Hava Durumu

Vatandaş vekilini tanımıyor

2018 yılında yapılan Genel Seçimlerde, Gaziantep’ten 14 milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi. Seçimlerin ardından TBMM’ye giren Gaziantep milletvekillerinin 1 yıllık performanslarını ve kentin sorunlarını yeterince gündeme taşıyıp taşımadıklarını vatandaşlara sorduk.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2019 19:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Vatandaş vekilini tanımıyor

2018 yılında yapılan Genel Seçimlerde, Gaziantep’ten 14 milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi. Seçimlerin ardından TBMM’ye giren Gaziantep milletvekillerinin 1 yıllık performanslarını ve kentin sorunlarını yeterince gündeme taşıyıp taşımadıklarını vatandaşlara sorduk.

2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimlerinin üzerinden 1 yılı aşkın bir süre geçti. Yapılan seçimlerde Ak Parti’den 8 isim, CHP’den 2, MHP’den 2, İyi Parti’den 1 ve HDP’den 1 isim olmak üzere 14 isim TBMM’ye girdi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’ün Adalet Bakanı olarak Hükümete girmesi ile birlikte vekil sayısı 13’e geriledi. Gaziantepli vatandaşlar tarafından verilen oylarla TBMM’ye giren milletvekillerinin performanslarını ve yaptıkları çalışmaları Gaziantepli vatandaşlara sorduk. Yaptığımız çalışmada Gaziantepli vatandaşların büyük bir bölümünün oy vermiş oldukları Gaziantep milletvekillerini tanımadıkları, vekillerin çalışmalarını yeterli bulmadıklarını söylediler. Vatandaşların oyları ile seçilerek meclise giren vekillerini tanımamaları, kentte yaşayan insanların siyasetten uzaklaştıklarını ortaya koyarken; milletvekillerinin vatandaşlarla yeterince iç içe olmadıklarının göstergesi oldu.

VATANDAŞLAR KONUŞTU:

“VEKİLLER VATANDAŞLARLA İÇ İÇE DEĞİL”

Gaziantepli milletvekillerini tanımadığını belirten Şemsettin Ceran, “Gaziantepli vekilleri yeterince tanımıyorum. Genel seçimlerin ardından milletvekillerini kentte yeterince göremedik. Eskiden kentin milletvekilleri vatandaşlarla daha iç içe olurdu. Oy verdiğimiz insanları tanırdık, şimdilerde böyle bir durum söz konusu değil. Kentimizde dile getirilmesi gereken konunun işsizlik ve ekonomik sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. Pahalı bir kent olan Gaziantep’te insanlar, asgari ücretle ya da aldıkları yardımlarla geçinmeye çalışıyorlar. Bu sorunun meclise taşınması gerekiyor” dedi.

“VEKİLLERİMİZİ TANIMIYORUZ”

Mehmet Şimşek, “Gaziantep’in vekillerini yeterince tanımıyoruz. Bu isimlerin vatandaşlarla iç içe olması gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşlarla iç içe olmazlarsa bizlerin onları tanımamız, performanslarını değerlendirmemiz mümkün değil. Bana göre Gaziantep’teki en büyük sorun göç sorunu oluyor. Göç ile birlikte kent nüfusu büyük oranda arttı. Yaşanan nüfus artışının kentimize pek çok anlamda yükü oldu. Bu sorunun daha fazla gündeme alınması gerekiyor” diye konuştu.

“KENTİN SORUNLARINA DAHA FAZLA EĞİLMELERİ GEREK”

Tülay Gezer, “İşsizliğin her geçen gün arttığı Gaziantep’te, milletvekillerinin bu konuyu gündeme taşımaları gerekiyor. Vekillerin yalnızca mecliste değil, kentte de bulunmaları, sorunlara daha fazla eğilmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.

“SORUNLAR GÜNDEME ALINMALI”

Ali Demir, “Vekillerimizi tanımıyoruz, bu durumda vekillerin vatandaşlarla iç içe olmamalarının sonucudur. Bu noktada vekillerin daha fazla sorunlara dikkat vermeleri gerekiyor. Mecliste sorunlarımızı daha çok gündeme taşımaları gerekiyor. Kentimizde yaşanan en büyük sorunlardan biri olan madde bağımlıları ile ilgili sıkıntıların gündeme taşınması gerekli” ifadelerine yer verdi.

VATANDAŞLA DAHA ÇOK İLGİLENİLMELİ

 Ali Yıldız, “Gaziantep’in nüfusu her geçen gün biraz daha artıyor. Göç dalgası ile birlikte bu sıkıntıların daha da arttığını görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda göç sorunun daha da büyümemesi için vekillerimize büyük görevler düşüyor. Vekillerimizin daha fazla bizlerin sorunlarıyla ilgilenmeleri gerekiyor.”

“VEKİLLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Şahin Kılıç, “Vekillerimizin performanslarını yeterli bulmuyorum. Kentin sorunlarını yeterince gündeme taşımıyorlar. Kentimizde yaşanan en büyük sorun işsizlik oluyor. Bu sorunun meclise taşınması noktasında vekillerimize büyük bir görev düşüyor. Bundan sonraki süreçte vekillerin sıkıntılarımızı daha fazla gündeme almaları ve ilgilenmeliler.”

“ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ”

Ali Çelik, “Vekillerimizi tanımıyorum, sayısını da bilmiyorum. Bu noktada Gaziantepli milletvekillerinin şehrimizle yeterince ilgilenmedikleri sonucuna varıyoruz. İşsizliğin ve yoksulluğun her geçen arttığı Gaziantep’in vekillerinin bu sorunlara çözüm bulmaları ya da çözüm bulacak makamları harekete geçirmeleri beklenir.”

“VEKİLLER YALNIZCA MECLİSTE OLMAMALI”

Arif Akdağ, “Gaziantepli vekillerimizi tanımıyorum. Kentimiz ile ilgili sorunların meclis gündemine yeterince taşınmadığını düşünüyorum. Vekillerimiz insanlarla bir araya gelerek, bu sorunların çözümü için çalışabilirler. Bunu istiyoruz, vekiller yalnızca mecliste olmamalı” dedi.

“VATANDAŞLARLA BİR ARADA OLMALILAR”

Ali Dedergin, “Eski milletvekillerini tanıyorum ancak yeni seçilen vekilleri tanımıyorum. Eskiden vekillerimiz vatandaşlarla birlikte olurdu. Sorunların çözümü için onlara kolaylıkla ulaşırdık, şimdilerde vekilleri sokaklarda göremiyoruz. Bunun önemli bir etken olduğunu düşünüyorum. Geçmişten ders çıkarmaları ve vatandaşlarla bir arada olmaları gerekiyor. Hayat pahalılığının arttığı kentimizde insanlar geçinemiyorlar. İlk olarak bu konunun meclis gündeminde tartışılması gerekiyor. Her gün artan fiyatlar nedeniyle yoksullaşıyoruz. Vekillerimizin bizler için bu konuları çözmeleri gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.