Hava Durumu

Yıkım tamamlandı

Büyükşehir Belediyesine bağlı UKOME ve Otoparklar Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu hizmet binası ve belediyeye ait lojmanlar, Alleben GIS Trafo Merkezi inşası kapsamında yıkılacağı duyurulmuştu Proje kapsamında boşaltılan hizmet binası ve lojmanların yıkımı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2020 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2020 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yıkım tamamlandı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ)’a ait hizmet binası 2018 yılında boşaltılarak yıkılmıştı. Geçmiş yıllarda fatura hizmetlerinin de sağlandığı hizmet binasının yıkılmasının ardından boş kalan alanın nasıl değerlendirileceği merak konusu olmuştu. Aradan geçen süreçte TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Bey Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve Kemal Köker Caddesi üzerinde bulunan alana Alleben GIS Trafo Merkezi inşa edilmesi için çalışma başlatılacağı bildirildi.

LOJMANLAR BOŞALTILDI

Bey Mahallesi sınırları içerisine TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale kapsamında Alleben GIS Trafo Merkezi inşa edileceği öğrenildi. Trafo Merkezi inşası kapsamında Bey Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ait lojman alanlarının 14 Haziran tarihine kadar boşaltılması istenmişti.

Lojmanların boşaltılmasının ardından Büyükşehir Belediyesine bağlı UKOME ve Otoparklar Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu hizmet binası da proje kapsamında boşaltıldı.

MADDE BAĞIMLILARININ MESKENİ OLDU İDDİASI

Söz konusu alanların boşaltılmasının ardından madde bağımlısı kişilerin, başıboş halde kalan hizmet binası ve lojmanları mesken edindikleri ileri sürüldü. Gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar, “Lojmanların ve belediye personelinin bölgeden ayrılmasının ardından hizmet binası ve lojmanlarda bazı olumsuz olaylar meydana gelmeye başladı. Özellikle hizmet binasının kapılarının açık bırakılması nedeniyle madde bağımlısı kişilerin, buraya geldiklerini görüyoruz. Bina içerisinde kimi zaman ateş yakan bu kişiler nedeniyle mahalle sakinleri tedirgin oluyor. Binanın içerisinden kötü kokular yayılıyor, camlarının kırıldığı, içerideki eşyaların çalındığını gördük.”

“HIRSIZLIK OLAYLARI YAŞANIYOR”

Alan ile ilgili polise şikayette bulunduklarını söyleyen mahalle sakinleri, “Zaman zaman konuyla ilgili polise şikayette bulunduk. Söz konusu şikayetlerimiz sonrası işlem yapıldı ancak aynı sorunla yeniden karşılaştık. Lojmanlarda da durum değişmiyor. Lojmanların boşaltılması ile buradaki konutlarda hırsızlık olayları meydana geldi. Geçtiğimiz hafta sonu bir vatandaşın evinde kalan bazı eşyaların çalındığı ifade edildi. Durum karşısında şaşkınız, başı boş halde kalan binaların durumu bizleri üzüyor. Yetkililerden bu konuda çözüm üretmelerini bekliyoruz” iddiasında bulunmuşlardı.

YIKIM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesine bağlı UKOME ve Otoparklar Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu hizmet binası ve belediyeye ait lojmanlar, yıkımı gerçekleştirildi. Binaların yıkımının tamamlanmasının ardından proje için çalışmaların başlaması bekleniyor.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.