Hava Durumu

Yapılandırma kararı sevindirdi

“Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Söz konusu karar Gaziantep iş dünyasında sevinçle karşılandı. Karara ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, “Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması rahat bir nefes aldıracak” diye konuştular.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2020 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2020 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yapılandırma kararı sevindirdi

Kanun teklifiyle vergi borçları yapılandırılarak borçların 18 taksitle ödenmesine imkan tanınacak. Borcunu peşin ödemek isteyenlere de indirim sağlanacak. Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaat etmesi gerekecek ve en fazla 18 taksit yapılabilecek. Taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda, işleyen faizler silinecek. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021’de gerçekleştirilecek.

Söz konusu karar Gaziantep’te de sevinç yarattı.

“TALEPLERİMİZİ YETKİLİLERE İLETTİK”

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Yıldırım, “İşletmelerin vergi SGK vb. borçları için yapılandırma ihtiyacı olduğunu defalarca gerek yazılı, gerek sözlü gerekse basın aracılığı ile dile getirdik, konuyu gündeme taşıdık. Salgın süreci iş dünyamızı gerçekten çok yıprattı. Ayakta durmak, üretime, istihdama devam edebilmek için hep cepten yediler, büyük mücadele sergilediler. Pandemi ile birlikte hükümet işletmelerin vergi, SGK vb. ödemeleri için yükümlülüklerin ertelenmesi yönünde önlem almış ve alınan bu yerinde kararlar işletmelerin biraz olsun nefes almasını sağlamıştı. Fakat bu rahatlamanın kalıcı olması ve ekonomin çarklarının dönmesi için, kamu borçlarının pandemi dönemi etkileri azalana kadar yapılandırılması gerektiğini yetkililere ilettik.”

“MÜJDELİ HABERİ BEKLİYORDUK”

Açıklamalarını sürdüren Yıldırım, “Geçtiğimiz hafta kanun teklifinin hazırlanarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulan konuya ilişkin müjdeli haberi bekliyorduk. Teklifin kabul edilmiş olması, bir kez daha üyelerimizin sesini yetkililere iletebilmiş olmamız memnuniyet verici. İnanıyorum ki bu yapılandırma, işletmeler için mali rahatlama ile birlikte işlerin devamına, istihdam kaybının azalmasına ve ekonominin canlanması büyük bir katkı sağlayacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“FARKLI KESİMLER RAHATLAMA SAĞLAYACAK”

Yapılandırma kararını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi, "Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması rahat bir nefes aldıracak" dedi. Ünverdi, "Gaziantep Sanayi Odası olarak girişimlerde bulunduk. Hatta tüm kesimleri kapsayan bir yapılandırma beklediğimizi ifade ettik. Bu doğrultuda istihdam teşvikine ilişkin kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nunda kabul edilmesi bizleri memnun etti. Pandemi sürecinde sanayiciler olarak önceliğimiz hep istihdamın devam etmesi oldu. Kanun teklifinde yer alan istihdama yönelik desteklerle birlikte istihdamımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu zorlu süreçte, yeni düzenleme ve desteklerin sanayicilerimize, iş dünyamıza ve geniş kapsamda farklı kesimlere önemli bir rahatlama sağlayacağına inanıyor, emeği olan herkese teşekkür ediyorum"

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.