Hava Durumu

“Yargısal reform, çözüm değil”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından duyurulan Yargı Reformu ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Yargı Reformu konusunda atılan adımları değerlendiren Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, Türk Yargı Sisteminde meydana gelen sorunların reform ile çözülemeyeceğini söyledi. Şarklı, “Türkiye yargı sistemi; yamalı, göstermelik reformlar yerine baştan aşağı yenilenmelidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2020 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2020 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Yargısal reform, çözüm değil”

Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından duyurulan Yargı Reformuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şarklı, Türk Yargı Sisteminin yamalı ve göstermelik reformlar yerine tamamen yenilenmesi gerektiğini söyledi.

“TİYATRODAN FARKSIZ”

Yargı Reformu konusunda yapılan çalışmaları değerlendiren Şarklı, “Türkiye yargı sistemi; yamalı, göstermelik reformlar yerine baştan aşağı yenilenmelidir. Güncel hukuku, dünyayı yorumlayabilen ve toplumu bilen, anlayan empati kurabilen insanlardan yeniden kurulmalıdır. Şu anda yapılan bir tiyatrodan farksızdır.”

ŞARKLI TEPKİ GÖSTERDİ

Açıklamalarını sürdüren Şarklı, “Doğrudan zarar’ görmekten kasıt herhalde birinin bizi mi öldürmesi, yaralaması, istismarda mı bulunmasını gerektirir? Avukatlık Kanunu 76 ve 95’inci maddelerini bu kadar dar ve eksik yorumlamak Yargıtay, BAM ve ilk derece mahkemelerinin statükocu kafa yapısından kurtulamadığının ispatıdır” ifadelerini kullandı.

M.TÜRKMEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.