Hava Durumu

Villa Voyage İle Doğaya Dönüş Yolculuğu

İnovas’ın proje geliştirici ve yüklenici olarak faaliyet gösterdiği Villa Voyage sitesine ilgi yüksek. Gaziantep Alleben Göleti’nin yanı başındaki projeye, doğanın içinde yaşamak isteyen ama şehirden de vazgeçemeyen ve hızlıca ulaşmak isteyen aileler tarafından yoğun talep gösteriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2020 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2020 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Villa Voyage İle Doğaya Dönüş Yolculuğu

    Pandemi dönemi, küresel düzeyde konut tercihlerinin ve taleplerinin ciddi bir oranda farklılaşmasına yol açtı. Ev alım tercihlerinde artık bireysel bahçe, az katlı yapı, orman ve suyun olduğu bölgelere yakın olmak en önemli kriterler haline gelmeye başladı. Bu nedenle, Villa Voyage projesi, göle ve ormana yakınlığı, yürüyüş parkurları, Alleben Göleti ve orman manzarası ile Gaziantep’in doğal bitki örtüsünü keşfedebilme olanaklarına sahip konut edinmek isteyen, yoğun iş hayatından kaçıp dinginliği arayan doktor ve iş adamlarının da cazibe merkezi haline geldi.

   Proje, toplamda 2 etap halinde 14.000 metrekare alanda hayata geçiyor. Bahçede doğal bitki örtüsünün korunması amacıyla villa sayılarının az tutulmasına özen gösterildi. Sitede özellikle yer altı yolları tasarımı tüm araç trafiğini sitenin sosyal hayatının dışında tutmayı sağlıyor. Projenin bu özelliği ile bahçe de vakit geçirirken, özlediğimiz kuş ve rüzgâr gibi doğa’nın seslerini duymanın keyfini yaşıyoruz. Villa Voyage’da sadece Alleben Göleti manzarasıyla yetinilmedi, aynı zamanda her villaya özel bireysel havuz alanları da oluşturularak manzara eşliğinde Gaziantep’in sıcak yaz aylarında serinlemenin lüksünü yaşatmak hedeflendi.

   Projenin sahibi olan inşaat mühendisi Serkan Orkun, projeyle ilgili olarak şöyle konuştu: “Projemizle ilgili aldığımız olumlu geri dönüşler bizi çok mutlu ediyor. Birebir görüşme fırsatı bulduğum villa talep eden bazı vatandaşlarımızın hem doğanın içinde hem de şehre bu kadar yakın bir proje alanı seçtiğimiz için minnet ve teşekkürlerini duymak benim için ayrıca ayrı bir gurur kaynağı oldu. Şehrin en önemli alışveriş, aktivite ve cazibe merkezi olan Prime Mall’a sadece 3 kilometre, Alleben Göleti sahiline 100 metre ve Livas Botanik Parkına 300 metre mesafede bulunmaktadır. Arazinin bölgesi içerisinde tepe noktasında olması ve Gaziantep’i yıllardır yazın en sıcak günlerinde serinleten Sof Dağı rüzgarına en yakın noktada olması projemiz için öne çıkan doğa ile yolculuğumuza ayrı bir değer katmaktadır.”

   Orkun, projenin keyifli özelliklere sahip olması için özel bir çaba sarf ettiğini belirterek devam etti: “Villaların bahçeleri ile birlikte 1. katta oluşturduğumuz kat bahçeleri gece gölün üzerinde ay ışığı yansıması da ayrı bir seyir keyfi vermektedir. Organik sebze ve meyveler yetiştirilmesi için hem geniş bahçe hem de müstakil bahçe alanları oluşturduk. Site için peyzaj projesi yaptırırken, bahçelerin doğal bitki örtüsü ile uyumlu olması konusunda çok hassas davrandık.” 

   İnovas A.Ş. kurucusu Serkan Orkun, İstanbul’da villa konusunda ihtisas yapmış mimar ekibi ile çalışmanın projenin son haline gelmesinde büyük katkısı olduğunu ifade etti. Belirlenen bölgenin değerini 30 yıl öncesinde öngörüp 49.000 metrekare arazi yatırımı yaptıklarını da sözlerine ekledi. 5 yıl içerisinde etap etap tüm projelerini doğa ile iç içe yaşamak isteyen Gaziantepli konut alıcılarına sunacaklarının da sinyalini verdi.

   Teknoloji ve betonlaşmanın artmasıyla doğaya dönme ihtiyacının artığını vurgulayan proje sahibi Serkan Orkun, sosyalleşme alanlarının da bahçelere doğru kaydığını belirtti. Doğanın içinde tasarlanan projenin aynı zamanda yeşil sertifikalı yapılar olduğunu ve geri dönüştürülebilir malzemelerle doğaya saygılı bir yapı projesi olduğuna dikkat çekti.   

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.