Hava Durumu

“Virüs, kongre mi seçiyor?”

İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile STK’ların toplantı ve kongreleri 1 Aralık 2020 tarihine ertelenmişti. 3 Ekim tarihinde yapılması beklenen Gaziantep Barosu Seçimleri genelge ile ertelenmiş, Borada duruma tepki gelmişti. Geçtiğimiz hafta sonu Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün katılımıyla AK Parti Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Kongrelerinin yapılmasına Gaziantep Barosu üyelerinden, “Koronavirüs, kongre mi seçiyor?” tepkisi geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2020 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2020 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Virüs, kongre mi seçiyor?”

STK’ların toplantı ve kongreleri, İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile 1 Aralık 2020 tarihine kadar ertelenmişti. Kararın 3 Ekim tarihinde yapılacağı açıklanan Gaziantep Barosu Seçimleri, genelge nedeniyle ertelenmişti. Genelgeye ilişkin “Siyasi karar” tepkileri yükselirken, geçtiğimiz hafta sonu AK Parti Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Kongrelerinin yapılmasına Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, Gaziantep Barosu Başkanvekili Melikşah Korkmaz ve Gaziantep Barosu Başkan adayı İskender Kahraman tepki gösterdi.

“PANDEMİ ASKIYA MI ALINDI?”

Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, STK’ların toplantı ve kongrelerinin ertelenmesine rağmen siyasi partilerde kongrelerin devam etmesine tepki gösterdi. Şarklı, “Gaziantep Barosu Genel Kurulu yapılmamıştı gecen hafta "pandemi" gerekçesiyle. Bu hafta Adalet Bakanının mensup olduğu partisinin Şahinbey İlçe kongresinde, pandemi askıya alınmış. Adalet Bakanına, “Bu virüs kongre mi seçiyor?” diye sormuştuk. Bu kongreyle cevabımızı da aldık. Olmayan bir şeyin Bakanı olmak” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİNİN ARKASINDA SIĞINIYORLAR”

Kongrelerin yapılmasına tepki gösteren Gaziantep Barosu Başkanvekili Melikşah Korkmaz, “Gün itiraz günüdür. Gün hepimizin hakkını meslek örgütünün sorunlarını Baroya terk etme günü değil, birlikte hareket ederek savunmanın hakkını koruma günüdür. Aklı ile hareket eden vicdan sahibi meslektaşlarımı yapılan genel kurulları terk etmeye, taşın altına elini koymaya, kısaca adaletin tecellisine katkı sunmak adına rest çekmeye davet ediyorum. Bilimum hareket, grup, parti genel kurullarını yapıyor, Baroların genel kurulları ve seçimleri erteleniyor, sebebini de biri çıkıp söylemiyor. Pandeminin arkasına sığınmakla yetiniyorlar. Pandemi gerçekten kişi ve kurum seçiyor” ifadelerini kullandı.

“ADALETSİZLİĞİN RESMİ BUDUR”

Duruma itiraz eden Gaziantep Barosu Başkan Adayı İskender Kahraman, “Baroların genel kurulunu etkileyen ve avukatları özellikle seçen virüs resimlerden göründüğü üzere parti kongrelerini ve siyasetçileri etkilemiyor. Sosyal mesafe sıfır. Bu tür organizasyonlara girmesi yasak olan 15 yaşından küçüklerde kucaklarda. İşte adaletsizliğin resmî budur” dedi.

A.DUMAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.