Hava Durumu

“Yeter ki Gaziantep için yapılsın”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, belediye tarafından hayata geçirilen sanat, kültür ve eğitime yönelik yatırımlarını anlattı. Bütçe ve öncelikler doğrultusunda yatırımların planlandığını söyleyen Fadıloğlu, “Projeleri benim ya da bir başkasının yapıyor olması bir şey ifade etmiyor. Yeter ki Gaziantep için yapılsın” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2020 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2020 21:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Yeter ki Gaziantep için yapılsın”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, belediye tarafından hayata geçirilen sanat, kültür ve eğitime yönelik yatırımlarını anlattı. Bütçe ve öncelikler doğrultusunda yatırımların planlandığını söyleyen Fadıloğlu, “Projeleri benim ya da bir başkasının yapıyor olması bir şey ifade etmiyor. Yeter ki Gaziantep için yapılsın” diye konuştu.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, basın mensupları ile bir araya gelerek, Şehitkamil Belediyesi’nin sanata ve eğitime yönelik yatırımlarını anlattı. Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Fadıloğlu, “Gaziantep’te herkesin ulaşabileceği bir sanat merkezine ihtiyaç olduğunu gördük. Bu anlamda çalışma yaparak startı verdik. İçerisinde musiki cemiyetlerinin çalışabileceği, gençlerin eğitim alabileceği, içerisinde kütüphanesi bulunan alanı inşa ettik. Şehitkamil Sanat Merkezi projesi, yarışma projesi olarak yapıldı. Gaziantep Valiliğinden sonra son 30 yılda yarışma projesi ile yapılan yapılardan bir tanesi oldu. Türkiye’den 65 proje katıldı, birinci olan proje seçildi. Fikir projesi olarak çıktı, uygulama projesini yaparak ihaleye geçtik.”

“365 GÜN AKTİVİTE OLSUN İSTİYORUZ”

Sözlerini sürdüren Fadıloğlu, “Gaziantep, 2 milyonu aşkın nüfusu ile birlikte 60 bin öğrencisi ile Üniversite Kenti olma noktasında ilerliyorsa; buraya gelen öğrencinin sanatsal, kültürel, sosyal etkinliklerden faydalanarak şehirlerine dönmelerini sağlamak bizim boynumuzun borcudur. O açıdan Şehitkamil Sanat Merkezi Projesi’ni önemsiyoruz. Proje çalışmalarının ardından eser ortaya çıktı. İleriye yönelik olarak asıl amacımız 365 gün Şehitkamil Sanat Merkezi’nin planını belirlemektir.”

“KENTİN İHTİYAÇLARINA YÖNELİK ÖNLEMLER ALINMALI”

Gaziantep sanayi ve ticarette büyüyen bir kent olduğunu belirten Fadıloğlu, “Kentin yalnızca ticarette ve sanayide büyümesi yeterli değil. Sanatsal ve kültürel etkinliklerde ne yazık ki istenen noktada değiliz. Kentin dengeli büyümesi gerektiğini düşünerek, sportif, sanatsal ve kültürel etkinleri aktive edebilmek adına Şehitkamil Kültür Merkezi ve Şehitkamil Sanat Merkezi Projelerini hayata geçirdik. Madem bu şehir büyüyor, o zaman kentin ihtiyaçlarına yönelik önlemler alınması gerekir.”

“YOĞUNLUK NEDENİYLE ŞNS’YE İNŞA ETTİK”

ŞKM’nin yoğun kullanımı nedeniyle yeni bir nikah salonu yaptıklarını söyleyen Fadıloğlu, “ŞKM’de yoğun programlar oluşması nedeniyle Merveşehir’de bir nikah salonu yaptık. Tüm kurumlar tarafından ŞKM yoğun şekilde kullanılıyor. Nüfus yoğunluğunun o bölgede olması nedeniyle Nikah Salonunu inşa ettik. Sadece nikah aktiviteleri yapılıyor.”

KÜTÜPHANE SAYISI ARTIYOR

Sanatsal etkinliklerin her mahalleye yayılması ile ilgili görüşü değerlendiren Fadıloğlu, “Sanatsal etkinlikleri her mahallede aynı şekilde yapma imkanımız olmaz. Bu memleketin öncelikler sırasına göre hareket etmemiz gerekiyor. Milletin emanetini harcıyoruz, bunu kullanırken öncelikler sırasına göre kullanmamız gerekiyor. Daha önceki dönemlerde çarpık kentleşmenin ve köylerden başlayarak taziye evleri yaptık. İmarlı kesimde daha sonra inşa ettik. Öncelikler meselesinde daha fazla sayıda kütüphaneye ihtiyaç var. Kırsal mahallelerde öğrenciler, masanın sandalyenin olmadığı evlerde ders çalışıyorlar. Bizim bu çocuklara ortam sağlamamız gerekiyor. Gençlik Kütüphanelerine dönüş yaptık. Daha önceki olan aile merkezlerimizde tadilatlar yapıldı, 20 kütüphane yaptık. 21. Kütüphaneyi Çıksorut bölgesinde inşa ediyoruz. Keşke her mahallemizde bir spor salonu olsa. Yıllardır yapılmayan yapılar şu anda yapılmaya devam ediyor.”

2 BİN 500 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONUNUN YAPIMI İÇİN START VERİLİYOR

Şehitkamil ilçesi’ne 2 bin 500 kişilik yeni bir Kapalı Spor Salonu yapılacağını duyuran Fadıloğlu, “Geçtiğimiz hafta meclisten kararımızı aldık. Şu anda zemin etüdü için benim imzam bekleniyor. Toplantının ardından gerekli işlemlere başlanacak. 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonunun zemin etüdüne bu hafta itibariyle başlanacak. Böylece 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu devreye girmiş olacak.”

“TİYATRO VE SPOR SALONU PROJELERİMİZ HAZIR”

Kente yönelik Opera ve Tiyatro sahnesi projesi çalıştıklarını belirten Fadıloğlu, “Proje ile ilgili keşifler yapıldı, 70 milyon civarında bir maliyet ortaya çıktı. Geniş kapsamlı proje hazırladık, iddialı bir proje hazırladık. Türkiye’de böyle bir tiyatro sahnesi yok. Avrupa’da da ilk 5’e girecek olan projemiz hazır. 4 bin 800 kişilik Kapalı Spor Salonumuz ile ilgili projemiz hazır ancak ekonomik sıkıntılardan dolayı bu projelerimizi hayata geçiremedik. İkisinin de projesi hazırlandı. Her iki projemiz için de tüm detaylarımız hazır. Kaynak olması halinde iki projemizde bir hafta içerisinde ihaleye çıkabilecek durumda. Bu projeleri benim ya da bir başkasının yapıyor olması bir şey ifade etmiyor. Yeter ki Gaziantep için yapılsın. Eskiden Gaziantep’in kendi tiyatro sahnesi vardı, bugün bu noktada geriyiz. Tiyatro sahnesi ile ilgili yeri ve proje hazır. Ruhsat alabilecek durumdayız. Bakanlıklar ile görüşüldü ancak yüzde 50’sini belediye karşılasın denildi.”

“EĞİTİM KALİTESİNİ YUKARIYA ÇIKARMALIYIZ”

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ne hayran kaldığını söyleyen Fadıloğlu, “Kütüphaneden etkilenmemek mümkün değil. Gaziantep’e sembol bir kütüphane yapalım düşüncesine girdik. Eğitimli insan sayısını artırmadığımız, eğitim kalitesini yukarıya çıkarmadığımız müddetçe ne yaparsak yapalım başarıdan bahsetmemiz mümkün değil. Herkes bulunduğu yerde kendi evladını nitelikli birey olarak yetiştirmek noktasında emek verirse, sonu güzel olacaktır” ifadelerine yer verdi.

S.ÖZTÜRK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.