Hava Durumu

Yetiştiriciler Birliği’nden anlamlı yardım

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Elazığ’da yaşanan depremin ardından yardım kampanyası başlatıldı. Bölgede depremden etkilenen hayvan yetiştiricilerine destek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında birlik üyeleri, 230 adet koyun ve keçi bağışladılar.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2020 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2020 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yetiştiriciler Birliği’nden anlamlı yardım

Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Elazığ’da yaşanan depremin ardından yardım kampanyası başlatıldı. Bölgede depremden etkilenen hayvan yetiştiricilerine destek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında birlik üyeleri, 230 adet koyun ve keçi bağışladılar.

Elazığ’da geçtiğimiz ay meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından bölgeye yapılan yardımlar sürüyor. Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Elazığ’da yaşanan depremin ardından yardım kampanyası başlatıldı. Bölgede depremden etkilenen hayvan yetiştiricilerine destek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında birlik üyeleri, 230 adet koyun ve keçi yardımında bulundular. Bölgeye ulaştırılan yardıma ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, “24.01.2020 tarihinde saat 20.55’te Elazığ Sivrice Merkezli meydana gelen, Elazığ ve Malatya’da can kayıplarına, yıkımlara ve mal kayıplarına neden olan ve birçok İl gibi Gaziantep’te şiddetli bir şekilde hissettiğimiz depremin ertesi günü Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı olarak bölgeye yardımcı olmak için hemen deprem bölgesine gidip iki gün bölgede özellikle köylerde incelemelerde bulunduk. Köylerde genelde eski evlerin, ahırların yıkıldığını, can kayıplarının yaşandığını ve yıkılan ahırlarda köylülerin geçim kaynağı olan hayvanların telef olduğunu gördük.”

ÜRETİCİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

“Gaziantep’e döner dönmez Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak hayvanları ölen vatandaşların geçimlerini tekrar devam ettirebilmeleri için; Birlik üyelerimiz yani çoban arkadaşlarımız arasında Depremzedelere Verilmek Üzere 1 Adet Damızlık Koyun ve Keçi Kampanyası başlattık. Kampanya üyelerimiz arasında büyük bir memnuniyetle karşılanarak Elazığ’ın, Malatya’nın acısı bizim acımızdır, Elazığ, Malatya üşürse bizde üşürüz bilinciyle, varını veren utanmamış diyerek 4 gün gibi kısa süre içerisinde 230 adet koyun ve keçi bağışlayarak depremzedelerin yanında olduklarını göstermiş oldular.”

YARDIMLAR BÖLGEYE ULAŞTIRILDI

“Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğimiz üyelerimiz tarafından bağışlanan koyun ve  keçileri merkezi bir yerde topladık. Hayvanlar toplandıktan sonra bunlara çiçek hastalığına karşı çiçek aşısı ve vitamin iğnelerini yapıp resmi işlemlerini tamamladıktan sonra Birlik Başkanı olarak, yönetim kurulu üyelerimiz Mehmet Şerif Bay, Menderes Yaşar ve Faruk Çıkan ile beraber 01.02.2020 Cumartesi günü 3 katlı hayvan nakil aracıyla Elazığ’a götürdük. Elazığ’da götürdüğümüz hayvanları köylerdeki depremzedelere dağıtılması için Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan ve Elazığ Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer’in de hazır bulunduğu komisyona teslim ettik.”

GAZİANTEPLİ ÜRETİCİLERE TEŞEKKÜR

“Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan ve Elazığ Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı sn. Mahmut Sezer yapmış oldukları teşekkür konuşmalarında; ‘Gaziantepli çobanlardan gelen bu yardımı çok anlamlı buluyoruz, bu desteğin maddi boyutundan çok manevi boyutu, çobanlardan geliyor olmasının önemi bizim için çok büyük, bundan dolayı özellikle Gaziantep’e ve Birlik üyesi çoban kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar. Rabbim bir daha bu millete ve ülkemize acılar, afetler yaşatmaması dileğiyle” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.