Hava Durumu

“Yaşamak istiyoruz!”

Gaziantep’te kadın hakları savunucuları, Muğla’da reddettiği erkek tarafından canice öldürülen Pınar Gültekin için eylem yaptı. İstanbul Sözleşmesi’nin etkin bir şekilde uygulanmasını isteğinde bulunan Kadın Hakları Savunucuları, “Sessiz kalmıyoruz” pankartlarıyla, “Artık yeter, yaşamak istiyoruz” sloganları atarak, Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Cinayetlerini Protesto ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2020 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2020 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Yaşamak istiyoruz!”

Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen onlarca Kadın Hakları Savunucuları, Muğla’da reddettiği erkek tarafından canice öldürülen Pınar Gültekin için eylem yaptı. Eylemde açıklamalarda bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Gaziantep Kadın Meclisi üyesi Rahşan Şahin Çetinkaya, Pınar Gültekin’in reddettiği erkek tarafından eziyet edilerek öldürüldüğünü söyledi. Gültekin’in Münevver Karabulut, Şule Çet, Helin Palandöken, Güleda Cankel, Aleyna Çakır, Zeynep Şenpınar, Ceren Özdemir ve adını sayamadıkları yüzlerce kadın gibi gencecik yaşında yaşamının elinden alındığını kaydetti.

“POLİTİKALAR UYGULANSAYDI HAYATTA OLACAKLARDI”

Kadınların böyle eziyet edilerek öldürülmesine geçit verenlerin, kadın katillerine iyi hal ve haksız tahrik indirimi verenler olduğunu ifade eden Çetinkaya, “İşte o isimlerini bile sayamayacağımız kadar çok kadın; gereken adımlar atılsaydı, kadınların yaşaması için politikalar uygulansaydı şimdi yaşayacaklardı. Biz katili tanıyoruz, bu cesareti nereden aldığını, daha ilk ifadesinde Pınar’ı itibarsızlaştırmayı nereden öğrendiğini çok iyi biliyoruz. Daha önce defalarca karakollarda, duruşma salonlarında karşımıza çıktı. Her kadın katilinin birbirinden nasıl beslendiğini, onları bu düzenin nasıl koruduğunu biliyoruz. Kadınların böyle eziyet edilerek öldürülmesine geçit verenler, kadın katillerine iyi hal ve haksız tahrik indirimi verenlerdir” diye konuştu.

“KADIN DÜŞMANI POLİTİKALARI ÜRETENLER, SUÇ ORTAĞIDIR”

İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasını sert sözlerle eleştiren Çetinkaya, şunları kaydetti: “Kadın cinayetlerini durdurmak için hiçbir önlem almayan, kadınları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesini ise tartışmaya açanlardır. Açıkça söylüyoruz, kadın düşmanı politikaları üretenler, kadın cinayetlerinin suç ortağıdır.”

“KADINLARI KORUYUN”

“Artık yeter, biz yaşamak istiyoruz” diye haykıran Çetinkaya, şöyle devam etti: “Hiçbir kadını nerede olduğuyla, ne giydiğiyle, ne içtiğiyle suçlamanıza izin vermeyeceğiz. Kadın cinayetlerini meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Daha önce defalarca söyledik, yine söylüyoruz: Katilleri değil, kadınları koruyun. Kadınlar istedikleri gibi yaşayacak. Önümüze istediğiniz engeli çıkarın; kadınlar özgürlüğü, eşitliği, yaşamlarını alana kadar durmayacak.”

“MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

İstanbul Sözleşmesi’nin kadınları yaşatacağını söyleyen Çetinkaya, “Kadın cinayetlerini durduracağız” diyerek konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Ve bir kez daha buradan tüm yetkilileri, tüm kademeleri uyarıyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Pınarları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’dir. Uygulayacaksınız. Pınar Gültekin için ve öldürülen tüm kadınlar için hiç durmadan yaşam hakkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.  Kadın cinayetlerini durduracağız” ifadelerini kullandı.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.