Hava Durumu

YIKIM NE ZAMAN?

Gaziantep’te Kamil Ocak Stadyumu, Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, eski Maliye binası ve Gaziantep Valiliğini kapsayan alana Millet Bahçesi ve cami yapılmasına karar verilmişti. Karar kapsamında Kamil Ocak Stadyumu, eski maliye binası ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası yıkılmış, Gaziantep Valiliği binası ise Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Yıkımların tamamlanmasının ardından gözler Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzuna çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2019 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2019 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
YIKIM NE ZAMAN?

Gaziantep’te Kamil Ocak Stadyumu, Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, eski Maliye binası ve Gaziantep Valiliğini kapsayan alana Millet Bahçesi ve cami yapılmasına karar verilmişti. Karar kapsamında Kamil Ocak Stadyumu, eski maliye binası ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası yıkılmış, Gaziantep Valiliği binası ise Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.  Yıkımların tamamlanmasının ardından gözler Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzuna çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Kamil Ocak Stadyumu, Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, eski Maliye binası ve Gaziantep Valiliğini kapsayan alana Millet Bahçesi ve cami yapılacak. Talimat doğrultusunda Kamil Ocak Stadyumu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve eski maliye binasında yıkım tamamlanırken, Gaziantep Valiliği binası Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

VALİLİK BİNASI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE DEVREDİLDİ

Valilik binasının devredilmesi ile birlikte daha önce kararlaştırıldığı gibi yeni Valilik Binası, Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde yer alan Karayollarına ait alana inşa edilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Valilik Binası ile ilgili kesin bir gelişme yaşanmazken, Millet Bahçesi’nin yapımı için binalar birer birer yıkılıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Valilik binasının yıkılması için İç İşleri Bakanlığı ve Çevre Şehircililik Bakanlığı ile protokol yapacak. Son olarak Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait hizmet binasının yıkımı tamamlandı.

GÖZLER KAPALI SPOR SALONUNA ÇEVRİLDİ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasının yıkımının ardından gözler Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzuna çevrildi. Proje kapsamında yıkılması planlanan salonun yıkımı ile ilgili işlemlerin sürdüğü belirtildi. Yıkım çalışmalarının önümüzdeki aylarda başlaması bekleniyor.

CAMİNİN MALİYETİ 50 MİLYON DOLAR

Kamil Ocak Stadyumu’nun yerine meydan yapılacak, yıkılacak olan valilik hizmet binasının yerine de Dünyanın en büyük camisi yapılacak. Alanda konut veya ticari alan olmayacak. Dünyanın en büyük camisi Gaziantep’e yapılıyor. Millet Bahçesi Projesi kapsamında yapılacak olan caminin ibadethane bölümü 160 x 160 metre boyutlarında olacak ve bu boyutla Dünyanın en büyük camisi unvana sahip olacak. Geçtiğimiz yıl Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin bedelinin 50 milyon dolar olacağını ifade etmişti.

GAZİANTEP MİLLET BAHÇESİ

Yıkılan Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu’nu kapsayan alan; 100’üncü Yıl Parkı ve Allaben Deresi’nin devamlılığını sağlayacak. Gaziantep’in iklim, coğrafya ve kültürüne uygun Millet Bahçesi Projesi tasarlanacak. 130 bin 158 metrekare alanında 66 bin 130 metrekare yeşil alan olacak.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.