Hava Durumu

Yıkım sona erdi…

Gaziantep kent merkezine inşa edilecek olan Millet Bahçesi Projesi kapsamında yıkılan Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu’nda yıkım işlemleri tamamlandı. Proje kapsamında yıkılan spor salonunun yerine iki bin kişilik cami inşa edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2020 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yıkım sona erdi…

 

Gaziantep kent merkezine inşa edilecek olan Millet Bahçesi Projesi kapsamında yıkılan Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu’nda yıkım işlemleri tamamlandı. Proje kapsamında yıkılan spor salonunun yerine iki bin kişilik cami inşa edilecek.

Son yıllarda Gaziantep’te yoğun tartışmalara neden olan Millet Bahçesi Projesi’nde çalışmalar sürüyor. Geçtiğimiz yıl tüm itirazlara rağmen 30 Ekim tarihinde yapılan ihaleye ikisi Gaziantep’ten olmak üzere 20 firma katılmıştı. Açık usul ile yapılan ihaleyi 72 milyon 223 bin TL teklif veren Ali Acar İnşaat San Tic Ltd Şti isimli firma kazandı. İhalenin ardından 10 Ocak 2020 tarihinde firma ile sözleşme yapılmış ve 1 yıl 1 ay olarak belirlenen inşaat işi için 7 Şubat tarihi itibariyle çalışmalar başlatılmıştı. Gaziantep Valiliği yerine yapılması planlanan ancak son anda vazgeçilerek iki bin kişilik cami projesine dönüştürülen caminin yapımı için Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu boşaltılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda boşaltılan Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu’ndan yıkım çalışmaları sona erdi.

İKİ BİN KİŞİLİK CAMİ İNŞA EDİLECEK

Millet Bahçesi Projesi kapsamında Gaziantep Valiliğinin bulunduğu alana devasa bir cami yapılması planlamış ancak yapılacak camiinin kent görüntüsüne uygun olmayacağı görüşünce hemfikir olan STK’ların ve vatandaşların itirazları sonucu bu karardan vazgeçilmişti. Millet Bahçesi projesine iki bin kişilik camii projesi dahil edilerek, yıkılacak olan Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu yerine inşa edileceği açıklanmıştı.

2021 YILINDA TAMAMLANACAK

Firma ile 10 Ocak tarihinde yapılan sözleşmenin ardından 20 Ocak 2020 tarihi iş başlangıcı olarak belirlendi. 1 yıl 1 ayda tamamlanması hedeflenen proje için 7 Şubat tarihi itibariyle otopark ve arsanın yapılacağı kısımda kazı çalışmaları başlatıldı. 72 milyon 223 bin TL bedelli projenin ihale süresi kapsamında 22 Şubat 2021 tarihinde tamamlanması bekleniyor.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.