Hava Durumu

Yeniden sahada olacaklar…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz hafta uygulanan Kontrollü Sosyal Denetimleri’nin süreceğini açıkladı. Bakan Soylu’nun açıklamasının ardından Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında, 11 Ağustos Salı (bugün) Günü kent genelinde ikinci kez Kontrollü Sosyal Hayat Denetim yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2020 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2020 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yeniden sahada olacaklar…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11 Ağustos (bugün) tarihinde 81 il genelinde Valiler, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Esnaf ve Ticaret Odaları, Kurum Müdürleri, Kolluk Kuvvetleri ve Zabıta ekiplerinin tamamının katılımıyla ikinci kez Kontrollü Sosyal Hayat Denetimi yapılacağını duyurdu.

“YİNE SAHADA OLACAĞIZ”

Söz konusu açıklamada Bakan Soylu, “81 il genelinde Valiler, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Esnaf ve Ticaret Odaları, Kurum Müdürleri, Kolluk Kuvvetleri ve Zabıta ekiplerinin tamamının katılımıyla Kontrollü Sosyal Hayat Denetimi yapılacak. Pazarlar, işyerleri, marketler, toplu taşıma araçları, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, ticari taksiler ve tüm yaşam alanlarında denetimler yapılacak. Yine sahada olacağız. Tüm Türkiye’de, salgın ile ilgili yoğun denetimin ikincisini gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz hafta tüm Türkiye'de denetime katılan; yöneticilerimize ve kolluk güçlerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

1100 İŞ YERİ DENETLENDİ

Geçtiğimiz hafta Gaziantep’te de Vali Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığında gerçekleşen denetimlerde 1100 iş yeri denetlendi, 2 bin 765 kişi ise sosyal mesafe ve maske kurallarına uyumadıkları gerekçesiyle uyarı tutanağı tutuldu.

7 BİN 500 PERSONEL GÖREV YAPTI…

Kent merkezinde Vali Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir alışveriş merkezinde denetimlerde bulunmuştu. Açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Gül, “Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Gaziantep’te de İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatıyla kurum ve kuruluşlarla denetimlerimizi sürdürüyoruz. Yaklaşık 7 bin 500 kişi denetimlerimizde görev aldı. Polislerimiz, askerlerimiz, belediyenin her kademesindeki personellerimiz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri, din görevlilerimiz korona virüs ile mücadelede farkındalık oluşturmak için sahadaydı. Gaziantep birlikte iş yapma kültürünün yüksek olduğu bir şehir. Daha önce belediyelerimizle el ele vererek çalışmalar yürüttük. En belirgin çalışmamız da 15 Günde 15 Milyon Maske projemizdi. 15 milyon maskeyi dağıttık, dağıtıyoruz, dağıtmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.