Hava Durumu

Yeterli olacak mı?

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi memnun ederken, işletmeler bu karara temkinli yaklaştı. Kapalı işletmelerin zaten gelir vergisi ve KDV durumunun söz konusu olmadığını belirten esnaf, daha ciddi destekler bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2021 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2021 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yeterli olacak mı?

Tebliğe ilişkin acıkama yapan GTO Başkanı M. Tuncay Yıldırım, “Pandemi tedbirleri kapsamında kapatılan işyerleri için mücbir sebep kararı alınmış, gelir vergileri, stopaj ve KDV beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri ertelenmiş oldu” dedi.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile sinema salonu, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi, halı saha, yüzme havuzu, hamam, sauna, lunapark faaliyetinde bulunan işletmeler bir nebze olsun rahat nefes alacak. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuncay Yıldırım, “Yayınlanan tebliğ ile; sinema salonu, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi, halı saha, yüzme havuzu, hamam, sauna, lunapark faaliyetinde bulunan işletmeler 1 Aralık 2020 itibariyle mücbir sebep kapsamına alındı. Böylece bu işletmelerimiz, 1 Aralık 2020’den itibaren faaliyete tekrar başlayana kadar; KDV, muhtasar, Form Ba-Bs, e-defter beyannamelerini vermeyecekler, tahakkuk eden vergileri de ödemeyecekler” dedi.

DİĞER İŞLETMELER DE UNUTULMAMALI

Başkan Yıldırım, açıklamalarının devamında, “İş dünyasının ihtiyaçlarına duyarsız kalmayarak bu yönetmeliğin çıkarılmasında emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımız Lütfi Elvan, TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dilerim yapılacak Kabine Toplantısından yarı ve tam zamanlı olarak kapanmak zorunda kalan hizmet sektörünün diğer işletmeleri için de yüz güldüren kararlar çıkar” dedi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.