Hava Durumu

“Yargı Siyasallaşıyor!”

Son yıllarda vatandaşlarda Adalete olan güven hızla azalıyor. Türkiye gündemini yakından ilgilendiren davalarda mahkeme kararlarına yapılan siyasi müdahaleler, “Bağımsız Mahkemeler” algısının ortadan kalkmasına neden olurken, toplumda ise Adalete olan güven büyük bir hızla azalıyor. Adalet Bakanlığı tarafından toplumun Adalete olan güveninin yeniden tahsis edilmesi için çalışmalar yapılırken, ortaya konulan mahkeme kararlarına yapılan siyasi müdahaleler, toplumda yargı kararlarına olan güvenin de sarsılmasına neden oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2020 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2020 21:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Yargı Siyasallaşıyor!”

“BAĞIMSIZ YARGILAMA ORTADAN KALKTI”

Türkiye’de Yargı Kararlarına ve Adalete olan güvene ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, yargı kararlarının siyasal müdahalelere bağımsız yargılamanın ortadan kalktığını belirtti. Şarklı, “Adalete güven konusunda ciddi bir ölçüm yapmadık ancak Adliye Binalarında vatandaşlarla sürekli bir araya geliyoruz. Burada yaptığımız sohbetlerde ve gözlemlerde ciddi anlamda Adalete olan güvenin söz konusu olmadığını görüyoruz. Daha önce EDOK eski Komutanının beraatına karar verildi. Ankara İstinaf Mahkemesinin kararına Savcı, usulde olmayan bir konuyla itiraz etti. Başka bir mahkeme kararıyla komutan yeniden tutuklandı. Ortada bir beraat kararı olmasına rağmen tutuklandı. Aynı olay Gezi Olayları ve Osman Kavala için de geçerli. Osman Kavala hakkında mahkeme beraat kararı verdi, sonrasında ise aynı dosyadan başka bir soruşturma ile gözaltına alındı. Bunu Selahattin Demirtaş dosyasında da gördük. Bu durum yargının aslında siyasallaştığı, tamamıyla iktidarın emri altına girdiğinin açık göstergesi oldu. Mahkemelerde bir yandan da bağımsız yargılama olmadığını da ortaya koyuyor. Bu durum vatandaşlar tarafından da görülüyor. Böyle bir durumda Adalete nasıl güven duyulabilir?”

“ARZUHALCİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Adliye Binası yakınlarında bulunan Alt Geçitte bulunan Arzuhalciler, Gaziantep Barosu’nun girişimleri sonucunda kaldırılmıştı. Bölgede bulunan dükkanlarda ve seyyar olarak işlerine devam eden Arzuhalciler ile ilgili olarak Gaziantep Barosu yeni bir suç duyurusunda bulunmak için harekete geçti. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şarklı, “Adliye Alt Geçidi daha önce kapatıldı. sonrasında arzuhalciler, Adliye çevresinde bulunan dükkanlarda ya da seyyar olarak çalışmaya devam ediyorlar. Burada bizim temel amacımız, vatandaşların hak kaybı yaşamasını önlemektir. Hukuki olarak bilgisi olmayan kimseler tarafından hazırlanan dava dilekçelerinin neden olduğu sorunlarla sıklıkla karşılaşıyoruz. Dava dilekçesi hazırlanırken, kimi zaman mağduriyetler yaşanabiliyor. Bu anlamda vatandaşlar açısından ciddi sorunlar ortaya çıkıyor. Alacak ve Boşanma Davalarında sorunlar ortaya çıkıyor. Sonrasında ise hazırlanan eksik dilekçeleri avukatlar düzeltmek zorunda kalıyorlar. Buradaki amacımız, vatandaşların hak kaybı yaşamasını önlemek istiyoruz. Bu anlamda Gaziantep Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.