumda bahsetmediniz, bu sıkıntı yüzünden F35 sisteminde dışarıya atıldık. Şimdi, bu eksiklik için Rus yapımı SU-35, SU-57 uçakları alımı konuşuluyor, gittikçe daha karmaşık hâle geliyoruz. Doğrusu neyse bence tam yeri ve zamanı, detayları anlatırsanız sadece biz değil tüm kamuoyu sevinecektir diye düşünüyorum” dedi.

Askeriyedeki Alımlarda FETÖ’den Sonra AK Parti Dönemi Başladı

Bakan Akar’ı yeni cemaat yapılanmaları konusunda uyaran Yılmazkaya, “FETÖ örgütünün ordudan temizlenmesi. "17 bine yakın askerî personel temizlendi." diyorsunuz. Destek veriyoruz ancak bu temizlik yapılırken başka tarikatlara yol verildiğini duyuyoruz. Uzman onbaşı, uzman çavuşlar Türk Silahlı Kuvvetleri ve jandarma bünyesinde sözleşmeli olarak göreve alınırken yeni tarikat yapılanmalarına dikkat ediyor musunuz? Ya da bu insanlarımızın referanslarında AK PARTİ referansı şartı olduğu söyleniyor yani bir parti güvenlik kuvvetine gidiş olasılığı takip ediliyor mu? Kara Harp Okulunda cuma namazı öncesinde askerî öğrenciler arasında hangi cemaatin imamının namazı kıldıracağının kavgası çıkıyormuş, bunları biliyor musunuz, doğrusu merak ediyorum” dedi.
PKK Tarafından Kaçırılan Asker ve Polislerin Akıbeti Ne Oldu?

Milli Savunma Bakanlığı kaçırılan asker ve polislerin aileleriyle neden ilgilenilmiyor diyen Yılmazkaya, “GATA ve askerî hastanelerin durumu. Askerî doktor ve yardımcı personel eğitimi ve ülke için sürekliliği çok önemlidir. Özellikle savaş cerrahisinin eğitimi, bakın, yaralı askerlerimize ilk acil müdahale ve bakımda, devamında benim gibi sivil doktorlar ve personel hiçbir zaman kurtarıcı olmayacaktır, bu konu özel eğitim ve devamlılık ister. Bu duruma özellikle önem vermenizi istiyorum. Askerî hastanelerin düzeni, yeniden organizasyonu, doktor ve yardımcı personel eğitiminin ordumuzun geleceği için yeniden ele alınıp düzeltilmesi çok önemli.

Terör örgütü PKK'nın elinde olan, kaçırılan 12 askerimiz ve polisimiz var. Bu askerlerimizin aileleri perişan durumda, bizlere çeşitli yollarla ve aracılarla ulaşıyorlar. Başvurdukları ilgili kurumlardan istedikleri yeterli cevapları alamadıklarını ve umutlarının tükendiklerini söylüyorlar. Bu ailelerin yanında olmak hepimizin asli görevidir.

Millî Savunma Bakanlığı olarak çözüm için en azından bu ailelere gerekli açıklamalarda bulunmanız çok önemli ve hassas bir durumdur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.