Hava Durumu

Yasak, yıllık izinden mi kesildi?

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde sular durulmuyor. Geçtiğimiz hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı uygulamasında, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalar skandal bir uygulamaya imza attılar. Ortaya atılan iddialara göre, Sokağa çıkma yasağı sırasında faaliyet göstermeyen işletmelerde çalışan işçilerin, yıllık izinlerinden kesinti yapıldı. Yasak süresini işçilerin yıllık izin hakkından kesen fabrikalar arasından Gaziantep’in en etkili kuruluşlarının da yer alması, emekçilerin haklarının ne kadar korunduğu sorusunu gündeme getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2020 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2020 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yasak, yıllık izinden mi kesildi?

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Koronavirüs salgını ile birlikte pek çok olumsuz iddia ile gündeme geldi. Ortaya atılan son iddia ise pes dedirtti. Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler tarafından ulaştırılan mesaj ve belgelerde, Gaziantep’te de uygulanan Sokağa Çıkma Uygulaması sırasında faaliyet göstermeyen çok sayıda fabrikanın, bu süreçte işçilerin yıllık izin haklarından kesinti yaptıkları ileri sürüldü.

DENETİM VAR MI?

Aralarında Gaziantep’in en etkili kuruluşlarının da yer aldığı fabrikaların yasak sürecini işçilerin yıllık izin haklarında kesmeleri, emekçiye verilen değeri ve bu kuruluşlara yönelik devlet mekanizmalarının ne kadar etkili denetim gerçekleştirdiğine yönelik hususları gündeme taşıdı.

İŞÇİLER MAĞDUR EDİLİYOR

Sosyal medya hesabı üzerinden duruma tepki gösteren DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Gaziantep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, “Gaziantep’te yasağa rağmen fabrikaların yarısı çalışıyor. Çalışmayan işyerleri ise yasaya göre işçiye ücretin yarısını ödemesi gerekirken ödemiyor ya da senelik iznine sayıyor. Bu işletmeler arasında hayırsever olarak bilinen firmalarda var” açıklamasında bulundu.

İddialara ilişkin yetkili kurumlardan açıklama bekleniyor.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.