Hava Durumu

Yasağın esasları belirlendi…

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu olağanüstü gündem ile toplandı. Yapılan toplantıda 16-19 Mayıs tarihileri arasında 4 gün süreyle uygulanacak olan Sokağa Çıkma Yasağı uygulamasının esasları belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2020 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2020 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yasağın esasları belirlendi…

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu olağanüstü gündem ile toplandı. Yapılan toplantıda 16-19 Mayıs tarihileri arasında 4 gün süreyle uygulanacak olan Sokağa Çıkma Yasağı uygulamasının esasları belirlendi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısına ilişkin Gaziantep Valiliğinde yapılan yazılı açıklamada, “Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 06.05.1930 tarih ve 1593 sayılı “Umumi Hıfzıssıhha Kanunu”nun 23. maddesinde belirtilen üyelerin katılımı ile 13.05.2020 tarihinde olağan üstü gündem ile toplanmış ve aşağıdaki kararlar alınmıştır.

İlimiz genelinde( 9 ilçe dahil) ramazan davulcularının etkinliklerinin yasaklanmasına, 08.05.2020 tari ve 40. Nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Kararının 3. Maddesi “İlimiz genelinde vaka çıkan fabrikalara ait servislerin en az 3 gün servis hizmeti vermemesine, servislerin dezenfekte edilmesine ve 1 gün çalıştırılmamasına”, maddesi “İlimiz genelinde vaka çıkan fabrikalara ait servislerin en az 3 gün servis hizmeti vermemesine, servislerin dezenfekte edilmesine ve 3 gün çalıştırılmamasına” şeklinde revize edilmiştir.”

KENT MERKEZİNDE YAŞAYANLARIN KÖYLERE GİTMESİ YASAKLANDI

“Sokağa çıkma yasağı olan günlerde çiftçilerimizden; Kırsal mahallelerde yaşayanlar uygun gördükleri zamanlarda bağ, Bahçe sulama vb. Faaliyetleri yapabilirler. Bunun dışında evde bulunmaları gerekmektedir. Şehir merkezinde yaşayanların köylere gitmesi yasaktır. Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinin (il merkezindeki mahallelerinde) yaşayanların kırsal mahallelere gitmesine müsaade edilmeyecektir. İl merkezi dışındaki 7 ilçe merkezinde yaşayan ve çiftçi belgesi olan kişiler yanlarında çocuk olmadan tarla, bahçe işlerini yapmak üzere sabah gidip akşam gelebilirler.”

TAKSİLER HİZMET VERECEK

Kamu Hastanelerinin yanında ve Otogarda bulunan Taksi duraklarında gündüzleri 4, geceleri 2 olmak üzere nöbetçi taksi planlaması Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından belirlenecektir, vatandaşlar yararlandıkları hizmetlerin evraklarını yanlarında bulundurarak yapılacak kontrolde bu evrağı ibraz edeceklerdir. Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde 3, diğer ilçelerde 1 adet olmak üzere kur'a ile belirlenmek koşulu ile elektrik tamircilerinin belirlenerek olası arızalara müdahale edilmesinin sağlanması, Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinden 2'şer anahtarcının kur'a usulü ile belirlenerek ihtiyaç durumlarında vatandaşlara yardımcı olmasının sağlanması” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.