Hava Durumu

“Yetkilendirilmiş hastanelerde test yaptırın”

Gaziantep Sağlık il Müdürlüğü, isteğe bağlı COVİD-19 sürüntü testi yaptırılabilecek özel hastaneleri açıkladı. Açıklamaya göre, Gaziantep’te, Özel Sanko Hastanesi, Anka Hastanesi, Medical Park Hastanesi ve Sevgi Hastanesi, PCR testi yaptırmaya yetkili hastaneler. Bu hastanelerde PCR testinin bedeli ise 250 TL olarak belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2020 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2020 19:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Yetkilendirilmiş hastanelerde test yaptırın”

Gaziantep Sağlık il Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: Covid - 19 kesin tanısı Sağlık bakanlığı tarafından yapılan RT- PCR sürüntü testi ile konmaktadır. Bu test şüpheli şikayetleri olan vatandaşlarımıza doktor kararı ile ücretsiz yapılmaktadır. Ayrıca tarama amaçlı veya isteğe bağlı olarak yetkilendirilmiş hastanelerimizde 250 TL ücretle yapılmakta bunun üzerinde ücret talep edilememektedir.

Ancak çoğu özel Hastanemizde ön test niteliği taşıyan daha hızlı sonuç veren çeşitli antijen ve antikor testleri yapılmaktadır. Bu testler kesin tanı niteliği TAŞIMAZ. Bu nedenle bakanlık HSYS SİSTEMİ tarafından kabul edilmiyor. İsteğe bağlı Covid sürüntü testi yaptırmak isteyen vatandaşlarımız il Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yetkilendirilmiş Özel SANKO Hastanesi, Özel Anka Hastanesi, Özel Medical Park Hastanesi ve Özel Sevgi Hastanesinde 250 TL ücretle Bakanlığımız tarafından kesin tanı kabul edilen PCR testini yaptırabilirler” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.