Hava Durumu

Yılmazkaya ve Kaplan’dan bütçe eleştirisi

TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, hazırlanan 2020 yılı bütçesine ilişkin eleştirilerde bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2019 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2019 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yılmazkaya ve Kaplan’dan bütçe eleştirisi

TBMM Genel Kurulunda konuşan CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, hazırlanan 2020 yılı bütçesine ilişkin eleştirilerde bulundular.

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya da Sağlık Bakanlığının, SGK ve Türk Kızılay tarafından yerli kan ürünü üretilmesi projesi çerçevesinde, 2017 yılında, 12 yıllığına bir şirkete verilen ihalenin üzerinden iki yıl geçtiğini anımsattı.Yurda sokulması yasak olmasına rağmen miadının dolmasına 3 ay kalmış kan ürünlerinin Almanya'dan ucuza toplanıp fahiş fiyatla devlet hastanelerine satıldığını ileri süren Yılmazkaya, "Alım garantili bir ihale ve iktidara sevdalı bir şirket ama ortada ne bir fabrika ne bir laboratuvar ne de bir üretim var. SGK ile anlaşmaya imza atmak ve ruhsat almak dışında kılını kıpırdatmayan şirkete milyonlarca lira ödenmeye halen devam ediliyor. Bu sağlıksız ve hukuksuz uygulamadan bir an önce vazgeçilmelidir." diye konuştu.

SAĞLIKTA ŞİDDET ARTIYOR

Şiddetin, sağlık çalışanları için önemli bir sorun olduğunu dile getiren Yılmazkaya, bu yıl birçok doktor ve sağlık çalışanına defalarca saldırı gerçekleştiğini, eğitimsiz ve zor yaşam koşulları içindeki vatandaşın, kendisine karşı ufacık bir ilgisizlik gördüğünde şiddetle karşılık verdiğini söyledi.

Yılmazkaya, "Doktor ve sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarının ve koşullarının düzenlenmesi gerekir. Ayrıca Cumhurbaşkanının sağlık çalışanına daha fazla sahip çıkması gerekirken, söylemlerinde bu çalışma grubu için açık ve net bir söylemi maalesef yok. Bence daha da önemlisi, Cumhurbaşkanının, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına karşı 'Benim sağlık çalışanıma, benim doktoruma şiddet uygulayan karşısında beni bulur' söylemi olsa, toplumda ve kolluk kuvvetlerinde olumlu neticeler doğuracak ve şiddetin bitişini hızlandıracaktır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

“GAZİANTEP’TE HASTANE SAYISI YETERSİZ”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 2020 Yılı Bütçesi'nde işçinin, emekçinin, çiftçinin, üreticinin olmadığını, bütçenin, "kepçeyle alıp kaşıkla dağıtanların bütçesi." olduğunu savundu.

Sağlık planlaması yapılırken Suriyelilerin hesaba katılmadığını söyleyen Kaplan, "Ekonomik krizle, işsizlikle boğuşan dar gelirli vatandaşlarımız sadece kamu hastanelerinden faydalanabiliyor. Yaklaşık 3 milyon kişiye ev sahipliği yapan Gaziantep'in devlet hastanesi sayısı yetersiz. Gaziantep'te çok ciddi boyutta uzman hekim eksikliği var." diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.