Hava Durumu

Vatandaş, kira fiyatlarından dertli

Gaziantep’te kira fiyatlarına yapılan fahiş zamların neden olduğu sorunlar bitmiyor. Kent genelinde satılık konut fiyatlarına yapılan yüzde 39,15’lik artışın ardından vatandaşlar kiralık evlere yöneldi ancak kent genelinde ortalama kira fiyatlarının bin TL’nin üzerine çıkması vatandaşları isyan ettirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2020 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2020 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Vatandaş, kira fiyatlarından dertli

Gaziantep’te kira fiyatlarının yüksekliği yıllardır tartışılıyor. Yüksek kiralara ilişkin yetkililerin herhangi bir çalışma yapmaması tepki çekerken, Son 1 yıl içerisinde satılık konutlar fiyatlarında da yüzde 39,15’lik artış yaşandı.

KİRA FİYATLARI YÜZDE 23 ARTTI

Kiralık konut fiyatlarına son bir yılda gelen yüzde 23’lük artış ise vatandaşları çaresiz bırakıyor. Kent genelinde 2011 yılından bu yana önüne geçilemeyen fiyat atışlarına ilişkin çeşitli sebepler sunulsa da Gaziantep’e gelen memurlar, öğrenciler ve özel sektör çalışanlarının konut ve kira sorunu son bulmadığı görüldü.

VATANDAŞ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Kent genelinde mahalleye göre değişiklik gösterse de kiralık 1+0 dairelerin fiyatları 750 TL’den, 1+1 dairelerin fiyatları bin TL’den, 2+1 dairelerin fiyatları bin 500 TL’den, 3+1 dairelerin fiyatları ise ortalama 2 bin TL’den başlıyor. Kira fiyatlarındaki bu durum vatandaşları kara kara düşündürüyor.

F.ÇENGEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.